1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Konsola lan --- laptop wifi Jak połączyć i uruchomić WindowsMediaPlayer Extender

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez spokowirus, Styczeń 8, 2011.

  1. spokowirus

    spokowirus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 28, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam mam sieć zbudowaną tak że konsola jest podpięta do routera Dlink-300 po lanie. Laptop pobiera neta z tego routera po wifi a sam Router podpięty jest do Modemu netii.

    Chciałem połączyć konsole z kompem by odpalić sobie WMP na TV.

    Nie wiem jak skonfigurować router poprawnie bo normalnie nie chce połączyć tych dwóch urządzeń. Czytałem już sporo ale nic szczególnego nie zmalałem

    Mam win7
    JAK skonfigurować router?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. fixer5

    fixer5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2010
    Posty:
    30
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    a jaki masz ten win7 bo w nie każdej wersji jest windows media center a jak go nie masz to nie uruchomisz wmp
     
  4. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Masz firewala na lapku ?
    Jak tak wylacz i wtedy spróbuj
     
  5. spokowirus

    spokowirus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 28, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam WMP center i robiłem zgodnie z tamtymi zaleceniami ale nic nie pomogło a odnośnie firewalla to też go rozłączyłęm i wyłączyłęm inne zapory win7 przypuszczam że problem leży w ustawieniach routera ale nie wiem jak i co tam zmieniać
     
  6. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    nic nie zrobisz. karta sieciowa w X'e jest tak dziwna że albo całość połaczenia (X->router->pc) jest po kablu albo wifi. nie może być pół na pół (X->router po kablu a router->pc po wifi). mam ten sam problem i nawet spece z MS nie są w stanie rozwiązać tego problemu (taka jest odp z MS).
     
  7. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Ustaw na sztywno adresy IP, przkierowanie portow w sieci wew. nie ma sensu bo sa one domyslnie otwarte choc to zalezy od routera, u siebie mam Router TP-LINK 8910G (w trybie Bridge/modem) --> Router TP-LINK TL-WR1043ND (wgrany OpenWRT - linux) i od niego idize po wifi do pc, xbox, po kablu lapek i wifi router czy na odwrot dziala mi Media Center, mam windows 7 Home Premium

    W routerze wlaczone UPnP, firewall ustawiony w komputerze na przepuszczanie xboxa do kompa

    Nic w routerze nie ustawialem pod xboxa, nawet wgralem oryginalny soft do 1043ND i nadal bez problemu dziala Media Center, ale w obu przypadkach PC i xbox mial staly wew ip
     
  8. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
  9. MrDynamite12

    MrDynamite12 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2010
    Posty:
    164
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jak masz W7 a PC na WIFI to podłącz sobie kabelek z Xa do PC i daj mostkowanie. I już nie masz problemów .
     
  10. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Zrob wszystko wedlgu tego poradnika: http://xboxforum.pl/ogolne-f71/windows-media-center-poradnik-9988.html
    Powinno ruszyc.
     
Wczytywanie...

Poleć forum