1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Konsola się nie włącza

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Turpat, Luty 27, 2010.

  1. Turpat

    Turpat Banned

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2009
    Posty:
    85
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    Mam problem z włączeniem konsoli.Naciskam przycisk włączenia, zapala się zielona lampka, ale nie kręci się w kółko jk zawsze, tlyko się zapala, konsola zaczyna pracować i nic. Nie ma obrazu ani dźwięku na TV, nie można pada podłączyć. Tak jakby konsola nie była włączaona. Co mam robić. Konsola taka jak w opisie.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. radzion18

    radzion18 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2009
    Posty:
    254
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    Może spróbuj pada zsynchronizować
     
  4. adidas2009

    adidas2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    928
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polnocna czesc kraju ;).
    Troche reklama, ale jednak racja - rozgrzej ja sobie moze sie magicznie sama naprawi, moze to tylko 1 lut dal...zostaw ja wlaczona na jakies 15-20 minut i niech sobie chodzi. Jesli nie zadzaiala to oddaj do serwisu.
     
  5. adam372

    adam372 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2009
    Posty:
    429
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    polska - lubelskie
    Na początek to spróbuj kable odłączyć i podłączyć od nowa. Może nie styka któryś. Ja tak miałem z wizyjnym, nie docisnąłem do końca i takie objawy były.
     
  6. maspex

    maspex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2010
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sopot / Mazury
    Wyjmij plyte z napedu przy odpalaniu
     
  7. Mate08

    Mate08 Banned

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2009
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zamość
    zacznij od podłączenia kabli od nowa
     
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jak dla mnie uruchamiasz xell zamiast dasha:) włącz go guzikiem power nie na eject jeśli problem nie minie wgrał bym raz jeszcze XBR
     
  9. maspex

    maspex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2010
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sopot / Mazury
    Mialem dzisiaj to samo, odkrecilem XcLampy,nalozylem nowa paste,zamontowalem z powrotem i dziala konsola. Myslalem,ze to wina plyty DVD bo czasami u mnie jak plyta siedzi to po wlaczeniu doczytuje,doczytuje i dopiero 4 zielone sie zapalaja. Pozdrawiam
     
  10. kazek76

    kazek76 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2008
    Posty:
    201
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    RYBNIK
    Widzę, że większość tylko głupoty pier...li, nie mając pojęcia.
    Turpat kolego, objawy są takie, jakby coś się "wykrzaczyło" z odszyfrowaniem pliku KV. Masz XBR, więc powinieneś mieć "wyciągnięte" wyjście do zapisu NAND i najlepiej wgraj jeszcze raz key valut - jak to nie pomoże, wrzuć jeszcze raz XBR i kv z configami. Czasami z XBR się tak coś potrafi zrobić - bo JTAG chyba masz w porządku.

    Akir, jakby to xell to lampki błysną, jak się nie mylę - dlatego z tym drugim, co mówiłeś masz rację. Wgranie XBR
     
  11. maspex

    maspex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2010
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sopot / Mazury
    akurat jedna zielona lampka bez blysku 4 dookola,bez obrazu i dzwieku to powszechny blad,opisy mozna znalesc na zagranicznych stronach,a nawet pare tematow mozna znalesc na polskich forach, XBR nie ma wiele do tego,generalnie nie jest dokladnie wytlumaczone co jest powodem tego stanu
     
  12. kazek76

    kazek76 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2008
    Posty:
    201
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    RYBNIK
    a ja jestem pewien, że błąd zniknie, po wgraniu XBR, bo problem leży po stronie NAND. Osobiście zetknąłem się z nim parokrotnie, ostatnio wczoraj, jak przez przypadek wymazałem w konsoli cały NAND, a nie miałem go zgranego. Przy odbudowie pliku NANDu i złym zaszyfrowaniu nowego KV kluczem CPU, problem także mi się pojawiał - więc rozsądnie myśląc, to nic hardware, jedynie zwykła zawiecha konsoli przy starcie, a dokładniej, przy ładowaniu KV.
     
  13. Zozozl

    Zozozl Banned

    Dołączył:
    Luty 21, 2010
    Posty:
    106
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bajki
    Najlepiej oddaj do serwisu
    Czy brałes ubezpieczenie na x'a ja bralem to jak mi spadnie to oni mi kase daja heheh ^^
     
Wczytywanie...

Poleć forum