1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Konsola RGH/JTAG i zgrywanie gierz plyty na HDD

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez mikaxx, Marzec 3, 2013.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. mikaxx

    mikaxx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, od dwoch dni mam konsolę z RGH/JTAG. Mam kilka gier na płycie i nie mam pojęcia jak je teraz wgrać na HDD konsoli:/ w PC płyta z grą zajmuje tylko 48 MB a przecież ona ma aż 8,5 GB. Nie wiem jak zgrać tę płytę na HDD konsoli tak aby można było grać w grę z hdd konsoli. Czytałam artykułach tu na forum o jakimś programie "

    "Instalujesz gre przez dash m$, uruchamiasz program nxe2god który w 2sekundy robi god'a."


    ale co to jest dash m$? mam wgrać jakiegoś dasha na konsole? a potem na konsole wgrać program nxe, tak?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. remote

    remote Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    w fsd masz cos takiego jak copy dvd taka zakładka w głównym menu wrzuć płyte do napędu i wybierz ta opcje i skopiuje ci grę na hdd konsoli i potem możesz normalnie grac bez płyty
     
  4. mikaxx

    mikaxx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dzięki za odpowiedź :) rozumiem ze FSD to jest ten Freestyle Dasboard który mam dograć osobno, bo w samej konsoli tego nie ma? Tylko to jest dodatek?
     
  5. remote

    remote Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    tak to jest Freestyle Dasboard ale jak ktos ci robił rgh to napewno masz wgrany ten dashboard
     
  6. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Niekoniecznie. Czasami konsola jest przerabiana a nie są zainstalowane dodatkowe programy pomocnicze.
     
  7. remote

    remote Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    mi gosc który robił mi rgh sam z siebie mi zainstalował fsd
     
  8. mikaxx

    mikaxx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok jak nie będzie tego, to to zainstaluję :) a mam jedno pytanie jeszcze. Bo słyszałam ze napęd tej nowej konsoli nie odczytuje płyt ściągniętych z internetu, odczytuje tylko płyty oryginalne. Czy rzeczywiście tak jest? bo jeśli tak to jak mam zgrać na HDD xbox płytę z którą nagrałam z ISO z internetu?
     
  9. remote

    remote Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    musisz przerobic obraz gry do xex albo do god i wrzucic przez jakis dysk przenosny lub pendrive lub przez ftp
     
  10. mariusz1190

    mariusz1190 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    437
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    w-wa
    jak masz obraz iso na kompie to musisz ściągnąć takiprogram o nazwie iso2god i przez ten program przepuszczasz obraz iso i wtedy zgrywasz to na pena , tu masz lepiej opisane http://xboxforum.pl/artykuly-196/tu...er-wypakowanych-do-xex-do-formatu-god-161611/
     
  11. mikaxx

    mikaxx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    oj tak, o tym juz czytalam, jak iso przerobić :) niestety nie mam już tych iso, zostały mi tylko płyty :) tzn że najlepiej ściągać od nowa iso?
     
  12. remote

    remote Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    to zrób obraz z płyty którą masz i tyle. Chodzi mi o to że musisz wrzucić do napędu tą płytkę i zrobic jej obraz
     
  13. mikaxx

    mikaxx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ah fakt, spróbuję, dzięki:)
     
  14. bololabich

    bololabich Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2011
    Posty:
    284
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    coś o rozmiarze płyt wspominałeś jeśli się nagrywa plik .iso to nic się na płytę nie nagra należy wypalać plik .dvd
     
  15. yad31

    yad31 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2008
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dołączę się to tematu ponieważ mam podobny problem.
    Gdzieś wyczytałem że jeśli xbox z rgh nie czyta wypalonych płyt np w Lt2 to i tak istnieje możliwość skopiowania takiej płyty bezpośrednio z napędu na dysk konsoli za pomocą xexmenu, nawet są filmiki na yt. Niestety jak robię CopyDVD to podczas procesu pokazuje że płyta ma tylko 76mb choć w rzeczywistości jak wiadomo jest o wiele więcej. Płyta się kopiuje, tworzą się trzy foldery - ssystemupdate, audio_ts i video_ts, zawartość ma łącznie 76mb i tyle w temacie.
    Jak w takim razie poprawnie skopiować grę Lt-2 i jak ją potem odpalić?
    Nie mam kompa tylko ipada więc temat z tworzeniem obrazu narazie odpada.
     
  16. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3703
    Polubienia:
    1110
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Pierwsze słyszę o tym ,że bez flash'a napędu LT , można grę nagraną pod LT skopiować w napędzie konsoli na dysk.
    Ja mam akurat LT 2.0 i gry kopiować się da z poziomu FSD.
     
  17. yad31

    yad31 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2008
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli muszę przerobić konsolę żeby skopiować gry z płyt na dysk?
    Ewentualnie jak będę miał dostęp do windowsa to jakim programem wykonuje się obraz płyty lt2 / lt3 a może ktoś wie czy istnieje alternatywne oprogramowanie pod OSX
     
  18. adamrz

    adamrz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2011
    Posty:
    735
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Elbląg
    Tak, potrzebujesz RGH.
    Przy LT zawsze potrzebujesz plyty do uruchomienia gry.

    Wysyłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk 2
     
  19. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3703
    Polubienia:
    1110
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Kolega RGH już ma, nie ma natomiast LT, więc albo flash napędu, albo zgrywanie z płyt na PC, iso z płyty zrobisz programami:
    imgburn ,lub clone cd

    Potem konwersja do:
    albo XEX - progs: eXiso
    albo GOD - progs: iso2god

    Grę w xex lub w god wyślesz na konsolę po FTP lub przeniesiesz np. na pendrive' ie

    enjoj !!
     
    1 osoba to lubi.
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum