1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Konsola + monitor jaki kabel?

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez wiktor96, Październik 31, 2010.

  1. wiktor96

    wiktor96 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2010
    Posty:
    108
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Mam pytanie chce sobie kupić monitor wraz z wbudowanymi głośnikami i podłączyć pod niego xboxa 360.Ale monitor ma tylko takie gniazda
    Typ sygnału wejściowego: RGB, DVI
    Typ gniazda wejściowego (sygnałowego): 15-stykowe D-Sub, DVI-D


    Kupiłbym kabel VGA(D-Sub) ale nie wiem czy byłby dźwięk.Czy może mi ktoś powiedzieć jaki mam kabel kupić aby był obraz i dźwięk.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. KrzysiekeM

    KrzysiekeM Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2009
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Małopolska
    ja rozwiązałem u siebie ten problem kablem hdmi - dvi i rozwalonym oryginalnym kablem z którego wychodzą chinche (tak aby oba kable sie zmieściły) no a potem to wyjście z chinchy na jacka i kabel z dwoma wejściamy żeńskimi na jacka i do głośników komputerowych. Ale pewnie da sie to prościej zrobić :D
     
  4. wiktor96

    wiktor96 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2010
    Posty:
    108
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Czyli jak kupie kabel hdmi-dvi to będzie obraz i dźwięk,monitor ma wbudowane głośniki?
     
  5. KrzysiekeM

    KrzysiekeM Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2009
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Małopolska
    niestety nie, kabel dvi przenosi tylko obraz cyfrowej jakości musiałbyś mieć w monitorze wejście hdmi, wtedy łączysz zwykłym kablem i masz obraz i dźwięk. A gdy nie masz hdmi to zaczyna sie kombinacja i trzeba brać z dźwięk z tego wejścia nad hdmi w xboxie.
     
  6. wiktor96

    wiktor96 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2010
    Posty:
    108
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    czyli co bym musiał kupić aby był dźwięk?
     
  7. KrzysiekeM

    KrzysiekeM Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2009
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Małopolska
    Moge Ci napisać jak ja to miałem... rozwaliłem oryginalny kabel od microsoftu które jest specjalnie taki gruby żeby jednocześnie kabla hdmi nie dało sie włożyć i żeby kupić ich okablowanie. A więc po uwolnieniu go z tego plastiku ładnie to okleiłem i już dwa kabelki jednocześnie wchodzą, z tego co rozwaliłem potrzebujemy tylko dźwięk więc interesują nas chinche czerwony i biały je wkładamy do przejściówki z chinchy na jacka męskiego z tego szedł mi kablek który miał dwa wejścia żeńskie na jacka i do niego podpinałem już kabelek od głośników komputerowych. no i oczywiście kabel hdmi w xboxie - dvi do ekranu.

    Czyli potrzebne Ci są:
    kabel hdmi - dvi
    przejście z chinchy na jacka
    i kabel z dwoma wejściamy żeńskimi
     
  8. wiktor96

    wiktor96 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2010
    Posty:
    108
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    a nie da się jednego kabla kupić bo właśnie żeby nie było plątaniny kabli chce kupić monitor z wbudowanymi głośnikami
     
  9. Artanor

    Artanor Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jeśli mogę to się podłączę pod temat.
    Mam podobny problem co kolega wyżej, otóż mam monitor z wejściem DVI i D-SUB. Z komputerem się łączy D-Sub, a DVI jest wolne, które jak łatwo się domyślić chcę przeznaczyć na połączenie z Xboxem. Kupując monitor nie przewidziałem potrzeby wbudowanych głośników, także mam monitor(bez głośników wbudowanych) i do tego głośniki zewnętrzne 7:1 z Creativa. Xboxa raczej kupię bez HDMI i tutaj rodzi się problem... jak to podłączyć żeby grało?:D
     
  10. wiktor96

    wiktor96 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2010
    Posty:
    108
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jednak zdecydowałem że kupie monitor z HDMI.Można zamknąć
     
  11. Artanor

    Artanor Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie koniecznie zamknąć, ma ktoś pomysł jak mi pomóc? ; )
     
  12. maker3

    maker3 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2010
    Posty:
    725
    Polubienia:
    72
    Punkty za osiągnięcia:
    28
  13. Artanor

    Artanor Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tylko nadal nie rozumiem jednej rzeczy, mianowicie:
    Te głośniki mają strasznie skomplikowane połączenie, sam miałem trudność, żeby to wszystko połączyć w całość. I teraz na jakiej zasadzie mam ten kabel podłączyć do owych głośników? Drugie nurtujące mnie pytanie, to obawa czy będą musiał bawić się z kablami aby przełączyć z PC na X'a, czy odwrotnie.
     
  14. BratJana

    BratJana Banned

    Dołączył:
    Październik 22, 2010
    Posty:
    135
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    tak dokłądnie będziesz musiał się tak bawić :p A głośniki masz na mini jack 3.5mm ? jak tak to przejściówka 2x chinch > mini jack na to przejściówka taka rurka i do niej wkładasz jack od głośników i tego jacka z przejściówki 2x chinch > jack
     
Wczytywanie...

Poleć forum