1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Konsola nie łączy się z internetem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Santi1989, Luty 23, 2011.

  1. Santi1989

    Santi1989 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2008
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Katowice
    Połączyłem Xbox kablem z PC, przy sprawdzaniu połączenia Xbox Live, sieć jest połączona, ale przy Internet wyskakuje błąd.
    Co zrobić?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. tonek12

    tonek12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2011
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Zobacz czy masz wszystko skonfigurowane poprawnie.. IP itd.
     
  4. Santi1989

    Santi1989 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2008
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Katowice
    Wyskakują mi jakieś komunikaty o serwerach DNS, ustawiałem różne, ale nic nie dało

    Może ktoś powie czego mam wrzucić screeny i pomoże mi ustawić ? :)
     
  5. tonek12

    tonek12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2011
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  6. Santi1989

    Santi1989 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2008
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Katowice
    Robiłem wg tego, mam internet z cyfrowego polsatu, więc powinienem według Business Everywhere/ iPlus/ Blue Connect czyż nie ?
     
  7. tonek12

    tonek12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2011
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Masz kabel ethernat crossowany ?
     
  8. tonek12

    tonek12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2011
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Weź aby automatycznie wyszukało servery dns ..
     
  9. Santi1989

    Santi1989 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2008
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Katowice
    crossowany kabel mam, dałem automatyczne na konsoli i nic dalej nie wychodzi test połączenia
     
  10. tonek12

    tonek12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2011
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Udostępniłeś internet ?
     
  11. Santi1989

    Santi1989 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2008
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Katowice
  12. tonek12

    tonek12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2011
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Najlepiej kup tani router. Bez problemów powinieneś podłączyć.
     
  13. Santi1989

    Santi1989 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2008
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Katowice
    W jakich cenach jest tani router?
    Mam jeszcze kilka pytań
    Kiedy mam włączoną konsolę to na kompie przerywa mi net, co zrobić?
    No i czy granie przez neta na konsoli pobiera tyle samo mb co granie na kompie przez neta?
     
  14. tonek12

    tonek12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2011
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  15. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
  16. tonek12

    tonek12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2011
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Myślę,że gdy konsola jest podłączona bezpośrednio z routerem przez wifi to nie ma możliwości sprawdzenia pobranych danych.
     
  17. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Zle myslisz, routery maja statystyki, tak samo operator i mozna to bez problemu sprawdzic
     
  18. Santi1989

    Santi1989 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2008
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Katowice
    Liczmy mam router, wkładam do niego modem.
    Z kompem to się łączy przez kabelek czy jak ?
    I wtedy muszę zablokować Wifi żeby nikt nie wchodził obcy.
     
  19. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Z komputerem przez kabel lub wifi o ile komputer posiada adatper wifi, z xboxem kablem lub wifi o ile je posiada, wifi trzeba zabezpieczyc kodowaniem, najlepiej WPA2 inaczej kazdy by mogl korzystać z twojego neta
     
  20. tonek12

    tonek12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2011
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A wszystko znajdziesz w google ;D wystarczy poszukać :D
     
  21. Santi1989

    Santi1989 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2008
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Katowice
    Jeszcze usiłuję z tym DNS, ale nie mogę odczytać z ipconfig, bo mam tam nawalone ponad 100 połączeń niby i nie da się odczytać
     
Wczytywanie...

Poleć forum