1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Konsola nie chce się wyłączyć.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez SabaruPL, Kwiecień 21, 2012.

  1. SabaruPL

    SabaruPL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 21, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Tydzień temu kupiłem nowego xbox 360, wersje slim z dyskiem twardym 250GB. Od dwóch dni konsola nie chce się do końca wyłączać jeżeli robię to po przez menu konsoli. Przechodzi tak jak by w stan czuwania(tak jak np. komputer). Dopiero jak nacisnę przycisk na konsoli to się wyłącza. Ktoś może wie co jest nie tak?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    zapis w chmurze masz wlaczony pewnie
     
  4. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    albo ściąganie w tle :) musisz wtedy chwilę odczekać i konsola się wyłączy :)
     
  5. SabaruPL

    SabaruPL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 21, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jednak chyba to pierwsze. Sprawdzałem na innym koncie i xbox wyłączył się bez problemu. Tylko gdzie to teraz się wyłącza? Przejrzałem chyba całe menu konsoli i nie znalazłem opcji żeby to wyłączyć.
     
  6. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    no chyba nie do konca w ustawieniach jest:)
     
  7. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    1.Z poziomu interfejsu głównego konsoli Xbox 360 przejdź do strony Ustawienia, a następnie wybierz opcję System
    2.Wybierz opcję Pamięć masowa.
    3.Wyróżnij opcję Gry zapisane w chmurze, a następnie naciśnij przycisk Y.
    4.Wybierz opcję Wyłącz Gry zapisane w chmurze.
     
  8. Mewiwo

    Mewiwo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 19, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, mój przypadek troche sie różni od tego co wyżej jest opisany, a mianowicie też nie mogę wyłączyć konsoli, jest to wersja arcade i najnowsza przeróbka. Nigdy nie była podlączona do internetu, zapis w chmurce jest wyłączony i wszystko posprawdzane tak jak pisaliście wyżej. Pobieranie w tle tez jest wyłączone. A więc, co może być grane? Wczoraj jeszcze wieczorem grałem i normalnie było można ją wyłaczyc, a dzis rano moze z pol godziny pograłem i już nie idzie ją wyłaczyć. Na padzie próbowałem, w ustawieniach na opcji wyłącz tez próbowałem no i na przycisku power również i wszedzie lipa ;// Prosze o pomoc i pozdrawiam ;)
     
  9. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Wyciąg kabel zasilający z konsoli ...10 sec...podłącz. Włącz konsole guzikiem od tacki, i po zalogowaniu się do dasha wyłącz guzikiem z konsoli...działa?
     
  10. Mewiwo

    Mewiwo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 19, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Też tak próbowałem i lipa... Jak podlącze zasilacz to sam automatycznie sie włączy, załaduje sie dash i wyłączam na power to sie wyłączy, pogasna diody i po nie całej sekundzie znowu sie sam włączy ;/
     
  11. Mewiwo

    Mewiwo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 19, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nawet próbowałem zrzucić przedni panel bo myślalem ze ten przycisk moze jakoś dociskać albo sie zaciął z włączynikiem z konsoli ale to i tak nic nie dało, nawet z zrzuconym panelem nie da sie wyłączyć konsoli ;/
     
  12. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Może moduł RF się uszkodził...historia zna takie przypadki.
     
  13. Mewiwo

    Mewiwo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 19, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A to bedzie przeszkadzać w czymś? Czy tylko nie bedzie można go wyłączyć na przyciskach tylko za pomocą odłączenia zasilacza?
     
  14. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    nie wiem, nie widziałem jeszcze czegoś takiego....jak masz dobrego kumpla który pozwoli ci rozebrać jego konsole to możesz podmienić sam układ RF odpowiedzialny za wyłączanie konsoli. Jeśli to jest u ciebie uszkodzone to na allegro kupisz takie coś za 40-50 zł...może i mniej.
     
Wczytywanie...

Poleć forum