1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Konsola nie widzi płyt

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez marek789, Luty 9, 2014.

  1. marek789

    marek789 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2011
    Posty:
    147
    Polubienia:
    40
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Sosnowiec
    Witam mam kolejny problem z moim xboxem gdyż został on przerobiony w grudniu na lt 3.0. I mam teraz problem że coraz częściej wyskakuje mi błąd "to play this disc put it in an xbox 360 console" nie ważne czy oryginał czy kopia i to że czasem jak wrzucam grę np. fifa 14, COD Black Ops II to widzi battlefield 3 płyta 1. Kolejnym problemem jest to że Fifa 13 i COD Black Ops II jak wyjeżdżają z napędu to jeszcze się kręcą. Co mogę zrobić aby tego nie było ? Jechać na gwarancje ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Zależności od serii Plytek do ltu tak mają. Nie zostawiaj plyty jak wyłączasz konsole. Nie bedzie problemu z odczytem plyty. Jak wyłączasz grę wyjdź do menu dopiero otwórz napęd.

    Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalk 4
     
  4. marek789

    marek789 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2011
    Posty:
    147
    Polubienia:
    40
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Sosnowiec
    Płyt nie zostawiam nigdy w napędzie. Z kręcącymi płytami dzieje się tak w dashbordzie konsoli nie jak wychodzę z gry

    EDIT: I kupiłem 10 takich samych płytek (Verbatim MKM-003) 7 normalnie działa tylko te 2 co może być nie tak ? Gry instalują sie na dysk, weryfikację przechodzi a jakość płyt to 100 %
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    ten typ chinski tak ma. Spróbuj zadzwonić do serwisu ktory przerabial moze wymieni ci ja na inną, ewentualnie sprzeda

    Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalk 4
     
  6. marek789

    marek789 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2011
    Posty:
    147
    Polubienia:
    40
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Sosnowiec
    Ale ja nie mam LTU tylko LT 3.0 konsola slim z 2010 roku
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    O jesli nie masz ltu. Problemem tutaj moze byc laser, konsola to juz starsuszek. Druga przyczyną źle odczytany firmware napędu, pro lem z elektronika, ewentualnie zły drill

    Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalk 4
     
  8. marek789

    marek789 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2011
    Posty:
    147
    Polubienia:
    40
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Sosnowiec
    Z laserem chodzi o to że bardzo dobrze czytała gry przez przeróbką. Jak mi przerabiali xboxa to wymienili elektronikę może to być tym spowodowane ?
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Czyli jak wymieniana to jest ltu;) zapewne byl hitachi napęd. Sam nic nie sprawdzisz zanies do serwisu to sprawdza

    Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalk 4
     
  10. marek789

    marek789 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2011
    Posty:
    147
    Polubienia:
    40
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Sosnowiec
    Ok to we wtorek zawiozę go do serwisu gdzie mi go przerabiali a dlaczego mam tak tylko z 2 grami że się kręcą po wysunięciu napędu ?

    I wg tego obrazka mam napęd Lite-on [​IMG]
     
  11. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Napęd hitachi w Slimie z 2010 coś mi się wierzyć nie chce. Płyta elektroniki została wymieniona zapewne z 2-ch powodów, albo wykonali źle drilla albo im się nie chciało robić DRILLA.

    Na początek podstawienie innego lasera, 2-ga sprawa źle wgrany FW w elektronikę napędu lub i 3cia opcja wadliwa elektronika.
     
  12. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Bardzo duzo konsol mialo hitachi. Przewaznie kwiecień-maj

    Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalk 4
     
  13. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Ale 2010? Bo on pisał o 2010. Jak dobrze pamiętam chyba Slimy od Czerwca 2010 produkowali, a może mało poinformowany jestem, no a co do hitachi jeszcze nie trafiłem z taką datą produckji, bo w połowie już 2011 to owszem.

    edit:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Xbox_360 w sumie to może pomyliłem z pierwszą sprzedażą 06/19/2010 wiadomo że produkowane były już wcześniej
     
  14. marek789

    marek789 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2011
    Posty:
    147
    Polubienia:
    40
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Sosnowiec
    Wymienił mi elektronike bo juz wcześniej miał ja przygotowana do tego a nie chciało mu się wiercic w plycie

    Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
     
  15. marek789

    marek789 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2011
    Posty:
    147
    Polubienia:
    40
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Sosnowiec
    Konsola jest dokładnie z 2.10.2010
    [​IMG]

    Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
     
Wczytywanie...

Poleć forum