1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

konsola po rgh nie pobiera ip

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez remote, Luty 22, 2012.

  1. remote

    remote Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam

    Przeglądałem forum i czytałem wiele tematów lecz ani jeden nie rozwiązał mojego problemu więc postanowiłem założyć ten temat.
    Mój problem polega na tym że mój xbox360 nie pobiera ip od routera(router ma ustawiony serwer dhcp) i w konsoli mam ustawione na automatyczne pobieranie adresu.
    Gdy wchodzę do FSD i klikam prawą gałkę wyświetlają się dodatkowe informacje takie jak np. adres ip i tam jest wartość 0.0.0.0 czyli nie pobrało ip
    Xboxa chcę tak podłączyć by utworzyć serwer ftp do kopiowania gier na dysk konsoli
    moja przeróbka to rgh
    fsd 2.2
    router to
    tp-link tl-wr543g
    dodam jeszcze to że przed przerobieniem konsola normalnie łapała ip z routera
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Haremhaton

    Haremhaton Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2011
    Posty:
    104
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    U mnie ip jest łapane dopiero po którymś "Powróceniu do dashboardu". Próbowałeś bez wyłączania konsoli kilka razy włączać tak dasha? Możesz też sprawdzić, czy xbox pobiera ip w xexmenu. Mnie przed updatem dashlauncha tylko tak działało ftp.
     
  4. remote

    remote Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Próbowałem twoim sposobem kilka razy przełączałęm się pomiedzy fsd a oryginalnym dashboardem i nadal nic.
    A co najciekawsze zauważyłem że w dashboardzie przy zakładce sieć przewodowa jest zaznaczony haczyk a jak wyciągne kabel rj-45 to on znika
    zobacze te xexmenu troche o tym poczytam bo jeszcze się w pełni nie orientuje w rgh

    dzieki za porade

    sprawdziłem przed chwilą w xexmenu i dalej nie pobiera adresu ip w fsd jeszcze pisze status:idle
     
  5. Quato

    Quato Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2011
    Posty:
    147
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    musisz miec w dashboardzie ustawione zeby pobieral adres ip. podlacz kabel do xboxa przed wlaczeniem konsoli
     
  6. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28170
    Polubienia:
    3226
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    A w ''oryginalnym'' dashu czasem nie masz IP ręcznie ustawionego?
     
  7. remote

    remote Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    w oryginalnym mam wszystko ustawione na automatyczne
    a w fsd nie ma chyba konfiguracji ip
     
  8. mlodybalon

    mlodybalon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2010
    Posty:
    167
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jeżeli po przeróbce na rgh nie ustawiłeś od nowa automatycznego pobierania ip to nie będzie działać. Przerobienie RgZ zmusza cię do ponownego ustawienia ponieważ wgranie freebota usuwa ustawienia. Sprawdź jeszcze raz w NXE/METRO czy na pewno masz ustawione automatyczne pobieranie adresu IP.
     
  9. remote

    remote Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    w oryginalnym dashboardzie mam ustawione na automatyczne
     
Wczytywanie...

Poleć forum