1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

konsola działa mimo Rrod Falcon

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez suhacz1989, Kwiecień 10, 2014.

  1. suhacz1989

    suhacz1989 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 2, 2011
    Posty:
    123
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam

    Kolegi xbox 360 falcon z 2008r, czasami dostaje Rrod'a, co dziwne mimo tego działa stabilnie jakby nic złego się nie działo !!
    Reballing to tylko kwestia czasu ? Czy może problem leży gdzieś indziej ?

    [​IMG]
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    podaj kod błędu, rrod może też się wyświetlać kiedy kabelek od napędu albo dysku jest luźny więc to może być kwestia poprawienia tasiemki i nie musi to oznaczać fachowego serwisowania konsoli
    wszystko zależy od kodu
     
    1 osoba to lubi.
  4. suhacz1989

    suhacz1989 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 2, 2011
    Posty:
    123
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    nie zauważyłem żadnego komunikatu o błędzie przy uruchamianiu. Jest jakiś inny sposób na odczytania błędu ?
     
  5. pawellos99

    pawellos99 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 21, 2009
    Posty:
    108
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jak nie ma kodu to może nic złego się nie dzieje. Czasem tak bywa jeśli kable są luźne.
     
  6. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    powiedz, Rrod wyskakuje ale konsola włącza się dalej i działa bez problemu czy wywala Rrod i konsola nie reaguje na nic ?
     
  7. bbasior

    bbasior Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2014
    Posty:
    70
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Autor tematu chyba napisal ze rrod czasami wyskakuje. A czasami nie i konsola dziala. No bo podczas rroda to nie slyszalem zeby sie grac dalo? Sam kiedys mialem na jasperze to juz wtedy to bylo jednoznaczne z pogrzebem. Pozniej na slimce wyskakiwal z powodu poluzowanego dysku

    Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
     
  8. suhacz1989

    suhacz1989 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 2, 2011
    Posty:
    123
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Konsola działa cały czas tak samo. Rrod się pali i konsola normalnie funkcjonuje, nie zawiesza sie,napęd działa bez zarzutu, wentylatory normalnie działają. Rrod czasami zapala się przy uruchomieniu konsoli, na konsoli można grać i tak zostaje do wyłączenia xbox'a. Po ponownym uruchomieniu najczęściej znika.
     
  9. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    czasem wyskakuje błąd ale konsola uruchamia się poprawnie, bywały już takie przypadki opisywane na tym forum dlatego pytam
    suchacz, jak wywala błąd i konsola nie wstaje to odczytaj go naciskając przycisk do synchronizacji pada i guzik od wysuwania tacki napędu
     
  10. suhacz1989

    suhacz1989 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 2, 2011
    Posty:
    123
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    konsola zawsze się uruchamia, tylko raz Rrod się pali a raz nie.w obu przypadkach funkcjonowanie konsoli się nie zmienia.
     
  11. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    to nie masz się czego obawiać
     
  12. fazarro

    fazarro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2009
    Posty:
    182
    Polubienia:
    40
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    świeci "check engine" na desce rozdzielnczej, ale samochód dalej jeździ, jest ok?" "jasne, nie przejmuj się" ha ha ha ha ha ha

    rrod to nawet przy działającej konsoli ewidentnie oznacza jakieś odchyły od prawidłowego działania.

    co to może być? podejrzewam, że jeszcze trochę grania i się dowiesz be prapred! :)
     
  13. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Może coś się zwarło w konsoli. Jeśli konsola działa to niczym się nie przejmuj. Gorzej jakby nie wstawała.
     
  14. Sowa

    Sowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    439
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tarnów
    z całego tematu, tylko kolega fazarro ma racje... Konsola nie długo będzie chodziła i w takich wypadkach zawsze winne jest gpu.
     
  15. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    A jak dla mnie to djploki ma rację. Może coś się uszkodziło co jest odpowiedzialne za wykrywanie błędów i dla tego pokazuję RROD'a, a tak naprawdę jest wszystko dobrze.
     
  16. xgrzesiox

    xgrzesiox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2013
    Posty:
    260
    Polubienia:
    32
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tomaszów Lubelski
    Kolega miał tak samo, śmialiśmy się jak tak RROD stał. Gramy sobie w Skate. a tu nagle padła. GPU zrobił reballing i działa do dzisiaj (Zephyr). Jak tak ci pokazuje to nie katuj chyba że masz kasę na Slim.

    Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka
     
  17. ArabGirl

    ArabGirl Dziewczyna Dziewczyna Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2012
    Posty:
    128
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rabka
    Ewentualnie kabel od zasilacza jest luzniej niz zwykle.
     
Wczytywanie...

Poleć forum