1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Konsola nie współpracuje z moim TV

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez P0G0, Marzec 26, 2013.

  1. P0G0

    P0G0 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Moja konsola nie wyświetla obrazu ani dźwięki na moim TV, a problem dotyczy tylko tego jednego telewizora, gdyż na innym odpala się bez problemu.
    Oba telewizory obsługują rozdzielczość fullHD.
    Na "nie działającym" telewizorze próbowałem już zmiany wejścia HDMI, a także podłączania innych urządzeń pod to złącze - działają bezproblemowo.
    Co jeszcze mogę sprawdzić w tej sytuacji? Co może powodować taki problem?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Sprawdź na innym kablu HDMI.
     
  4. lukasz3120

    lukasz3120 Banned

    Dołączył:
    Sierpień 27, 2012
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    U mnie pomogła zmiana rozdzielczości na mniejszą na TV a później pod monitorem działało już normalnie :)
     
  5. Rei 02

    Rei 02 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2013
    Posty:
    107
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Zmień kabel HDMI. Ewentualnie wejście na HDMI musi być zjechane (błąd produkcyjny). Pozostaje ci korzystać z innego portu.
     
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie kazdy tv współpracuje z konsola. Wybredne lubia byc panasonic i czasem samsungi

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  7. maxankazuya

    maxankazuya Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2012
    Posty:
    836
    Polubienia:
    95
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    zmniejsz rozdzielczość ...np na 720p
    @up nie wierzę by który kolwiek z telewizorów lcd/plasma nie współpracował z konsola
     
  8. Schiaz

    Schiaz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2013
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jako iż nie mogę zakładać tematów, podpinam się pod ten temat, gdyż jest to w miarę podobny problem.
    Na wstępie :
    Xbox 360 (Elite?) Jasper NIE przerabiany. Podłączam przez HDMI
    Wróciłem z Holandii z nową paczką gier (Przed wyjazdem było ok, po już nie koniecznie. Dom zamknięty na 3 spusty, nikt nie mógł grać w siatkówke moim sprzętem).

    A więc, włączam xboxa wszystko ładnie. Jednak już pad zaczyna świrować, gdyż mrugają wszystkie 4 diody do usranej śmierci, na xboxie pada mi nie wykrywa, mimo iż normalnie mogę odpalić xboxa padem. (Nawet po podłączeniu zestawem charge&play)
    Dalej Kiedy próbuję zmienić na monitorze z DVI (PC) na HDMI (xbox) to mi wywala do DVI jakby nie widziało mi xboxa. A i jeszcze tacka mi się nie wysuwa.
    Jakieś pomysły?

    P.S1 Dość śmieszne w swym smutku. Gdyż ani razu mi nie spadł, czyściłem co 3-4 dni z kurzu i tym podobne, a kumpel rzucał, grał w rugby nim przerabiał i mu chodzi bez ani jednej awarii ; D.
    P.S2 Jako iż to mój pierwszy post na forum, Witajcie ; ).
     
  9. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    A na zwyklym kablu probowaliscie euro lub cinch lub vga?
     
  10. gracz666

    gracz666 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 29, 2013
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    podłacze sie do watku mam ten sam problem mam xboxa360 gralem bez problemowo na 2 dzien właczam i czarny ekran wziolem konsole do kolegi u niego gra bez problemu przez hdmi u mnie czarny ekran pomuzcie przez kabel czincz dziala normalnie
     
  11. maxankazuya

    maxankazuya Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2012
    Posty:
    836
    Polubienia:
    95
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    jeśli masz gwarancje to wysyłaj do serwisu ... może było jakieś przepięcie czy coś
     
  12. NeoN1354

    NeoN1354 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2013
    Posty:
    40
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
  13. warezowiec

    warezowiec Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 15, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Będzie działał na 1000%, spokojnie, podłącz cinchem, aczkolwiek grafiką na pewno się rozczarujesz :)

    Wysłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk 2
     
  14. NeoN1354

    NeoN1354 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2013
    Posty:
    40
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    No nie mów, że grafika będzie aż taka zła, bo zrezygnuję z konsoli i nowy TV kupię :D
     
  15. warezowiec

    warezowiec Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 15, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Naprawdę padaka, ja byłem parę lat temu zawiedziony, akr jak podłączyłem do w końcu kupionego lcd to kopara opadła:) :) kup najpierw tv :) a jak kasy zostanie to xboxa używanego

    Wysłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk 2
     
  16. Huntexx

    Huntexx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 20, 2011
    Posty:
    73
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Potwierdzam :3

    Wysłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
     
  17. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Padaka jest jak podłączysz do LCD kablem composite. Jak podłączysz nim do crt to grafika jest brak najbardziej ok i można grać.

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  18. LowMen

    LowMen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 10, 2009
    Posty:
    203
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Malbork
    Radziłbym najpierw kupić tv, bo sam grałem na 14Crt na początku i bardzo źle się grało

    Wysłane z mojego HUAWEI Y300-0100 za pomocą Tapatalk 4
     
  19. NeoN1354

    NeoN1354 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2013
    Posty:
    40
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    OK, dzięki Wam za rady. Powiedzcie mi jeszcze - da się pograć na tym TV czy raczej wogóle nie? Z Waszych wypowiedzi wnioskuję, że nie dajecie mojemu TV szansy, ale może jednak? :p
     
  20. maxankazuya

    maxankazuya Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2012
    Posty:
    836
    Polubienia:
    95
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    pewnie że się da
     
  21. gracz23

    gracz23 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 29, 2013
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    konsola jest stara niema juz gwarancji na innych telewizorach dziala na moim nie myslalem z e wejscie hdmi padlo wziolem konsole od kolegi u mnie dziala bez problemu niewiem juz co mam robic na czincze dziala
     
Wczytywanie...

Poleć forum