1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

konsola przerabiana? jak sprawdzić

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez unnamend, Marzec 20, 2009.

  1. unnamend

    unnamend Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 27, 2009
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdańsk
    Witam ;p

    Kumpel kupuje se xbox'a z allegro.pl, używanego... i boi się że dostanie przerobionego (w aukcji pisze że nie przerabiany ale różni oszuści siedzą na allegro ;p) i pyta jak to sprawdzić (po za ściągnięciem gry z neta i sprawdzeniem czy nam zadziała ;p). Ja kurde zaskoczony pytaniem zupełnie nie wiem co odpowiedzieć ;p Więc jak sprawdzić? ;p Jak temat już był to sory ale bardzo mnie interesuje czy jest jakiś sposób. Z góry dzięki ;)

    Pozdr.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. kmmepl

    kmmepl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2009
    Posty:
    72
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Po co ktoś by miał kłamać na taki temat wiadomo że konsole przerobione są droższe. Więc nie widzę sensu dlaczego miał by kłamać
     
  4. unnamend

    unnamend Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 27, 2009
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdańsk
    kmmepl twój post jest tu nie potrzebny gdyż nie daje odpowiedzi na moje(no kumpla tak dokładniej ;d) pytanie...
     
  5. kmmepl

    kmmepl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2009
    Posty:
    72
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Aby sprawdzić czy jest przerobione musisz otworzyć i sprawdzić czy cos lutowane albo czy są plomby oderwane ( choć można je zdjąć bez zrywania). W menu takiego czegoś nie da sie sprawdzić. Najtaniej kupić płyte i nagrać.
     
  6. unnamend

    unnamend Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 27, 2009
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdańsk
    no tak ale wszystkie moje gry to 6 GB, 6,5 GB a nie wiem czy moja nagrywarka to nagra... (call of duty 4 wersja PC) nie chciało mi nagrać na DVD 9 (chociaż może to wina płyty bo była porysowana)...
     
  7. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    lol chciales gry z pc nagrywac na dvd+r dl o_O?ja pitole...gry musza byc pod x360!gry z pc sa na dvd a nie 9gigowkach!



    a tak to nie sprawdzisz
     
  8. marwol

    marwol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2008
    Posty:
    137
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    jedyna możliwość, żeby sparwdzić czy konsola była przerabiana (bez otwierania i sprawdzania plomb na napędzie, bo na frontpanelu da się zdjąć bez naruszania, a i na starszych napędach nie trzeba zdejmować) to próba uruchomienia pirackiej kopii gry. Innej możliwości nie ma.
     
  9. Piri

    Piri V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 23, 2008
    Posty:
    529
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Włoszczowa :)
    Lub wyciagniecie flasha z napedu i sprawdzenie go na PC
     
  10. unnamend

    unnamend Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 27, 2009
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdańsk
    a czy mówiłem coś że użyłem tej gry do xbox'a nie jestem aż takim przypałem (jak niektórzy na tym forum ;p) chodziło mi o samo nagrywanie ...

    dobra powiem kumplowi o tym żeby spróbował uruchomić piracką kopie gry a na co (czym) ją nagra to już nie mój problem ; ))
    Pozdr.
     
  11. psilon

    psilon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 4, 2011
    Posty:
    240
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    mam jaspera z liteonem w srodku swiezo kupionego na licytacji, gosc twierdzil ze konsola nie byla rozkrecana/flashowana, zeby sie przekonac czy tak napewno bylo, to czy po wyciagnieciu dummy.bin i innych, da sie to sprawdzic w JF ze naped nie byl nigdy flashowany? a moze jest no tojakis inny sposob?
     
  12. psilon

    psilon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 4, 2011
    Posty:
    240
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    @up
     
Wczytywanie...

Poleć forum