1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Konsola + PC

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Calmei, Styczeń 24, 2011.

  1. Calmei

    Calmei Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    wiem, tematów takich zapewne było setki. ale nie wiem w 100% jak ta sytuacja by wyglądała przy moim monicie.

    otóż na wiosnę mam zamiar wymienić x'a elite na x slim (wifi wiadomo :D po co mam się z kablem męczyć). Z tym, że z racji bardzo małego mieszkania xboxa mam zamiar mieć podłączonego pod monitor pc. O ile przy elicie przełączałam kabel ręcznie, o tyle teraz byłabym skłonna do przełącznika. Monitor mam LG Flatron W2052V. Na głosie mi jakoś mega nie zależy, bo i tak pewnie skończę na słuchawkach (słuchawki pod x'sem są możliwe? Takie standardowe wejście), chodzi mi o samo przełączanie. Router z netem mam podłączony kablem do kompa, ale samo wifi można łapać. Ale żeby go łapać to muszę wsadzić kabel od kompa, wiadomo. I czy x'a można jakoś podłączyć pod to pc aby było na jednym kablu? Mam przedłużacz oczywiście, bo inaczej by do kontaktu nie sięgnęło. I jakby mógłby ktoś mi łopatologicznie wyjaśnić jak wygląda przełączanie - wtykam tylko od przełącznika czy np. od x'a też muszę? Pomijając kwestię netu, jakbym chciała grać np. offline. Wiem, że trochę to zawile, no ale jednak wolałabym nic nie zwalić na początku, bo z elite miałam mało czasu się zapoznać (lenistwo przełączania kabli :D).

    i chodzi mi konkretnie o mój monit, który na 100% nie będzie wymieniany dopóki nie padnie. na większy niestety nie mam za bardzo miejsca, więc chodzi mi rady pod ten model monitora właśnie.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. hashpl

    hashpl Banned

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2011
    Posty:
    449
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Płock
    Powiem szczerze ze musialem 5 razy to przeczytac aby cokolwiek zrozumiec.Po pierwsze mozesz kupic headseta i podlaczyc go do xboxa(sluchawki), po drugie jezeli chcesz korzystac z internetu bezprzewodowo na xboxsie to na jaki kij chcesz jeszcze kable podlaczac do konsoli ? Albo wifi albo RJ45.Monitor jak monitor nic specjalnego, natomiast jezeli chcesz do niego podlaczyc xboxa to wtedy musisz jeszcze dokupic kabel AV/VGA.

    Mam nadzieje ze cie zrozumialem, pozdrawiam
     
  4. Calmei

    Calmei Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    o headzie wiem, chodziło mi o to czy mogę bezpośrednio do x'a/monitora czy muszę jakąś przejściówkę tak jak w wypadku głośników. Co do internetu chodziło mi o to, że chcę wifi aby NIE MUSIEĆ się bawić z kablami. o kablu VGA wiem, nawet mam na stanie. chodziło mi raczej o monitor > przełącznik < x360.
     
  5. hashpl

    hashpl Banned

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2011
    Posty:
    449
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Płock
    Jest przejsciowka aby podlaczyc glosniki pod xboxa, bardzo czesto mozna spotkac kabel VGA do xboxa ktory ma juz wbudowane wejscie mini jack pod glosniki(sluchawki).
    Przelacznik PC/XBOX do monitora rowniez widzialem kiedys na allegro ale moim zdaniem to tylko niepotrzebny gadżet.
    Gdy kupisz slima to powinien Ci sam znalesc router (wifi) takze nie bedzie z tym problemu.No chyba ze masz go inaczej skonfigurowanego to wtedy trzeba bedzie w xbox'sie ustawic IP, DNS itp.

    Mam nadzieje ze pomoglem :) Pozdrawiam
     
  6. Rulezq

    Rulezq Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  7. hashpl

    hashpl Banned

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2011
    Posty:
    449
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Płock
  8. Hosee

    Hosee Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    242
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    te najtańsze przełączniki są do bani nie warto ich kupować
     
  9. Calmei

    Calmei Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    no o taki mi właśnie chodzi ;) bo niestety z braku miejsca i protestu osób 'okupujących' telewizor jestem zmuszona do podpięcia się pod monitor.

    @Hosee a powiedzmy w jakim przedziale cenowym byłyby takie lepsze? nie mam zamiaru kupić chińskiej zabaweczki na dwa użycia, bo to bez sensu. już wolę dołożyć i kupić coś porządniejszego.

    a i jeszcze jedno -xbox ma jakieś problemy z routerem na hasło? w sensie, że aby połączyć się z netem po raz 1szy muszę wpisać hasło. co prawda mogę to zdjąć, ale sąsiedzi już czekają, więc...
     
  10. poliway

    poliway Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie polecam tanich przelacznikow!! juz 2 mi sie popsuly
     
Wczytywanie...

Poleć forum