1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Konsola dziwne objawy

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Coller22, Luty 19, 2013.

  1. Coller22

    Coller22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2010
    Posty:
    472
    Polubienia:
    104
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Konin
    Witam mój problem polega na tym że moja konsolka Xbox 360 Arcade (Jasper) 2009 lipiec, wykazuje dziwne objawy otóż gram sobie w hitmana i nagle lag nic no to restart czasami jest tak że po chwili (1h-2h) znowu lag i restart czasami przez miesiąc nawet dwa nie złapie laga to jest pierwszy problem, drugi to moduł RF to maleństwo robi mi przeróżne psikus czasami a to nie wyświetli padów a to zniknie wyświetlona ilość padów (niby wszystkie odłączone) no i trzeci problem ostatnio najbardziej martwiący podczas grania na ekranie mam czasami przeskoki "artefaktów" dosłownie takie mignięcia paska na ekranie około 1-2 sekundy ale gra się nie wiesza działa dalej ^.-.
    Konsola ma trochę latek czyżby to były jakieś oznaki że kończy się jej żywot ? jakieś rady od znawców by zapobiec tym problemom ?
    Przyznam że konsola katowana kilka/naście godzin dziennie ;p ale do tego jest.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Problemy z GPU lub RAM. Niedługo się wykończy.
     
  4. Coller22

    Coller22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2010
    Posty:
    472
    Polubienia:
    104
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Konin
    Ile mniej więcej jej czasu można dać ?
     
  5. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    na dwa trzy miechy lag zdaza sie wymienił bym moduł rf po 10zł na allegro
     
  6. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Artefakty nie byłyby z powodu modułu RF.
     
  7. Coller22

    Coller22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2010
    Posty:
    472
    Polubienia:
    104
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Konin
    Chciałem Coś dodać problem numer trzy był to chyba fałszywy alarm z tymi artefaktami dziś od godziny 8:00 rano konsola była podłączona do lcd "toshiba" 40 cali poprzez hdmi i do godziny 15 "katowana" i nie maiłem żadnych przeskoków "artefaktów" czyli mogę chyba stwierdzić że to winna monitora "samsung" 19 cali lub kabla vga łączący monitor z konsolą.
    Jeżeli objawy się przy jutrzejszym katowaniu nie powtórzą to sądzę że konsola jeszcze długo mi pośmiga.
    A co do problemem z "diodami" wymiana rf i będzie po kłopocie ?
     
  8. maczosito

    maczosito Banned

    Dołączył:
    Maj 4, 2010
    Posty:
    256
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    BOLESŁAWIEC
    jak widzę konsola przerobiona LT 3.0 może to przez to, ktoś to zrobił niezbyt profesjonalnie ewentualnie źle nagrywasz gry stąd problemy
     
  9. JaZz

    JaZz PlayStation 4 Ryżownik V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2010
    Posty:
    1963
    Polubienia:
    359
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    bzdura
     
  10. maczosito

    maczosito Banned

    Dołączył:
    Maj 4, 2010
    Posty:
    256
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    BOLESŁAWIEC
    no nie wiem osobiście posiadam 2 konsole jedna z LT 3.0 kilka miesięcy temu zawieszały sie gry problem zbyt wysoka prędkość podczas nagrywania gier
     
  11. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    maczosito - przeróbka nigdy nie jest niczemu winna.
    Moje przypuszczenia:
    a) zabrudzony laser napędu konsoli,
    b) słaba jakość nagrania
    c) słaba jakość nagrania + dup*aty nośnik ( np. Vakoss )


    Coller22 - skoro tak piszesz, to widocznie musi być to wina monitora lub kabla.
    Potestuj jeszcze konsolkę na tym większym LCD. Oby ten problem się nie pojawił. ; )

    Tak, wymień moduł RF i będzie po kłopocie.
    Poszukaj takich na alledrogo, jest tego dosyć dużo i nie są drogie.
    Ew. dział Giełda na naszym forum. ; )
     
    1 osoba to lubi.
  12. artek-czorny

    artek-czorny Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2008
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    WITAM Kolegów Ja mam konsole JASPERA kupiłem ją na allegro a problem jest taki że jak podłączę zasilacz świeci na pomarańczowo i konsola nie WŁĄCZA się nie reaguje ani na przycisk POWER ani na Wysunięcie tacki ale jak podłacze pada kablem USB to pad się zaświeci czyli bierze zasilanie z USB konsoli czy ktoś może wiedzieć co jest nie tak z nią ????
     
  13. artek-czorny

    artek-czorny Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2008
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tylko PAD sie świeci nic więcej się z konsola nie dzieje wiatraki nic nie chodzi przepraszam jeśli nie w tym temacie dodałem post
     
  14. Coller22

    Coller22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2010
    Posty:
    472
    Polubienia:
    104
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Konin
    Co do tego to niestety rozczaruję Cię konsole otwierałem zrywałem plomby sam osobiście oraz samodzielnie w domu przerobiłem ;p
     
  15. maciekalisz

    maciekalisz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2009
    Posty:
    51
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Kalisz
    Zacznij od zasilacza.

    Wysłano z MT11i z użyciem Tapatalk
     
Wczytywanie...

Poleć forum