1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Konsola się nie włącza, dioda miga na zielono

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez szczepan997, Luty 24, 2015.

  1. szczepan997

    szczepan997 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2011
    Posty:
    182
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Mam problem, xbox 360 lt+3.0 nagle przestał się uruchamiać po włączeniu zasilania cały czas miga dioda na zielono (tylko ta na środku) obrazu, dźwięku brak, rozebrałem konsole, wentylator słychać, że chodzi ale dalej nic. Rozkręciłem napęd, ale jest jakby martwy. Co to może być?

    EDIT:

    Teraz pojawiaja się 3 czerwone diody kod błędu 0001 czyli zasilanie, ale podociskałem wtyczki wszędzie i nic nie pomaga.
     
    Ostatnia edycja: Luty 24, 2015
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jeśli napędu nie podlaczyles na odwrót (wtyczka). To ubiles coś na sekcji zasilania
     
  4. olo1928

    olo1928 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 4, 2012
    Posty:
    80
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Poznań
    [​IMG] miałem to samo już dwa razy, padł, jakby to powiedzieć, kabelek od lt 3.0 przy napędzie. otwórz xboxa, wyjmij i otwórz napęd, zrób i wstaw tu zdjęcie jeśli możesz, jeśli to to samo co przydarzyło się mi, a jeśli lutownica nie jest dla Ciebie czymś nowym, to naprawisz to raz dwa. Na zdjęciu mój napęd przed naprawą, jedyne co musiałem zrobić to przylutować ten kabelek, miejmy nadzieje że u Ciebie to to samo.
     
    Ostatnia edycja: Luty 26, 2015
  5. AnnYoo

    AnnYoo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 3, 2012
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam podobny problem, chciałem spróbować twojego rozwiązania z lutowaniem tego kabelka, ale jakby to powiedzieć, widzę tylko jeden punkt gdzie go przylutowałeś, co z drugim? :D
     
  6. olo1928

    olo1928 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 4, 2012
    Posty:
    80
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Poznań
    ja przylutowałem do jednego, tak z brzegu. Gdy przylutowałem dalej, po włączeniu konsoli miałem RRoD'a :D
     
  7. fifi88

    fifi88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    396
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielawa
    Tak z ciekawosci to co to za magiczny kabelek i czemu ma sluzyc ??? I jakby to powidzieć co to jest kabelek od LT 3.0 ??
     
  8. Wicekk

    Wicekk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 2, 2015
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Z pewnością to nie RRoD :)
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Przewód do starej metody mra. Nie próbuj lutowac żadnych przewodów w napędzie :).
    Twój post miał czemu służyć? W innych tematach piszesz o awaryjności między 250-500gb...
     
  10. Wicekk

    Wicekk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 2, 2015
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    wyluzuj, to był żart.. Raczej zielona dioda nie sygnalizuje RRoD, co najwyzej GDoD, rozszyfruj se panie V.I.P
     
  11. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Zielona dioda może byc rowna z rrod....
     
  12. olo1928

    olo1928 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 4, 2012
    Posty:
    80
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Poznań
    chcesz mi powiedzieć, że trzy czerwone diody to nie rrod?
     
  13. Wicekk

    Wicekk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 2, 2015
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Po edycji pierwszego postu to kategorycznie RRoD, pisząc mój pierwszy komentarz w tym temacie albo 1-szy post nie zawierałinformacji o trzech czerwonych diodach, albo tego poprostu nie zauważyłem..
     
  14. olo1928

    olo1928 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 4, 2012
    Posty:
    80
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Poznań
    ok, w porządku. :)
     
  15. Azazel0603

    Azazel0603 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 15, 2010
    Posty:
    194
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Puławy
    Witam! Ja znów mam problem z konsolka Slim a tkwi on w tym, że się nie włącza. Przy naciśnięciu przycisku słychać wiadomy sygnał jednak nie startuje ( żadna dioda się nawet nie świeci). Rozebrałem konsolkę i okazuje się, że ktoś w niej grzebał, bo powykręcane są wkręty co trzymają obudowę (te czarne).
    Nie wiem co może z nią być nie tak, może ktoś ma sugestię co do sytuacji?
    Aha konsole dostałem w rozliczeniu i wiem tyko, że jest powystawowa....
     
  16. fifi88

    fifi88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    396
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielawa
    zasadniczo może być wszystko, pokaż jakieś fotki płyty głównej może coś się zobaczy.
     
  17. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Pewnie byla proba partyzanckiej naprawy piekarniczej...

    Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka
     
  18. Azazel0603

    Azazel0603 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 15, 2010
    Posty:
    194
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Puławy
    Jak oglądałem płytę to na moje oko wszystko z nią OK. Na początku myślałem, że ktoś robił RGH jednak nigdzie prób lutowania nie zauważyłem. Na innym forum odpisano mi, że prawdopodobnie padł padł southbridge ewentualnie NAND.
    Jednak jak chcecie to ją znów rozkręcę.
    http://postimg.org/image/i36lcxquh/
    http://postimg.org/image/il449f78f/
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    Po rozkręceniu bliżej się przyjrzałem i chyba była jednak próba RGH dwa pierwsze zdjęcia pokazują lutowanie. Może jednak się mylę? Trzy pozostałe są mniej ważne jednak ujęta jest cała płyta.
    Jeżeli ktoś potwierdzi to może mi napisze ile będzie koszt ewentualnej naprawy i czy w ogóle się to opłaca?
     
    Ostatnia edycja: Marzec 11, 2015
  19. dudi2000

    dudi2000 Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    920
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bieruń
    Według mnie ktoś próbował z niej wyciągnąć NAND ale mu się delikatnie mówiąc nie udało, co może być z konsolą nie tak? prawdopodobnie wszystko, może mieć wyczyszczony nand itp. Mówisz że po włączeniu słychać dźwięk lecz wentylator stoi a dioda na zasilaczu jest koloru?
     
  20. ZiK

    ZiK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2010
    Posty:
    608
    Polubienia:
    46
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    0-34
    sprawdz czy przy lutowaniu czytnika nie zostala przerwana jakas sciezka. jesli nand jest ok to bedzie przyczyna nie wlaczania sie konsoli.
     
  21. Azazel0603

    Azazel0603 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 15, 2010
    Posty:
    194
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Puławy
    zasilacz świeci prawidłowo.
    Myślę, że nand został wyczyszczony. Czy da sie coś z tym zrobić, bo nie wiem co mam z ta konsolą zrobić...
     
Wczytywanie...

Poleć forum