1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Konsola Jasper - Przeróbka RGH - FSD

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez SzatanemJestem, Kwiecień 4, 2014.

  1. SzatanemJestem

    SzatanemJestem Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2014
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,

    Za nim się przedstawie od razu chce przeprosić, jeżeli niepotrzebnie zadaje takie durne pytania ale niestety nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie. Mam konsole Jasper z dyskiem 120GB, przerobioną na RGH z jakimś free style dash 3 czy coś. Wcześniej tą konsole przerabiałem aby działały z niej piracko zgrane płyty. Teraz posunąłem się trochę dalej ale już zaczęły sie schody. Grę po ściągnięciu przerabiam w programie iso2god, po przerobieniu wrzucam ją na wydzieloną partycje fat32 na dysku 1.5TB WD (z zasilaczem), wydzieliłem około 360GB na FAT32 (sam dysk był w formacie NTFS). Podłączam dysk do konsoli (do frontowego USB czy do tylnego?) jednak nigdzie nie mogę znaleźć mojego dysku. W opcjach mam jedynie wysunięcie tacki na płytę ;/. Dysk jakby nie był w ogóle widoczny. Gdzie mam szukać w ogóle tego dysku?

    Proszę o pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. marjooo

    marjooo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2012
    Posty:
    210
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  4. SzatanemJestem

    SzatanemJestem Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2014
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ścieżki mam poustawiane. Wszystko było już wcześniej przez osobę która przerabiała konsole. Jednak nadal nie widze nigdzie mojego dysku jedynie jest folder "game" in "hdd" a jak wrzuce płytkę to "dvd" nawet jak mam ustawione na automatic wszystko.

    edit: Faktycznie wina była tego,że to local. Ale proszę nie zamykać tematu jeszcze.
     
  5. Sowa

    Sowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    439
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tarnów
    A partycja to typu primary jest szatanie?
     
  6. SzatanemJestem

    SzatanemJestem Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2014
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czyli Ununhexiumie o czym prawisz?
     
  7. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Partycje dla Xbox musi być w fat32 podstawowa (primary), a ty zapewne masz logiczna (logical)

    Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
     
  8. SzatanemJestem

    SzatanemJestem Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2014
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    w jaki sposób zamienić te partycje?
     
  9. SzatanemJestem

    SzatanemJestem Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2014
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam kolejny problem, jak skopiować gry z dysku zewn na dysk konsoli oraz jak ją odpalić? Gre przerobiłem w grze Iso2god, chodzi o gre Splinter Cell Conviction, gra jest widzialna na dysku zewn, ale nie potrafię rozpocząc kopiowania gry z dysku zewn na wewn, zresztą gra nigdzie nie jest widzialna jest jedynie poddzielona na jakieś równe partycje. Kopiowałem gre z płyty i wszystko idzie OK problem jest jedynie z dyskiem. Zainstalowałem gre z płyty na dysk, jednak jak klikam games library jest 0 gier.
     
  10. Kizo

    Kizo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 22, 2014
    Posty:
    393
    Polubienia:
    146
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zary, Poland
    http://xboxforum.pl/artykuly-196/jtag-i-rgh-poradnik-uzytkownika-v1-8-a-145552/

    Wgrywanie gier i dodatków do xboxa 360 w RGH - YouTube
     
  11. SzatanemJestem

    SzatanemJestem Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2014
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wszystko już zrobiłem, działa poprawnie. Używam programu exiso_GUI i wszystko działa jak należy. Dzięki za pomoc, temat do zamknięcia.
     
Wczytywanie...

Poleć forum