1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Konsola nie znajduje pada.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Kamiq, Grudzień 13, 2009.

  1. Kamiq

    Kamiq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Białystok
    Otóż gdy włączam konsolę przycisk włączenia jest zielony, ale nie ma żadnego kręgu światła. Jak włączam pada to migają 4 zielone diody. Próbowałem chyba wszystkiego. Próbowałem w padzie wymieniać baterie - nic, wyszukać jak nowego pada - nic. Gdy wyłączałem konsolę wszystko działało, wszystko normalnie chodziło. A teraz włączam konsolę i pada nie chce załapać. Ktoś wie jak rozwiązać ten problem?

    Jak coś to nowego pada próbowałem podłączyć w następujący sposób:
    Naciskam i chwilkę przytrzymuje mały przycisk na padzie (jak się patrzy z góry), naciskam przycisk na konsoli (ten obok slotu na kartę memory) i na padzie i na konsoli migają 4 zielone diody przez chwilę i nic. Nie działa. Próbowałem też odwrotnie: najpierw przycisk na konsoli później na padzie, ale też nie działa.

    Co ciekawe jak konsola jest włączona i odłączam kabel hdmi nie ma żadnego kręgu świateł.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Mate08

    Mate08 Banned

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2009
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zamość
    jak wlonczysz konsole potem pada to na padzie migają 4 diody??
     
  4. Kamiq

    Kamiq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Białystok
    Jak włączę konsolę przyciskiem Xbox Guide to na konsoli jest zielone światło włączenia, ale żadna dioda się nie pali i migają 4 zielone diody na padzie. Gdy włączam przyciskiem Start jest tak samo. Gdy włączam konsolę i później pada przyciskiem Xbox Guide, albo Start to też jest tak samo. Przypomnę iż, jak jest włączona konsola i odłączę kabel HDMI to na konsoli się żadna dioda nie pali.

    PS. Zauważyłem, że jak naciskam najpierw ten przycisk na konsoli, a później na padzie to na konsoli świeci dosłownie przez pól sekundy 1 zielona dioda w lewym górnym rogu pada, ale później znów świecą 4 zielone diody. Wie ktoś jak mi pomóc?
     
  5. wazo

    wazo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    rozwiązałeś już problem?
    Mam to samo
     
  6. MaciekPRO

    MaciekPRO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2009
    Posty:
    230
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Włocławek
    Spróbuj synchronizować pada z konsolą
     
  7. kruszon1990

    kruszon1990 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Katowice
    A ile padów podłączałeś do swojej konsoli (np pady kolegów) mogło zabraknąć miejsca czy coś, ale skoro miga dioda w górnym rogu to nie wiem.
    PS. Luźny pomysł: Włącz pada, naciśnij na konsoli przycisk do łączenia odczekaj 3s i naciśnij ten mały przycisk na górze pamiętaj, że nie możesz trzymać wciśniętych tych przycisków bo wtedy wszystko się anuluje.
     
  8. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    zacznij od tego

    [​IMG]

    konsola musi być włączona i pad też (sprawne baterie)
    jeżeli nie pomaga to sprawdź pada czy działa z inną konsolą
    jeżeli nie - to problem z padem
    jeżeli tak - to problem z modułem RF w twojej konsoli

    możesz też pożyczyć od kogoś pada i sprawdzić czy zadziała u ciebie
    i już będziesz wszystko wiedział
     
  9. wazo

    wazo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    panowie próbowałem już wszystkiego. Mam 2 pady, synchronizowałem je z konsolą wiele razy i wymieniałem baterie. W googlach spędziłem cały dzień. Znalazłem kilka osób z tym problemem ale nikt nie znalazł rozwiązania.
    Pady reagują na wyłączenie konsoli, a konsola na włączenie padów, ale na tym prawidłowości się kończą.
     
  10. tsunadefan

    tsunadefan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 10, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    wymień baterie czasem jak masz za słabe to nie dadzą rady sie zsynchronizować
     
  11. tosh92

    tosh92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    155
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Wlaczasz Pada potem na Konsoli Wciskasz By Szukal Urzadzenia A Potem Trzymasz Ten Na Padzie Z Przodu Taki Jak Na Konsoli I Powinno Ci Zalapac ;]
     
  12. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Jesli sie pady nia lacza z konsola to masz uszkodzony moduł RF.
     
  13. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4557
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    uszkodzeniu uległ moduł RF, jak koledzy wyżej piszą. Pozostaje tylko wysyłka do serwisu :)
     
  14. febz

    febz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam, a ja odkopie temat.
    wczoraj kupilem nowa konsole SLIM i mam to samo, zmienialem pady,akumulatorki,baterie, nawet na kablu charge kit nie widzi pada. co zabawne, jak wrocilem z pracy to na kablu chodzil przez 5 min i sie wylaczyl...
     
  15. kj5

    kj5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    1435
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Jastrzębie Zdrój
    Kabel Charge to nie kabel transmisyjny, nim nie lecą żadne dane.
    Autor ma zepsuty moduł RF i tyle.
    Febz - w mojej SLIM nie ma takich problemów. Na moje pozostaje serwis(czy to pada, czy konsoli)
     
  16. Jedras16

    Jedras16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 18, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Coatbridge
    Ja mialem taki problem jak synchronizowalem moje pady na konsoli kuzyna. Nadusilem przycisk na konsoli i padzie rownoczesnie i pomoglo, tez tak sproboj.
     
  17. maciejet

    maciejet Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2010
    Posty:
    158
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Pewnie padł moduł RF , jeżeli masz gwarancję to ślij do MS . Jak nie masz gwarancji to kup moduł RF na Allegro(ok. 30 zł) i wymień go samodzielnie , gdyż jest to bardzo prosta czynnność.
     
  18. Ilona Kania

    Ilona Kania Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 9, 2012
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Miechowice, Katowice, Poland, Poland
    odkopuje...

    pad działał (nieoryginalny innego nie mam) aż godzine temu nie zaktualizowałem dasha na 15574 . teraz moge włączyć konsole i pad wyłączy się po chwili. gdy załącze reaguje chwile (zdąże wysunąć napęd) i sie wyłączy itd.. na kablu to samo więc nie baterie. please help me
     
  19. DeadWarrior

    DeadWarrior Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2011
    Posty:
    412
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Masz jednego pada z tego co się domyślam,a kabelek to tylko p&charge ,więc nie od niego zależy. Jaki to pad ?
     
  20. CSpec

    CSpec V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2011
    Posty:
    1586
    Polubienia:
    579
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    K-PAX
    Odp: Konsola nie znajduje pada.

    Jeżeli konsola to JTAG/RGH to jest to problem z flashem.

    Sent from my new Samsung Galaxy SIII
     
  21. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Odp: Konsola nie znajduje pada.

    Albo RF Pada.

    Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
     
Wczytywanie...

Poleć forum