1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Konsola nie widzi dysku

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Kangur182, Grudzień 13, 2011.

  1. Kangur182

    Kangur182 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 11, 2011
    Posty:
    102
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam! Mam problem z dyskiem do xboxa 360s, 250GB. Miałem z nim problemy, wysłałem do sprzedawcy z Allegro na gwarancje i teraz xbox go nie wykrywa. Wcześniej widział ale można było zapisać tylko 73GB danych. Podłączony do komputera działa poprawnie, są partycje 0,2,3. Proszę o pomoc...


    Sent from my iPhone
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Vegeto

    Vegeto Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2011
    Posty:
    348
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    AyuCity
    zobacz na kompie ile mozna danych zapisac na tym dysku, moze znowu jakis bubel Ci sprzedal ? Po za tym co to za dysk oryginalny do slima czy przez usb go podpinasz czy co ?
     
  4. Kangur182

    Kangur182 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 11, 2011
    Posty:
    102
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Dysk cały czas pokazywał tak jak powinien każdy 250GB. Dopiero po 4 miesiącach od zakupu zapelnilem te 73GB, myślałem ze to bad sectory ale naprawiajac je, procedura zawieszala sie na ok 23% czyli około 80GB. Wysłałem wiec dysk na gwarancje. Teraz gdy podlaczam do xboxa to po prostu go nie wykrywa. Dysk znajomego wykrywa wiec to nie problem x'a. Serwisant upiera sie ze u niego działał i ze wystarczy sformatowac go z poziomu konsoli, czego nie mogę zrobić bo jej nie wykrywa.

    A i jest to dysk do slima, nie na USB (USB tylko 16GB a tu mowa o 250). Prawdopodobnie nieoryginalny.


    Sent from my iPhone
     
  5. Vegeto

    Vegeto Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2011
    Posty:
    348
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    AyuCity
    No to podlacz do kompa i sformatuj go gparted lub jakims innym specjalnym programem do dyskow wszystko znajdziesz na google.
    Jesli dalej x go nie wykryje to powiedz, ze chcesz zwrot kasy bo buble sprzedaje...
     
  6. Kangur182

    Kangur182 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 11, 2011
    Posty:
    102
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Sformatowałem go za pomocą GParted, najpierw do "unformatted", podłączyłem do x'a - nic, później FAT32- nic, ostatecznie do "unallocated" - nic. Spróbowałem z ciekawości zrobić partycje 0/2/3 przez hddhackr jednak bez powodzenia...
     
  7. turbin

    turbin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2010
    Posty:
    443
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Gdzieś na forum widziałem jak ktoś miał podobny problem. Ten ktoś miał jaką totalnie chinską podróbkę dysku do Xbox 360, ktory po podpieciu do xboxa pokazywal ze jest ~250 gb a tak naprawde dysk byl wielkosci okolo 80 gb.
     
  8. Kangur182

    Kangur182 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 11, 2011
    Posty:
    102
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    No to pewnie ja, wcześniej o tym pisałem. Teraz dostałem nowy, bo tamten był na gwarancji jednak teraz "nowy" w ogóle nie działa. Jutro wysyłam go znowu, zreszta mam nadzieje ze uda mi sie odzyskać pieniadze bo dorwalem wd 320GB (100zl)- skonfigurowany jak trzeba i działa bez problemu :)


    Sent from my iPhone
     
Wczytywanie...

Poleć forum