1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Konsola Padła

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez samer19, Marzec 28, 2011.

  1. samer19

    samer19 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2010
    Posty:
    71
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam. Opisze może w całości problem, zeby wziąć wszystkie aspekty pod uwagę. W kilku wątkach pisałem opisywałem problem z grami, ze kumplowi nie działają. Dał do flashowania napędu i wgrali mu LT+

    Wszystko działało ale tylko chwile. Konsole zakupił używaną. Data produkcji 2009.08. Wersja Elite Jasper. Nie wiadomo ile była używana ale po padzie widać że nie mało bo analogi są nieco starte i mają luzy już spore. Kumpel mówił że raz mu się zaświeciły czerwone diody i czy to normalne. Mówiłe że nie i ze konsola mu się mogła spalić ale samo przeszło bo było to chilowe. Dzisiaj jak wróciła konsola po flashu zainstalował forze przejechał ze 2 wyścigi i wyłączył. Konsola była właczona może z 40 min maksymalnie. Wieczorem chciał pograć i po 5 minutach wyskoczyły czerwone diody i nie chce się uruchomić. :/

    Najważniejsze pytanie. Czy Jaspery też się przegrzewają i czy to mogła być wina flashowania napędu czy raczej tego jak była wcześniej eksploatowana konsola?
    Kolejne pytanie to czy po naprawie długo bedzie działać klocek czy już będą same problemy?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  4. AiZo

    AiZo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2008
    Posty:
    456
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    KrakĂłw, Poland
    Flash napędu nie wpływa na działanie konsoli. Jaspery się tak nie grzeją, ale jeśli konsola była np przystawiona do ściany od tyłu to wiadome, że się zepsuje. Jedyną słuszną naprawą jest rebailling ( koszt 180-200zł, te poniżej 100zł to wałki ).
     
  5. samer19

    samer19 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2010
    Posty:
    71
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Kurcze nie wiem jaki kod błędu. Wyskoczyły 3 czerwone diody i konsola się wyłaczyła a teraz się nie chce właczyć. No a ile może działać taka konsola po naprawie?
     
  6. wojtuśface

    wojtuśface Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 24, 2011
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    To zależy od serwisu,jeden zrobi to profesjonalnie drugi tylko pogrzebie , użyje produktów o najniższej jakości byle tylko wyjść na + . Także popytaj na forum gości którzy oddawali do naprawy. Konsola wogóle nie reaguje? Zobacz czy dobrze podpiąłeś kable, nie raz się tak dzieje,i zobacz czy zasilacz nie jest uszkodzony(czerwona dioda).
     
  7. sweeterek

    sweeterek Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2011
    Posty:
    2073
    Polubienia:
    175
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wrocław
    Dokladnie tak jak napisal kolega wyzej,sprawdz kabel od zasilacza czy jest dobrze wpiety(jezeli nie bedzie to beda wyskakiwac czerwone diody) i czy na zasilaczu nie swieci sie czerwona dioda.
    Co do twojego pytania o przegrzewanie,to wiadomo konsola jest konsola i moze sie przegrac,jezeli nie ma wentylacji itp,coc w przypadku jaspera to malo prawdopodobne.
    Ja ostatnio dla testu gralem prawie 13 godzin :D Dziewczyna w pracy no to piwko i jazda,i szczerze to klocek nawet nie zajeczal,z tylu lecialo letnie powietrze.
     
  8. przerrr14

    przerrr14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Najlepiej przejsc sie do 3 roznych serwisow i wybrac ten w miare najbardziej oplacalny po rozmowie z serwisantem mozna smialo wybrac w ktore rece najlepiej oddac konsolke.
     
  9. Saskey

    Saskey Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2011
    Posty:
    101
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Kod błędu odczytaj i podaj. Kliknij przycisk SYNC do łączenia z padem i cały czas go trzymając kliknij ten EJECT do wysuwania tacki. Tak 4 razy. Jak odczytać kod?:

    - 4 diody to numer 0
    - 3 diody to numer 3
    - 2 diody to numer 2
    - 1 dioda to numer 1
     
  10. jafka92

    jafka92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A nie na odwrót?
    4 diody to 1?
    2 diody to 3 itd? Moge sie mylic. Jezeli tak to sory.
     
  11. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    mylisz sie....ale ja mysle po prostu że chcesz nabić posta hehe
     
  12. Saskey

    Saskey Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2011
    Posty:
    101
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Mylisz się. Dobrze podałem.

    Eh kolega wyżej mnie uprzedził :>

    jak będzie kod 0102 (najczęstszy) to ta jak ja Twój kumpel musi oddać konsole do naprawy (RE-BALLING). ja jutro lecę oddać ;]
     
  13. jafka92

    jafka92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  14. samer19

    samer19 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2010
    Posty:
    71
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Już działa. Nie było mozliwe sprawdzenie kodu błędu. Konsola się nie uruchamiałą wcale. Po rozpięciu i wpięciu ponownie wszystkich kabli i dysku znów działa. Nie wiadomo co było przyczyną bo na zasilaczu dioda była pomarańczowa... Ciekawe jak długo teraz.

    Mimo wszystko dzięk za pomoc i rady dużo mi pomogły :)
     
  15. sweeterek

    sweeterek Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2011
    Posty:
    2073
    Polubienia:
    175
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wrocław
    Tak sie zdarza,ja odebralem nowa konsole z serwisu gdzie dalem na przerobienie ( byla w moim posiadaniu dopiero dwa dni) wchodze na chate,podlaczam,szczerze gryzaki myslac sobie YEAH,przerobiony jasper ktory mi nie padnie,wlaczam a tu RRoD o.0 Az mialem lzy w oczach,gdybym byl Emo poszedlbym po zyletke,ale ze jeszcze dosc inteligentnie mysle to dzwonie do tego typa co mi tworzyl te cuda w napedzie,on mi rzuca ze to nie mozliwe bo przed oddaniem testowal ja 5 godzin bla bla bla sprawdz moze czy dobrze podpieles zasilacz,pomyslalem ze robi ze mnie glupa ale zrobilem jak kazal i ku mojemu zdziwieniu zadzialal :)
    Teray mam nadzieje ze bedziemy zyc razem dlugo i szczesliwie :)
    KONIEC.
     
  16. Macireks

    Macireks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2011
    Posty:
    471
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rzeszów
    heh szkoda że w moim starym x-ie tak nie było ;)
     
  17. sweeterek

    sweeterek Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2011
    Posty:
    2073
    Polubienia:
    175
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wrocław
    Panowie a powiedzcie mi bo nie chce zakladac nowego tematu,czy jak jasper mi sie zawiesil(konsola w moim posiadaniu tydzien z hakiem,kupiona w sklepie zadna uzywka) to znaczy ze idzie jakas usterka ?
    Konsola zawiesila mi sie raz podczas 3 bodajze godziny grania,pad nie reagowal,znaczy sie na poczatku reagowal ale potem przestal.
     
  18. Macireks

    Macireks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2011
    Posty:
    471
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rzeszów
    Miałem to samo po pierwszym uruchomieniu mojego slima.
    Zawiesiła sie i nic nie odpowiadało, pomógł restart.
    Było to z jakieś 3 tyg temu i już ani razu sie nie zawiesiła.
    Myśle że to nic poważengo
     
  19. sweeterek

    sweeterek Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2011
    Posty:
    2073
    Polubienia:
    175
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wrocław
    No wlasnie sie fest zmartwilem bo przez takie cos moj falcon odszedl do krainy wiecznych lowow.
    Doslownie,zawiecha,restart,rrod,padlo gpu ;/
     
  20. Specter

    Specter Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    242
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    To, ze XBOX sie zawiesil, nic nie znaczy. Moze to byc po prostu kwestia buga w grze.
     
  21. Macireks

    Macireks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2011
    Posty:
    471
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rzeszów
    Hehe ja w moim falconie też tak miałem tyle że po zawieszce był e74 ;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum