1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Konsola jest przerobiona czy nie? Pytanie

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez nightmoon90, Listopad 20, 2009.

  1. nightmoon90

    nightmoon90 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Murzynowo
    Witam, mam problem dotyczący konsoli Xbox 360 Elite 250GB HDMI (rzekomo z iXtreme 1.6 ale śmiem w to wątpić) zakupionej na tej aukcji:

    HIT XBOX 360 ELITE 250 GB/ FORZA 3 2X PAD IX 1.6 (801962470) - Aukcje internetowe Allegro

    Chodzi o to, że w żaden sposób nie mogę odpalić na niej ani jednej kopi gry, czy to z wave2 czy z wave3...

    NFS SHIFT (wave3) efektem przy odpalaniu jest białe tło i logo XBOX'a 360
    NFS Undercower (wave2) efektem przy odpalaniu jest białe tło i napisy wszystkimi językami, żeby włożyć płytkę, żeby zagrać...

    abgx odczytuje mi tak Undercowera morał z tego taki, że gra powinna chodzić a tak nie jest, czego to może być wina? Ja mam wrażenie, że konsola nie jest sflashowana... :/

    [​IMG]
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Ustaw jeszcze w AutoFix Level3 tak jak masz napisane na dole

    Co do konsoli to moje zdanie znasz ;)
     
  4. nightmoon90

    nightmoon90 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Murzynowo
    Hehe z tego co widzę jesteś wszechobecny, ale to się chwali a zdanie znam.
    Ostatnie pytanie w tej kwestii, podłączył byś do takiej konsoli kabel internetowy bo nie chcę jej mieć zablokowanej zaraz ale wszystko wskazuje na to, że jest niemajstrowana ^^
    Bo po oddzwonieniu dzisiejszym dostałem info, że konsola mogła nie zostać sflashowana, przez pomyłkę ale, to żaden problem bo odsyłam ją na ich koszt i mi to robią ale jeśli nie została to chcę przy takiej zostać.
    Tylko, żebym miał pewność, że nie jest przerobiona a wszystko na to wskazuje :)
     
  5. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    wsadź oryginał.
    jak oryginał pójdzie to jest nie przerobiona.
    jak nie pójdzie tzn ze zjebli cos w przerobce

    jest tez opcja ze sflashowali ci liteona złym ixtreme, na samym początku wyszedł taki co nie działał później wyszła poprawka czyli ixtreme1.6_REPACK.

    objawy były takie właśnie z tego co pamiętam

    wiec moze i przerobili ale zle :(

    a jak przerobili to juz tego nie odwrócisz wiec pozostaje ci reflash.
     
  6. nightmoon90

    nightmoon90 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Murzynowo
    Heh mankament jest taki, że oryginały śmigają aż miłe, natomiast żaden pirat nie chcę... Buuuu...
    No i tu nie chodzi raczej o złe sflashowanie tylko o jego brak bo tam gdzie kupiłem dosyć dużo konsol przewalają w ciągu tygodnia około 40 nówek na samym allegro, a samymi konsolami zajmują się od dosyć dawna chyba aż takimi laikami by nie byli.
    Oryginały śmigają więc napęd jest dobry, właściwie wszystko działa tylko nie piraty ...
     
  7. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Jeżeli oryginały śmigają to z napędem jest wszystko ok. Wg mnie po prostu Ci nie przerobili. Mogło się im to zdarzyć ;)
     
  8. Floras

    Floras Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2009
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pruszków
    Ale co ma piernik do wiatraka ? to co przerobiona konsola nie czyta oryginałow? haha
    Nie wiem moze Cie nie rozumiem ale dla mnie to glupota ;)

    co do problemu z flashem napedu to go po prostu nie masz i nie jestes pierwszy bo ostatnio sam mailem taka sytuacje ze kumpel do mnie dzwoni zeby mu dobrze plytke wypalil bo On nie umie i tak zrobilem i co sie okazalo? Fw w napedzie byl oryginalny i konsola nie byla grzebana ani flashowana.
     
  9. nightmoon90

    nightmoon90 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Murzynowo
    Więc napisze tak na dzień dzisiejszy nie chcę mieć już tego flasha i w ogóle, chcę mieć nieprzerobioną konsolę i jeśli mi jej nie przerobili będę się cieszył tylko jak to manualnie sprawdzić czy ona jest kombinowana czy nie?
    Chodzi mi o to, żebym miał pewność, że nie jest przerobiona i mogę sobie popykać na XBOX Live np. (bo decyzja o przerobieniu była spontaniczna niekoniecznie słuszna w aktualnym świetle rzeczy)
    Można to jakoś gołym okiem oblookać czy coś, żebym miał tą pewność?
    Bo takie gdybanie, może jest może nie jest za bardzo mnie nie uspokaja, rozumiecie chyba co mam na myśli?
    Oryginalny napęd się czymś odznacza?
    Dzięki z góry za info :)
     
  10. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa

    To, że jakby oryginały nie działały to znaczy, że coś zwalali z napędem a jak działają to znaczy, że nie przerobili a z napędem jest wszystko ok. Już rozumiesz?


    @UP:

    Chyba tylko przez podłączenie napędu do kompa. Tak to w sposób taki jak Ty robisz, czyli jak pirat nie działa to znaczy, że jest nieprzerobiony. Szczególnie, że nie działa Ci gra ani z wave2 ani z wave3
     
  11. perduto

    perduto Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    SG-1
    Kolego, póki co się wstrzymaj z graniem na "life". Myślę że ryzyko nie jest warte bana.
    Jak czytam dotychczasowe posty, żadna z osób nie udzieliła odpowiedzi na najważniejsze pytanie. Jak sprawdzić i mieć pewność, że w konsoli nie było nic manipulowane.
    Ja niestety, też Ci tutaj nie pomogę, radzę jednak, byś NIE PODŁĄCZAŁ się do life.

    Nie ma pewności, że oni Ci jej nie przerobili!
    To że nie działają "kopie zapasowe" gier :>. nie oznacza że konsola nie została przerobiona, bo mogli się coś walnąć, coś nie do końca wgrać. Tym sposobem konsola była majstrowana, a jednak piraty nie zadziałają.

    Może być również jak piszesz... że być może przeoczyli tą i nie przerobili jej, pomimo tego że mieli...

    Ja bym się wstrzymał do czasu, aż udzieli tutaj odpowiedzi ktoś, kto napisze jak sprawdzić czy jest xbox majstrowany czy nie!
    powodzenia
     
  12. PatrixOK

    PatrixOK Banned

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2009
    Posty:
    653
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Otworz Faceplate i zobaczy czy jest plomba jak jest to zobacz czy nie byla ruszana ;)
     
  13. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    nie da sie niestety.

    sa 2 mozliwosci
    albo brak przeróbki
    albo zła przeróbka

    do sprawdzenia tylko podłączając napęd do kompa.
     
Wczytywanie...

Poleć forum