1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Konsola nie czyta gier

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Bartek Brozek, Październik 14, 2011.

  1. Bartek Brozek

    Bartek Brozek Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 14, 2011
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Zakupiłem właśnie nowego Xbox'a 360 Arcade. Pożyczyłem od kumpla grę halo reach - niestety, konsola nie chce jej uruchomić. Xbox czyta płytkę jako "Płyta DVD", po czym na ekranie pojawia się logo xboxa na białym tle, z możliwością przewijania, uruchamiania i zatrzymywania FILMÓW.
    Czy ktoś poradzi mi, jak uruchomić grę? Dodam, że mam pierwszy raz styczność z jakąkolwiek konsolą, jestem stuprocentowym laikiem w tych sprawach. :]
    Oczywiście konsola nie jest przerabiana, odczytuje np. płyty audio z muzyką, itd, itp...
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12091
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    To kupiles konsole uszkodzona brak dvd-key za jakies 150 naprawia ci konsole.

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  4. termit92

    termit92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2010
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Łódź
    A czy czasem to halo reach nie jest może pirackie? W takim przypadku tak się dzieje lub w przypadku przerobionych konsol gdy wgrany jest zbyt stara przeróbka i nie obsługuje nowszych gier(trzeba sie bawić w patchowanie lub z activate.iso itd)
     
  5. raph

    raph Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2008
    Posty:
    102
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    konsola nie przerobiona, a gra oryginalna chociaż ?

    jesli tak to po prostu zwroc konsole, skoro nowa to ma gwarancje.
     
  6. Bartek Brozek

    Bartek Brozek Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 14, 2011
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Konsola nie była przerobiona, a gry które sprawdzałem (halo reach, gta iv i crackdown) są orginalne. Zrobiłem także update konsoli, wgrałem jakiś nowy dashboard czy coś w ten deseń - dalej jest to samo. Co to jest dvd key i do czego służy? No i jak mogę naprawić swoją konsolę, nie wychodząc z domu?
     
  7. xpress

    xpress Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 24, 2011
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    jeżeli masz gwarancje na nią to ja bym ci radził nic w niej nie majstrować tylko ją zwróc tak jak ci raph radzi
     
  8. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    heh jaka gwarancje skoro jest inny dvdkey wiec było w tej konsoli grzebane.....trzeba wyciagac key z konsoli......a to kosztuje
     
  9. xpress

    xpress Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 24, 2011
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    to on kupił tą konsole nową w sklepie czy od kogoś używaną?
     
  10. maniak1994

    maniak1994 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 6, 2010
    Posty:
    385
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Daleko stąd.
    Jeżeli ma dasha wyższego od "7371" <-- czy jakoś tak , to nie wyciągnie dvd keya ^^ Pozbądź się konsoli jak najszybciej :)Taka moja rada i zakup nową slimke 4gb :)
     
  11. Darcik

    Darcik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2011
    Posty:
    273
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Wyciągnie, reset glitch umożliwia zabotowanie xell'a który na tacy pokaże dvdkey.
     
  12. QuickCrew

    QuickCrew Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2011
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja mam ten sam problem. Próbowałem Właczyć na xboxa 360 Elite fife 12, ale czyta mi ja jako DvD i ta sama ikonka mi sie pojawia. Xboxa mam od 2 lat i dziala sprawnie. Nie był przerabiany gry orginalne xbox kupiony w Empiku ;]. Inne gry chodza takie jak assasin I, II, III. Battlefield, Call of duty i inne, a z tą mam problem gra orginalna pozyczona od kuzyna w opakowaniu z nadrukiem na plycie. Wiecie co to możey być ? Czekam na pomoc. A a jeżeli chodzi o xboxa to zabardzo sie nie znam na tych sprawach bo bardziej zajmuje sie PC niż konsolami. Konsole służa mi do DvD i do gier takich jak assasin, wiedzmin, fifa.
     
  13. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12091
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    jak nie byl przerabiany to jak chcesz wlaczyc pirata

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
Wczytywanie...

Poleć forum