1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Konsola nie widzi dysku?

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez daromuzg, Marzec 26, 2009.

  1. daromuzg

    daromuzg Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 20, 2008
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,
    Ściągnołem dodatek do gta 4 i żeby go wrzucic rozkręciłem dysk i podłączyłem do kompa. Zrobiłem wszystko jak w instrukcj Grand Theft Auto IV: The Lost and Damned | 2009 | X360 | Dodatek - URLforum.info
    Dodatek byl na dysku ,ale nie chodzil i postanowilem spróbowac jeszcze raz
    tyle ,że tym razem wogóle konsola nie wykrywa dysku?

    Co robic ??? Pomocy!!! Z góry dzięki.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. hawkes

    hawkes Banned

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    140
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łapy
    Wydaję mi się że wgranie dodatku tak jak tam pisze nic nie da, musisz sobie skołować za MSP, inaczej z tego co wiem nic z tego nie będzie. A jeśli chodzi o niewykrywanie dysku to nie znam się na tym, czekaj aż ktoś bardziej obeznany się wypowie.
     
  4. daromuzg

    daromuzg Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 20, 2008
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak tyle ,że teraz nie zależy mi na dodatku tylko na uratowaniu dysku twardego.
    Da sie na niego wgrac jakiegoś nowego softa?
     
  5. zdzicho

    zdzicho Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    /ETC/passwd
    podłącz do pc i format na fat
     
  6. daromuzg

    daromuzg Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 20, 2008
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam go sformatowac tak jak formatuje dysk w kompie? Dysk do xboxa 360 jest orginalny.
     
  7. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    na jaki fat??? myslisz ze dysk w xbosie ma format fat?? spróbuj x360 expolrerem
     
  8. novak512

    novak512 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 29, 2008
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Iława/Gdańsk
    Nie chcę Cię martwić i być złym prorokiem ale wychodzi na to że system plików na dysku się uszkodził. :( Niestety miałem to samo kiedy podłączałem dysk do komputera. Wydaje mi się, że gdzieś czytałem że da się uratować dysk jeżeli masz backup 2 partycji z dysku z Xa. Ja w swoim dysku narobiłem takiego bigosu przez podłączenie go do PC-a że niestety nie udało się go uratować. (Są też i plusy tego bo kupiłem sobie 160 WD BEVS i teraz mam 120 GB). :D

    p.s. Na pewno xbox korzysta z innego systemu plików jak fat :p Gdzieś wyczytałem, że trzeba go formatować programem do partycjonowania spod Mac-a.

    Sory za ewentualne pomyłki. :D
     
  9. daromuzg

    daromuzg Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 20, 2008
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ale tam nie ma opcji format??? Czy poprostu musze pousuwać wszystko ręcznie z dwóch partycji
     
  10. daromuzg

    daromuzg Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 20, 2008
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A nie mógłby mi ktoś podesłac takiego backupa??? Albo skąd go ściągnąc???
     
  11. ciuupa

    ciuupa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 29, 2008
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ostatecznie to wysyłka do microsoftu;p
     
  12. daromuzg

    daromuzg Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 20, 2008
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie da rady, bo rozkręciłem dysk i naruszyłem pląbe.
     
  13. daromuzg

    daromuzg Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 20, 2008
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No i jak panowie pomoże ktoś czy mam wyrzucic dysk do kosza?
     
  14. DanielosPL

    DanielosPL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 11, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Mam ten sam problem, jest na to jakies "lekarstwo"??
     
  15. SErek

    SErek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2009
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    mozesz mi dac zamiast wywalac do kosza;) a co do naprawy to jest to nieodwracalne
     
  16. Bandzioch

    Bandzioch Banned

    Dołączył:
    Listopad 28, 2007
    Posty:
    150
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Anywhere City
  17. papux

    papux Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2008
    Posty:
    371
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Nie będę się rozpisywał.
    uszkodzony został sektor zabezpieczający dysk przed podłączeniem do komputera.
    Możesz wyrzucić go do kosza
     
Wczytywanie...

Poleć forum