1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Konsola nie uruchamia się/ RGH.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Jordek, Grudzień 2, 2013.

  1. Jordek

    Jordek Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 8, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    A, A
    Witam. Od pewnego czasu mam w swoim xboxie rgh. Wszystko działało cacy, lecz dziś po włączeniu konsoli nic sie nie działo. Czekałem ponad 10 minut i paliła się tylko zielona dioda na włączniku. Proszę o pomoc, wspomnę tylko, iż przeróbke dokonywała osoba z doświadczeniem.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Naciśnij przycisk do wysuwania tacki i sprawdź czy uruchamia ci się Xell.
     
  4. Jordek

    Jordek Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 8, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    A, A
    Czytałem troche na ten temat zanim tutaj napisałem. Próbowałem tego sposobu i nic sie nie działo, chyba że pojawia sie to po jakimś czasie ?
     
  5. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    No to oddaj majstrowi który ci robił RGH bo albo padł czip, albo kabelek się magicznie odlutował od punktu.
    Jak kupiłeś już przerobioną to szukaj w dziale Usługi majstra z twoich okolicach.


    Wersja alternatywna rozwiązania:
    1. Podaj datę produkcji konsoli
    2. Rozbierz konsole
    3. Zrób zdjęcie czipa
    a) jak czip ma diodę debug to sprawdź czy się pali podczas gliczu
    4. Sprawdź wszystkie kable które wychodzą z czipa do płyty gł. czy są okey
     
  6. Zbanowany_na_zawsze

    Zbanowany_na_zawsze Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2013
    Posty:
    19
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Głogów
    Miałem to samo z moim Jasperem...jakiś czas temu... pomogło przelutowanie przeróbki... wykonywał DEXTER z xboxforum.pl i działa bez problemu ponad już rok :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum