1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Konsola nie wykrywa dysku, POMOCY!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez roserga, Marzec 5, 2013.

  1. roserga

    roserga Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 5, 2013
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,
    jestem nowy na forum i mogłem umieścić ten temat w niewłaściwym dziale ale pomimo tego oczekuję odpowiedzi na mój problem,
    problem z moim dyskiem twardym nastąpił po podłączeniu go do komputera następnie po zainstalowaniu go na konsoli ona zwyczajnie go nie wykrywa, natomiast podłączając go kablem do transmisji danych działa ale obsługuje tylko 16gb pamięci, obawiam się, że zniszczyłem dysk w ten sposób.
    Czytałem już wszystkie możliwe wątki dotyczące naprawy dysku w takim przypadku ale nigdzie nie ma jasnej odpowiedzi w jaki sposób można go przywrócić do stanu używalności.

    Proszę o szybką pomoc. Może są osoby które uporały się z tym problemem.

    Konsola to 360 slim elite. Jeżeli ktoś zna sposób na naprawę proszę o dogłębne instrukcje krok po kroku ponieważ nie jestem wybitnym informatykiem.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    po Twoich zabiegach to tylko format może pomóc
     
    1 osoba to lubi.
  4. roserga

    roserga Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 5, 2013
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a mógłby ktoś sprecyzować jaki format?
    jak go dokonać?
    czy mogę to zrobić w warunkach domowych bez kupna dodatkowego sprzętu?
     
  5. lachema

    lachema Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 21, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Warszawa
    jak nie znasz podstawowych czynności, a nawet co to format to nie zabieraj się za robienie czegokolwiek. Polecam odwiedzenie googla i poczytanie forum jak lektury szkolnej. Powodzenia
     
  6. roserga

    roserga Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 5, 2013
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    format wiem co to jest ale przypuszczałem, że to nie taki zwykły format tylko za pomocą jakiegoś programu typu hddhackr
    nie robiłem formata wczesniej bo nie chciałem usunąć wszytkich plików obsługujących dysk aby nie zniszczyć go do takiego stopnia ze nada się tylko do kosza,
    sformatuję dysk i napiszę czy coś pomogło,
    na chwilę obecną dziękuję za dotychczasową pomoc.
     
  7. lachema

    lachema Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 21, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Warszawa
    formatuj programem hp usb disk storage format tool . Dyskowi napewno nic się nie stanie. Dysk pracuje normalnie bez jakichkolwiek plików do obsługujących dysk.
     
    1 osoba to lubi.
  8. roserga

    roserga Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 5, 2013
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    niestety sformatowanie dysku nic nie wskórało, konsola po podłączeniu dysku od góry nadal zachowuje się jakby go wcale nie było, problem nadal mnie nurtuje,
    proszę o jakieś inne wskazówki i pomoc w rozwiązaniu tej przypadłości
     
  9. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    moze sformatuj do fat32 uzywając fat32formatter...moze po tym zabiegu konsolka go wykryje,....
     
    1 osoba to lubi.
  10. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Jakie formatowanie skasował całą strukture dysku i teraz musi ja odtworzyć hddhacker lub winhex i program który przypisze LBA chyba MHDD się nazywał jak dobrze pamiętam napisz mi na pw jaki dysk dokładnie
     
    1 osoba to lubi.
Wczytywanie...

Poleć forum