1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Konsola nie widzi dysku, oraz brak dźwięku.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kokus, Lipiec 26, 2013.

  1. kokus

    kokus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2013
    Posty:
    15
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Witam, otóż posiadam 2 problemy...

    1. Mój X360 Arcade nie widzi używanego dysku 120gb od X360 Elite

    2. Ostatnio kupiłem TV 32" z Full HD, więc dokupiłem, też od tego samego sprzedawcy co dysk, kabel Component, problemem jest, iż nie mam dźwięku w konsoli, ani w grach... Telewizor to Samsung UE32F5000AW. Może źle kable podłączyłem, ale kombinowałem na wszelkie sposoby..

    Pozdrawiam, przepraszam, że tak chaotycznie napisałem, ale pisałem w pośpiechu.

    Nazwa tematu nie opisuje problemu - Jabar
    EDIT: Zmieniłem za Ciebie, ale na drugi raz będzie warn
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2720
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    1. Nie widzi ?? mało to mówi, w ustawieniach zakładka pamięć i nie widać tu dysku ??
    2. Jesli podłączasz poprzez chinche to innej opcji jak pomylone kable nie ma ( lub uszkodzony ten kabel jest przetestuj na HDMI)

    @down pisz na gg
     
  4. kokus

    kokus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2013
    Posty:
    15
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    1. Widzi tylko tą pamięć wbudowaną
    2. Możesz mi wytłumaczyć, najlepiej na PW, żeby tu nie robić spamu, jak gdzie się podłącza te wtyczki ? Do wtyczki po lewo (obrazek niżej) mam podłączone kable z prawego rozgałęzienia, pozostałe kable mam podłączone wg. koloru, oprócz zielonego, w wtyczkach TV.. Trochę chaotycznie, ale może zrozumiesz

    [​IMG]
     
  5. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Podłącz przez 5 wtyczek (niebieska, zielona, czerwona od video i czerwona, biała od dźwięku), wtedy uzyskasz obraz hd. Na kablu przełącznik na HDTV.

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  6. kokus

    kokus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2013
    Posty:
    15
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Obraz to mam w HD, tylko mam problem iż nie mam dźwięku...
     
  7. dawidek295

    dawidek295 Xbox One Xbox One

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    1471
    Polubienia:
    43
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    SW
    może coś z chinch nie tak sprawdź czy na hdmi jest tak samo
    a co do HDD może dysk padł może wejście się zepsuło (coś ze stykami)
     
  8. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    A gdzie podlaczasz czerwony i biały od dźwięku?

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  9. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    w telewizorze mozesz miec wyjscie i wejscie audio... wiec jezeli podlacza pod wyjscie to nie bedzie dzwieku
     
  10. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3703
    Polubienia:
    1110
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jeśli masz wyjście hdmi to spróbuj na tym kablu.
    Może w ust. dźwięku sprawdź, czy masz przełączone na analog, bo może masz digital.
     
  11. kokus

    kokus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2013
    Posty:
    15
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Mam wejście HDMI, jutro pójde wymienić kabel.. Co do dysku - nie mam gdzie przestestować ten dysk czy nie mam uszkodzonego wejścia, ale raczej nie bo nie było nigdy odkrywane było.Nikt z znajomych nie posiada wersji fat, żeby pożyczyć dysk do sprawdzenia.
     
  12. Imperial BoRo

    Imperial BoRo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2013
    Posty:
    389
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Dysk oryginalny ? Ja bym po prostu go rozkręcił
     
  13. kokus

    kokus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2013
    Posty:
    15
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Oryginalny, od wersji Elite
     
  14. dawidek295

    dawidek295 Xbox One Xbox One

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    1471
    Polubienia:
    43
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    SW
    ja też kupiłem orginalny od elite jażdy oprócz slimkowy powinien działac;))
     
  15. Imperial BoRo

    Imperial BoRo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2013
    Posty:
    389
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    ok to powiem taką anegdote:
    Mój kolega kupił sobie xboxa 360 elite-120GB. Niestety któregoś dnia pojawiła się burza. Burza rozkręciła się na dobre i pojawiły sie grzmoty i pioruny.
    Pech chciał że kolega wyjechał a piorun uderzył nie daleko od niego i jakimś cudem w gniazdu zrobiło się spięcie i w jego xboxsie poszedł dysk. Tak! Nowy 120GB dysk tylko że konsola go widziała (jego i moja) no ale dysk nadawał się do kosza. :<
    Koniec

    Jak pisałem wcześniej. Rozkręć jak możesz i zobacz może faktycznie kabelek się obluzował (?)
     
    1 osoba to lubi.
  16. kokus

    kokus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2013
    Posty:
    15
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Przez jakiś czas znajomy xboxa trzymał w pudełku bo jego konsola dostała RRoD, przez takie nieuywanie mògł kabelek się obluzować?
     
  17. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3703
    Polubienia:
    1110
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Nie mógł.

    Pisane na SGS+ w tapatalk 4.
     
  18. kokus

    kokus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2013
    Posty:
    15
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Nie jestem pewny na 100%, ale chyba dysk jest uszkodzony, dzisiaj przyjrzałem mu się, czy nie jest nigdzie uszkodzony i zauważyłem, że wejście jest "pochylone", nie wyprostowane, wnioskując, po obrazkach z internetu.. Może to jest przyczyna? Bo znajomy raczej, nawet nie widział co to jest dysk w Xboxie.. To pewnie "na siłę" odłączył go.
    Sorry, za jakość obrazka, ale lepszej rzeczy, która robi lepsze zdjęcia nie miałem...

    [​IMG]
     
  19. Krycha1987

    Krycha1987 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2013
    Posty:
    385
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Myślę że to nie to, bo to złącze jest takie luźne i takie ma być by się nie uszkodziło.
    Czy na 1 śrubce jest plomba gwarancyjna ? Obierz ja tam dobrze bo ktoś mógł zamienić dyski a nie miał o tym pojęcia.

    Co do dźwięku to dobrze go podpinasz ? Bo masz scard? i component ? zobacz też w TV bo ja mam opcję wyboru może u ciebie jest przestawione na np. cyfrowe ?
     
  20. kokus

    kokus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2013
    Posty:
    15
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Chodzi Ci, czy ktoś śrubokrętem nie przebił ją? Jest ona nie naruszona.. Więc nikt nie rozkręcał dysku.

    [​IMG]
     
  21. Krycha1987

    Krycha1987 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2013
    Posty:
    385
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Wszystkie plomby m$ można zdjąć przy pomocy suszarki. Na zdjęciu słabo widać, ale wydaje się być ok. Jak nie możesz zwrócić tego dysku to ja bym się udał na twoim miejscu do jakiegoś serwisu konsol/sklepu bo go sprawdzili.
    Ewentualnie wysłać dysk do sprawdzenia jakiemuś zasłużonemu forumowiczowi :p Albo napisać skąd jesteś może jakiś forumowicz cie poratuje. W ostateczności pozostaje wymontować dysk z obudowy i podpiąć pod PC by tym samym sprawdzić czy się talerz kreci.
     
Wczytywanie...

Poleć forum