1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Konsola się resetuje

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez edge, Sierpień 13, 2014.

  1. edge

    edge Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam, otóż mam taki problem - mam 3 wejścia hdmi w telewizorze (wszystkie zajęte przez inne sprzęty - w tym xbox 360) i xbox'a mam na hdmi 3. Gdy coś robię mniej pożytyczniejszego np czekanie aż gra z płyty się zainstaluje lub ściąganie gry z xbox live, lubię przełączyć np na hdmi 1 gdzie mam dekoder od tv podłączony, lecz gdy wrócę do hdmi 3 (xbox) po prostu konsola się resetuje i szlag trafił np instalowanie gry itd
    z np 2 lata temu takiego problemu nie było, ale jakoś teraz się po prostu wkurzyłem i proszę o pomoc, być może podajcie odpowiednie ustawienia konsoli, ponieważ nie zaprzeczam że coś mogłem grzebać (tak by mi odpowiadało) ale wątpię, że zrobiłem tak że jest jak przed chwilą opisałem i dodam, że nie jestem w stanie powiedzieć co dokładnie zmieniałem, więc myślę, że to wina ustawien więc proszę o jakieś "normalne" / prawidłowe ustawienia. Oczywiście jeżeli się mylę to proszę o jakąś inną trafną odpowiedź/pomoc
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12082
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie masz czasem pidlaczonej wtyczki av razem z hdmi?
     
  4. edge

    edge Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie. Ale owszem, kiedyś miałem, i była nawet w zestawie z TV gdy chciałem coś podłączyć do AV.
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12082
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Wylacz w opcjach Auto detekcji opcje obrazu.
     
  6. edge

    edge Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1

    Info Opcje hdmi, widoczne tylko po włączeniu na kablu hdmi



    niestety nie widzę owej opcji.
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12082
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jest opcja Auto wykrywanie
     
  8. edge

    edge Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie wiem czy jestem głupi, ale wchodzę w :
    system > ustawienia konsoli > wyświetlacz
    Ustawienia HDTV mam 1080p
    Kalibracja czerni mam standardowe
    Zakres kolorów HDMI mam rgb
    Wyświetl wykryte ustawienia mam wyłączone
    Wygaszacz ekranu mam wyłączone
    I tam jeszcze wpisałem rozmiar telewizora

    coś pomieszałem czy może o coś innego chodzi?

    btw. dzięki za zainteresowanie się tematem.
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12082
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Masz wyłączona autodetekcje. Wiec nic więcej nie zrobisz
     
Wczytywanie...

Poleć forum