1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Konsola się nie chce się włączyć

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez gruby33, Marzec 17, 2011.

  1. gruby33

    gruby33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    724
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Mam problem. Nagle X360 (elite, data produkcji 12.2009) nie chce się włączyć. Przycisk od zasilania na X360 tylko mruga, ringi się nie palą. Na padzie mrugają wszystkie ringi. Co może być przyczyną? Odłączyłem X od prądu na parę godzin i się normalnie włączył. Dziś po paru godzinach znów to samo.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. rudy1994r

    rudy1994r Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 16, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Opole/Byczyna
    Podociskaj wszystkie wtyczki z tyłu.
     
  4. kwiecienw

    kwiecienw Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2008
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
  5. XMigda

    XMigda Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2010
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdzieś na Śląsku :)
    docisnij wszystkie kable tak jak juz kolega wyzej powiedzial,tez tak mialem docisnalem kable i wszystko gralo
     
  6. gruby33

    gruby33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    724
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Kable dociśnięte i nadal to samo. Zaniosłem swój dysk do kumpla i jak go podłączyłem i wszedłem na dysk to wszystkie profile jakie miałem są uszkodzone.
     
  7. Marcinpl25

    Marcinpl25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2009
    Posty:
    322
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Pruszków
    Może kolega ma zbanowaną albo oflagowaną konsolę dlatego uszkodzone. Nigdzie nie upadł nic z nim nie robiłeś? Masz przerobioną czy nie przerobioną konsolę jeżeli nie to ślij na gwarancję jak nic nie pomaga.
     
  8. neCro

    neCro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2010
    Posty:
    1061
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Wrocław/ LA
    Jesli bedzie sie powtarzac to serwis, gwarancja
    Moze byc pocatek jakiejs awari
     
  9. gruby33

    gruby33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    724
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Kolega swoje profile ma OK tylko moje się uszkodziły.
    Konsola stała ciągle i miesiąc temu zdarzyło mi się tak 2 razy potem spokój. Aż tu nagle wczoraj i do dziś jej nie mogę odpalić.
    Z gwarancją może być problem bo był flash.

    Czy to może być wina zasilacza? Bo tylko to w domowych warunkach zostało mi do sprawdzenia.
     
  10. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    jeżeli przycisk od zasilania w xboxie mruga to tak jakby tacka napędu byłą w trakcie wysuwania/wsuwania. Co do tego że ringi się nie kręcą to tak się dzieje jak konsola nie widzi żeby coś było podłączonę pod wyjście telewizyjne. Jeżeli łączysz się kablem HDMI to spróbuj podłączyć kabel AV.
    Moim zdaniem odpada wina zasilacza.
    Co do gwarancji to warunkiem muszą być całe plomby i brak śladów otwierania, więc jeżeli masz całe to skorzystaj z serwisu MS.
     
  11. PUMBA-20

    PUMBA-20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2008
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mialem to samo w konsoli slim, tylko srodkowa dioda palila sie stale, nie mrugala, ringow tez nie wyswietlało na konsoli, nie było obraz na tv, na padzie migaly 4 zielone diody, Pierwszy raz wyskoczylo to okolo 3miechow temu , pomoglo podlaczenie przez hdmi, 2 tygodnie temu problem powrocil i konsola sie nie chciala wlaczyc, wyslalem na gwarancje, w poniedzialek beda 2 tygodnie bez konsoli. Pozdrawiam.
     
  12. gruby33

    gruby33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    724
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Na gwarancję jednak nie wyślę. To wina napędu. Bez napędu konsola się włącza. Z innym napędem tak samo. I teraz pytanie czy wszystko jedno jaki napęd kupię (LiteOn V1, V2, V3) to mi zadziała pod konsolą? Wiem, że trzeba będzie wgrać klucz czy coś takiego.
     
  13. klocki22

    klocki22 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Warszawa
    Jak z innymi działa a z twoim nie to powinno .
    Jak kupisz nowego liteona to będziesz musiał wgrać klucz napędu z poprzedniego napędu który miałeś
     
  14. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    jeżeli masz liteona to możesz wymienić na dowolny V1, V2... Klucz musisz wyciągnąć z tego uszkodzonego napędu i wgrać do nowego
     
Wczytywanie...

Poleć forum