1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Konsola nie widzi dysku twardego

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez PopaY, Maj 21, 2011.

  1. PopaY

    PopaY Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.

    Mam trzy zewnętrzne dyski twarde 2,5" w obudowach bez zewnętrznego zasilania (zasilanie tylko z USB). Jeden jest sformatowany w systemie plików NTSF (320GB), drugi w systemie FAT32 (320GB), a trzeci w systemie exFAT (500GB). Na wszystkich są tylko filmy (avi). Po podłączeniu ich do konsoli (każdy osobno) żaden nie jest przez nią widoczny. Dyski dostają zasilanie, bo diody na obudowach się świecą, ale dyski nie są widoczne w konsoli, urządzenia USB są nieaktywne. Czy ktoś może wie dlaczego tak się dzieje? Z tego co pisali niektórzy z użytkowników, konsola bez problemów powinna widzieć dyski,ale jednak jest inaczej... :/
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    a używasz kabla z 2 usb czy jednym ??
     
  4. Daniel1979

    Daniel1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    786
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SCI
    Zobacz w ustawieniach konsoli , pamięć i czy tam nie jest na liście , a to , że nie widzi to normalne. Nie można podłączyć do konsoli przez USB więcej niż 16GB (tzn podłączyć można , ale i tak więcej nie zobaczy).

    EDIT.
    Przecież dostałeś odpowiedz w innym temacie. Nie da się , chyba , że masz JTAG.

    EDIT down
    @#Touch! Prócz tego , że mnie zbeształeś nie wniosłeś nic mądrego do tematu , więc po co zabierać głos (już sie boje następnego warna).

    Odpowiedz : partycja podstawowa sformatowana na fat32.

    chyle czoła mój błąd
     
  5. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Nie gadaj bzdur. Zobaczy wiecej jezeli chce tylko odczytywac filmy z tego dysku. Jezeli bedzie chcial go uzywac zamiast dysku xboxowego to wtedy bedzie mial dostepne tylko 16Gb.
     
  6. dominoko12

    dominoko12 Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2011
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Dysk 2,5" wymaga napięcia 10v czyli 2xusb
     
  7. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    ale teorie. wiec jakim cudem moj dysk 2.5" dziala z jednego usb?
     
  8. dominoko12

    dominoko12 Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2011
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Może masz dysk SSD
     
  9. dominoko12

    dominoko12 Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2011
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    A po drugie nie każdy dysk ci xbox rozpozna.
     
  10. JTAG

    JTAG Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 8, 2011
    Posty:
    180
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Tuż za rogiem :)
    Nie pisz takich bzdur.
    Dysk 2,5" wymaga tylko +5v
    Niektóre mają pobór prądu > 500mA dlatego wymagane jest podłączenie dodatkowego zasilania z USB.


    Xbox widzi filmy na dysku USB jeśli jest sformatowany na FAT32. Do tego bywa czasem kapryśny i niektóre dyski w formacie FAT32 tworzone jakimiś programami do dysków, po prostu ich nie widzi
     
  11. PopaY

    PopaY Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Trzeci post jest trochę zagmatwany - domyślam się, że jakaś dyskusja tam była...
    Jeśli chodzi o moje dyski, to żaden nie wymaga napięcia 10V, wszystkie działają na napięciu 5V z jednego portu USB (testowane na moim domowym sprzęcie A/V oraz dwóch różnych odtwarzaczy DVD). Żeby nie było, że nie sprawdzałem - na podwójnym USB jest to samo. Ktoś tam pisał, że się nie da i taką odpowiedź dostałem w innym wątku - nie wiem tylko co to ma wspólnego skoro tu chodzi o zupełnie co innego. Chciałbym by konsola widziała filmy z dysków by je odtworzyć - niestety nie widzi. Sądziłem, że chociaż zobaczy ten, który ma system plików FAT32 - też nic :/ Niestety z pozycji komputera nie mogę sformatować dysków w systemie plików FAT32 (tylko NTFS i exFAT). Ale kiedyś też tak miałem z DVD, wówczas sformatowałem dysk prostym programem FAT32format i było pięknie. Muszę poszukać tego programu... Tylko gdzie ja przerzucę dane z dysków? :p No nic, muszę pokombinować. Skoro piszecie, że powinien widzieć filmy z systemem FAT32 to muszę coś wymyślić by je faktycznie widział...
     
  12. hashpl

    hashpl Banned

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2011
    Posty:
    449
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Płock
    Ja ci radze isc do kolegi/znajomego co ma XP'ka i sformatowac kazdy dysk z osobna do formatu FAT32 wtedy spowrotem nagrac AVIki i powinno dzialac.Co do programow to juz napisal kolega JTAG, nie kazdy dysk xbox rozpozna po sformatowaniu go za pomoca programu, najlepiej to zrobic z poziomu windowsa, nawet po zaznaczeniu opcji szybkie formatowanie
    Pozdrawiam
     
  13. PopaY

    PopaY Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Sformatowałem jeden z dysków programem Fat32Formatter, wszystko przebiegło bez problemów. Teraz kopiuję na dysk filmy, za jakieś 3 godzinki wszystko się skopiuje i sprawdzę czy konsola zobaczy dysk.
     
  14. PopaY

    PopaY Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wszystkie dyski są widoczne. Oczywiście niezbędne jest sformatowanie dysku w starym systemie plików FAT32, ale najważniejsze, że wszystko działa :) Do sformatowania dysków użyłem programu FAT32Formatter - do pobranie za darmo ze stron z programami freeware :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum