1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

konsola po spoofie - w Łodzi nikt nie potrafi wgrać LT20

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez maly126, Październik 10, 2011.

  1. maly126

    maly126 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2010
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    witam

    mam w swoim sprzęcie samsunga. konsolka prawdopodobnie została kupiona z liteonem na pokładzie. dalej co było - wiadomo.
    wiadomo że na upartego da się wgrać LT20 - włożyć Liteona, upgrade dash, potem znowu samsung.
    tyle że z tego co tu na forum wyczytałem to gry z XBG3 po takiej operacji i tak nie ruszą. niby są jakieś zabiegi ale nie znalazłem konkretnego postu, który by tłumaczył co zrobić i potwierdził że to faktycznie działa.
    druga opcja to włożenie liteona, wgranie Lt20, zgadza się? czy taki zabieg wyeliminuje wszelkie problemu? live mnie nie interesuje. pewnie mam oflagowaną konsolę tak. nie zależy mi na tym

    czy ktoś może mi powiedzieć co mogę w ogóle zrobić?

    a może ktoś z Łodzi i okolic się podejmie zabiegu? 3 osoby wstępnie mi sie zadeklarowały przeróbki ale ostatecznie odmówiły flasha.
    oczywiścnie nei wgrywałem dasha który usuwa przeróbki

    dzięki za odpowiedzi

    ps: tu moje poprzednie boje: http://xboxforum.pl/dla-swiezakow-f79/co-zrobic-z-konsola-echa-ap2-5-a-82774.html
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    najlepiej mieć w konsoli orginalny napęd do tej konsoli i mieć z głowy
     
  4. maly126

    maly126 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2010
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    no kolego :)
    bez takich...
    jak bym miał to bym napisał o tym. poprzedni właściciel zrobił przekładkę. konsolę mam 3 lata. nawet do głowy mi nie przyszło żeby spytać o to przy kupnie
     
  5. krisux

    krisux Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 21, 2008
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mialem hitachi mam samsungu i gry z xgd3 dzialaja
     
  6. lysiutki

    lysiutki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2008
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    Gry pójdą na każdym napędzie - nawet spoofowany. Prosta sprawa. Masz np. Samsunga spoof jako lite-on? Wgrywasz flasha wg info z forum, czyli generalnie firmware samsunga z kluczem który zczytasz (tylko bez spoofa trzeba to zrobić). Gry widzi, nie wywala już błędu E66. Problem z tym, że Większość Samsungów nie odczyta gry - tzn. ma za słaby laser lub cos podobnego. To nie reguła, jedne odczytają, drugie nie. Mój potrafi zgrać na dysk Drivera, ale już nie uruchomi. Innym na tym samsungu chodzą bez problemu.

    Inna sprawa sposobu wypalenia a konkretnie nagrywarki - tu też pewnie coś da się pokombinować.
     
  7. maly126

    maly126 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2010
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    no to skoro to takie proste to dlaczego nikt tego nie może zrobić? :(
    ja już myślę nad sprzedażą tej konsolki i kupnie innej

    mam już jedną na oku - elite. właściciel powiedział, że dzisiaj wróciłą z serwisu MS. nic nie jest przerabiane. liczę na to że nie włąduję się na minę.

    gdyby znalazł się ktoś w Łodzi kto jest w stanie to zrobić to bym sobie darował kupowanie nowej
     
  8. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
  9. maly126

    maly126 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2010
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    dlaczego bez sensu? :)
    to po prostu zamiana na mniej problemowy model. wolałbym zostawić tą co mam. gdybym chociaż miał gwarancję że jak dam do serwisu w którym mi włożą litka i skończą się moje problemu - to bym zostawił tą co mam
     
  10. Pietrucha

    Pietrucha Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2008
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A masz klucz napedu wyciagniet z liteona?
     
  11. maly126

    maly126 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2010
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    nie mam - tak jak pisałem - nie miałem pojęcia że w środku było coś podmieniane.
     
  12. Pietrucha

    Pietrucha Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2008
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ale jesli bylo podmieniane i dziala wiec klucz musi byc dobry wiec wystarczy go zczytac i wgrac lt 2.0 chyba ze sie myle.
     
  13. lysiutki

    lysiutki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2008
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    Klucz zczyta z tego napędu - u mnie był problem (przeróbka była chyba jeszcze iextreme 1.4) i jungeflasherem było cieżko - nie szło. Jednak We Wrocławiu jest ogarnięty chłopina od tego i zczytał innym sposobem. Ale to też nie reguła, przeważnie idzie prosto. Czytasz klucz, wgrywasz oryginalny firmware samsung, aktualizacja dasha, i potem LT 2.0 dla samsunga z ręcznie spoofowanym kluczem. Z resztą wyżej jest tutorial :)
     
  14. xb0x

    xb0x Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 29, 2008
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Sam naped to nie wszytko. Spoof zadziala w bardzo starej konsoli. Czyli w takiej co oryginalnie miala np hitachi lub samsunga.

    Stare konsole nie wykonuja testow AP2.5. dlatego nowe gry beda na nich dzialaly. Nie sluchaj bzdur o laserach itp. :)

    Ale jezeli masz konsole ktora oryginalnie wyszla z liteonem to musisz kupic liteona, wgrac LT+2.0 i swoj klucz. Na allegro mozna kupic liteona do fata. Wgranie fw jezeli masz klucz to zadna filozofia.

    Jezeli nie zmienisz napedu mozesz wgrac LT 2.0 bez spoofa, ale nie zagrasz w gry ktore maja AP2.5 - czyli w nowosci tez, bo kazda gra XDG3 ma AP2.5.

    Sent from my GT-P1000
     
  15. maly126

    maly126 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2010
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    czy cała piracka elita siedzi we Wrocławiu? :)
     
  16. maly126

    maly126 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2010
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    zakładam, że w serwisach mają sposoby na uzyskanie klucza? bo ja nie mam możliwości go zdobyć...
    jedyna sensowna opcja to wrzucenie nowego napędu
     
  17. xb0x

    xb0x Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 29, 2008
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wyciagniecie klucza z ixtreme i samsunga to tez nie jest filozofia. Jak ktos w tym siedzi to powinien wiedziec jak to zrobic.

    I bardzo wazna sprawa, popros o kopie klucza. Kazde nastepne wgrywanie fw (aktualizacja) bedzie trwalo 5 minut :) jak bedziesz mial klucz.

    Sent from my GT-P1000
     
  18. maly126

    maly126 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2010
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    1. pod warunkiem że będę to robił samodzielnie ;)
    2. czyli potwierdzacie koledzy, że nowy napęd (liteon) = koniec problemów przy kolejnych update`ach?
     
  19. lysiutki

    lysiutki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2008
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    xb0x - Działają nowe gry pod samsungiem. Jednak nie wszystkimi. A raczej pod kilkoma działają. Jednak ogólne szanse małe.
     
  20. xb0x

    xb0x Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 29, 2008
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  21. maly126

    maly126 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2010
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    no to teraz już mnie zbiłeś całkowicie z tropu. wychodzi na to, że:
    1. wrzucam liteona - nic mi to nie daje :)
    2. jakiś magik robi mi update i wgrywa Lt2.0 na samsunga - większość gier z XGD3 i tak nie ruszy

    zgadza się?
     
Wczytywanie...

Poleć forum