1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Konsola padła ?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez jasiek32, Listopad 24, 2012.

  1. jasiek32

    jasiek32 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wczoraj po skończeniu grania wyłączyłem konsolę poprzez pada .
    Dzisiaj chciałem włączyć i zonk ,nie odpali się .
    Pad miga cały czas , dioda na konsoli się świeci a na tv ciemność ,nie ma żadnego obrazu .
    Próbowałem włączyć wysuwając tackę napędu ale to nie pomaga.
    Połączyć się przez kabel sieciowy nie da rady .
    Macie jakieś sugestie co mam zrobić?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    TA-DAAAAAAM ! :D

    #*#*#*#*#*#*#*#

    Sprawdzałeś czy zasilacz działa ? Czy świeci się dioda ?
     
  4. RuNNerka

    RuNNerka Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2012
    Posty:
    558
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków
    Odp: Konsola padła ?

    Czytaj uwaznie. Wlacza sie lecz brak obrazu.

    Podlacz przez inny kabel lub do innego tv.

    Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk
     
  5. jasiek32

    jasiek32 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Właśnie , włącza się czyli zasilacz chyba ok .
    Tylko jeśli to wina kabla hdmi by była , to chyba pad by się włączył .
    A pad miga jakby konsola się nie załadowała .
    Dodam ,że mam RGH + LT 3.0
    Podłączyłem inny kabel i to samo .
    Przez szparę widać w środku jak miga zielona dioda gdy się włączy konsolę i cały czas się świeci czerwona dioda.
     
  6. RuNNerka

    RuNNerka Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2012
    Posty:
    558
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków
    Odp: Konsola padła ?

    Rgh do poprawy.

    Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk
     
  7. jasiek32

    jasiek32 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Tzn że muszę odesłać do gościa co mi sprzedał ?
     
  8. NiePoTwarzy

    NiePoTwarzy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 19, 2012
    Posty:
    130
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Olkusz, Poland
    Tak, lub idz do spejalisty ktory sie tym zajmuje bo jezeli rgh do poprawy to kolejny raz rowniez moze cos zepsuc ;d
     
  9. jasiek32

    jasiek32 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Kupiłem od gościa co się tym zajmuje na Allegro , więc powinien teoretycznie mieć pojęcie skoro sprzedaje większe ilości .
    A co może być do poprawy ? Może sam dam radę ?
     
  10. DeadWarrior

    DeadWarrior Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2011
    Posty:
    412
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nie próbuj,jak coś poważniejszego to później gościu nie przyjmie,a chyba nie chcesz kawałka złomu za kilka stów. :)
     
  11. alfamaniek

    alfamaniek Banned XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2012
    Posty:
    138
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Śląsk,jura krakowsko-częstochowska,okolice ;-)
    TAK! Ja bym na Twoim miejscu tak zrobił :adoration:

    Kupiłeś ,zapłaciłeś wiec musi śmigać :eagerness:
     
  12. jasiek32

    jasiek32 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Myślałem, ze może trzeba wgrać od początku oprogramowanie , to może bym sobie poradził .

    Dzisiaj włączyła się konsola , ale zacząłem skakać po menu i się zawiesiła . reset i znowu się nie włącza .
    Tzn włącza się dioda i nic więcej .Tacka się wysuwa , pad miga i nic więcej się nie dzieje.
    Po wyłączeniu całkiem z prądu (na noc też wyłączyłem z prądu ) i odczekaniu kilku minut , konsola zaczęła się ładować i przy ładowaniu się logo znowu zwis .

    Tak sobie myślę czy nie trzeba wyczyścić cache ?
    Można wyciągnąć dysk HDD , podłączyć pod kompa i wyczyścić cache ?
     
  13. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    Tak jak Ci koleedzy radza, skontaktuj sie ze sprzedawca. A tak z ciekawosci jaka dokladna data produkcji
     
  14. jasiek32

    jasiek32 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    2010 czerwiec

    Sorki za post po poście,ale chciałem poruszyć jeszcze jeden wątek w tym temacie.
    Udało mi się odpalić konsolę.Podłączyłem pod PC dysk i wywaliłem z dysku wgrywane wcześniej skiny.
    Wychodzi na to ,że to była robota dogranych skinów.
    Po odpaleniu konsoli wyczyściłem cache.
    Jak często trzeba czyścić cache ,żeby konsola chodziła stabilnie?
    Jeszcze jedna rzecz mnie interesuje.Jak ładuje mi się Xell to wszystko idzie do momentu adresu sieciowego.
    Jest inny adres sieciowy niż ja mam i cały czas próbuje chyba wgrać czy ustawić adres sieciowy ( tak mi się wydaje ).
    Jak to zrobić ,żeby łapało mój adres sieciowy?


    ***Nie sorry tylko opcja edycji postu//Laki88***
     
  15. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12087
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Odp: Konsola padła ?

    Zezolic konsoli po lan uzywac dhcp

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  16. jasiek32

    jasiek32 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A jak odłączę kabel sieciowy i próbuję połączyć się przez wifi to też mi nie łączy .
    Wpisałem w ustawieniach hasło dostępu , a jak wejdę w gry i chcę pobrać okładkę to wyskakuje że nie ma połączenia czy coś w tym stylu.

    Kurcze wiesza się teraz konsola co kilka minut ,czy to oznacza że muszę wgrać od nowa wszystko?
     
  17. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Odp: Konsola padła ?

    Kable do przelutowania. Tu raczej nie ma co gdybac.

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  18. jasiek32

    jasiek32 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Kurcze bronię się przed odesłaniem konsoli,bo może ja coś robię nie tak.
    Wczoraj kilka razy się wieszała ,ale potem wszystko chodziło stabilnie do końca dnia.
    Na noc wyłączyłem padem .
    Czy zasilacz wyłączacie całkiem z prądu?
    Ja zostawiam zasilacz na czuwaniu ( dioda się świeci na żółty kolor , a jak jest włączona to na zielony ).
    Dzisiaj rano nie odpalę konsoli, tzn włącza się ale nie ładuje.To nie jest efektem zostawienia zasilacza na czuwaniu ?
    Jeszcze kwestia okładek,
    wczoraj kilka okładek mi załapało .Teraz pytanie , czy można jakoś dołożyć na stałe okładkę żeby net nie był potrzebny ?
    Czy nazwa folderu z grą ma znaczenie jeśli chodzi o pobieranie okładek ?
     
  19. WerJar

    WerJar Banned

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2010
    Posty:
    202
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódz
    Zasilacz na czuwaniu nie ma nic do tego gdyż mojej siostry jest xbox 360 podłączony naokrągło do prądu już ponad rok zasilacz to więc nie ma nic z tym wspólnego.
     
  20. jasiek32

    jasiek32 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Podłączyłem znowu tak jak wczoraj dysk pod komputer ,wywaliłem cache .
    Podłączyłem do konsoli i konsola ruszyła .
    Po każdym wyłączeniu trzeba wyczyścić cache ?
    A może gdzieś w ustawieniach trzeba coś zmienić ?
     
  21. RuNNerka

    RuNNerka Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2012
    Posty:
    558
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków
    Odp: Konsola padła ?

    Mozliwe ze dysk pada.

    Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk
     
Wczytywanie...

Poleć forum