1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Konsola się nie uruchamia .

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Viper321, Lipiec 28, 2013.

  1. Viper321

    Viper321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2012
    Posty:
    125
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam konsola którą posiadam to xbox 360 slim konsola przerobiona i dysk 20 gb problem w tym że jakieś 2 miesiące temu chciałem włączyć konsole a ona po prostu "" umarła "" nie chciała się włączyć nic nie świeciło nic nie migało światełko na zasilaczu pomarańczowe ZASILACZ NA 100 % SPRAWNY ! konsole rozebrałem wyjąłem całą płytę główną wszystko po odłączałem ( chciałem obejrzeć płytę w poszukiwaniu uszkodzonych elementów ) po czym wszystko złożyłem do kupy i co się ukazało konsola ożyła . jakieś 2 mies konsola działała normalnie aż w końcu po długiej sesji konsola znowu padła ... dodam że wyłączyłem ja normalnie nic nie odłączałem itp oczywiście otworzyłem ją drugi raz ale tym razem nie miałem szczęścia :( Gdybym chciał sprzedać konsole ile ona by była warta ?? konsola przerobiona lt 3.0 + dysk 20 gb


    Dziękuje za odp.

    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28170
    Polubienia:
    3226
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Nie zwierają Ci czasami gdzieś luty z obudową?
     
  4. Viper321

    Viper321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2012
    Posty:
    125
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    raczej nie chyba że w napędzie ale bez niego tez nie działa ... a zetknięte tranzystory mogą coś spowodować ?? i czy musza się zwierać wszystkie "" skrzydełka "" (takie metalowe ) od portów usb itp z obudowa ?

    jutro spróbuje wyjąc cała płytę główna z obudowy i spróbować odpalić bo może rzeczywiste coś zwiera ale ja nie widzę
     
  5. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia

    Skrzydełka, a zwane PINY Portu Gniazda USB nie powinny i nie mogą dotykać/zwierać do metalowej obudowy gniazda, ani jeden (generalnie w sumie może jeden, ale pod warunkiem, że jest to masa (GND)) jeśli jest to zasilanie (+5V) to prawdopodobnie masz przyczynę uszkodzenia (pytanie czy coś dalej nie uszkodziło się w tej gałęzi)

    Patrzyłeś uruchomić konsolę z PADA..?

    Tak ogólnie przyczyn może być wiele
    1) Uszkodzenie mechaniczne (możliwe że ten port/porty USB
    2) Uszkodzenie modułu RF
    3) Uszkodzenie SB
    4) Uszkodzenie ...... i tu nie powiem co ;-p, ale mam pytanie czy podczas próby uruchomienia dioda zasilania w zasilaczu nagle przestaje świecić..?
    5) Uszkodzenie zawartości NAND
    6) Oraz inne problemy

    Co do ceny uszkodzonej, zajmuje się naprawą i odkupem uszkodzonych także PW
     
  6. Viper321

    Viper321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2012
    Posty:
    125
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    konsole uruchomiałem z pada a jeżeli chodzi o zasilacz ciągle świeci na pomarańczowo .. i chodzi mi o te skrzydełka nie tylko od usb one są przy każdym porcie np hdmi itp i one stykają się z obudowa konsoli
     
  7. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Skrzydełka chodzi o piny wewnątrz gniazd..? A stykają dokładnie w którym gnieździe? Wydawać się może tak w gnieździe od KINECTA bo te piny są dość długie i złudzenie może być dotykania. Generalnie żadne z tych pinów Kategorycznie nie może dotykać obudy metalowej/masy.

    Gdybyś widział jakieś że faktycznie zwiera jakiś pin testowo na wy łączonej konsoli od zasilacza możesz spróbować te zwarte piny dogiąć z powrotem aby nie zwierały, czyms płaskim, np malym śrubokrętem/pilniczkiem do paznokci. Ewentualnie jeśli się nie rozumiemy wrzuć foto dobrej jakości o co dokładnie i jakie gniazdo chodzi.
     
  8. Viper321

    Viper321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2012
    Posty:
    125
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    na zewnątrz gniazda dotykają metalowej obudowy konsoli
     
  9. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    A to pffffffffffffff w ogóle bym się tym nie przejmował. O to w tym chodzi aby masa płyty, miała połączenie z masą Kasty oraz masą obudowy, czyli reasumując tak jest i tak musi być. Przyczyna zatem leży gdzie indziej.
    Jest parę opcji diagnostycznych. Ale jeśli w 1-szym etapie nie dysponujesz nawet programatorem do odczytu nanda to kiepsko widzę dalszą naprawę.

    1 co teraz powinna być:
    1) Podmiana modułu RF
    2) Próba czy jest w ogóle komunikacja programatora z Nandem, ewentualnie jeśli masz Multimetr to pomiar napięć 5V na wejściu, 1,8V oraz 3.3V na zasilaniu SB/NANDA/ i modułu RF
     
  10. Viper321

    Viper321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2012
    Posty:
    125
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    to nie mam pojęcia o co biega tej konsoli sama się psuje i sama się naprawia masakra... a można spróbować uruchomić konsole bez modułu ?? jest jakaś opcja aby uruchomić z płyty głównej ?
     
  11. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Na 99% nie ma takiej możliwości. Ewentualnie to można ale uruchomić z Modułem RF, ale bez podpiętego panelu przedniego, tak to się da :-D
     
  12. Viper321

    Viper321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2012
    Posty:
    125
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    hm ale jeżeli "sama się naprawiła "' to zapewne coś poruszyłem i zaczęła działać ;o może to jakiś rezystor ?
     
  13. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    To że stało się takie coś już 2 miesiące temu, albo to był przypadek albo 1-szy objaw że już coś się z nią dzieje. To że udało się tobie ją wskrzesić przez przypadek "GRATULUJĘ SZCZĘŚCIA" Generalnie na więcej bym nie liczył. To co piszą ludzie że SLIM jest bez awaryjny to trochę BUJDA. Prawda taka że Slimy także padają jednak nie padają tak często, a jeśli pada to prawie wcale np. GPU co w Phatach na Potęgę, za to w Slimach generalnie różnie, a w szczególności moduły RF i Mostek SB
     
  14. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    Sprawdż czy działa po wyjęciu z klatki
     
  15. Viper321

    Viper321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2012
    Posty:
    125
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    a jeszcze takie drobne pytanie jakiego Torxa potrzeba do odkręcenia radiatora ? bo tamtego wstyd się przyznać .. zgubiłem .. i nie pamiętam jaki tam był numer
     
  16. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Do obudowy masz TorX 8 chyba albo 9 (ale raczej 8), a do Radiatora procka o numer mniejszy. Teraz nie pamiętam ale jutro ci moge odpisać jak będę w pracy.
     
  17. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    Torx 8
     
  18. Viper321

    Viper321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2012
    Posty:
    125
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    wyjąłem płytę z konsoli ( przy okazji zmieniłem paste) i dalej nic dodam że w portach usb nie ma zasilania.. ile będzie kosztować naprawa takiej konsoli w serwisie ? ..i czy jest w ogóle sens ją naprawiać ? a i czy to normalne że po drugiej stronie płyty w niektórych miejscach była umazana taką jakby pastą ?
     
  19. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Naprawa nie mnniej niż 100-150zł. Te pobrudzenia białe jak by pastą to normalne.
     
  20. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Wszystko zależy od tego co padło w tej konsoli. Znajomy miał też jakiś czas temu identyczny przypadek, wystarczyło wymienić 3 elementy za jakieś 8zł i konsola działa jak nowa.
    Oddaj konsolę do jakiegoś dobrego specjalisty niech sprawdzi co jest uszkodzone i niech określi koszt naprawy. Wtedy zdecydujesz czy naprawiać czy nie.
    Tak to nie ma co zgadywać ani szacować kosztów naprawy skoro nic nie wiadomo.
     
  21. Viper321

    Viper321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2012
    Posty:
    125
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    tak tylko że diagnoza (co jest nie tak ) w moim mieście kosztuje 60 zł ...

    a konsoli sie boje wysyłać do kogoś
     
Wczytywanie...

Poleć forum