1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Konsola się wiesza- freezy od razu po uruchomieniu

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Fifol, Maj 17, 2014.

  1. Fifol

    Fifol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2010
    Posty:
    133
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Witam, mam palący problem- po uruchomieniu konsoli ,mniej więcej po minucie, wiesza się obraz. I tyle, absolutnie nie da się na niej w nic pograć. Ale od początku. Mam xboxa360 z RGH. Konsola z płytą jasper 16mb. Ostatnio korzystałem z niej podczas premiery GTA V, co jest zrozumiałe :). Specjalnie na tą okazję zaktualizowałem dashboarda itd. Wszystko cacy chodziło. GTA przeszedłem i konsola była nietykana przez długi czas, pół roku jak mniemam. No i w końcu postanowiłem odpalić starocia, jednak problem jak wyżej- po odpaleniu konsoli od razu wszystko się wiesza. Co może być tego przyczyną? Ja mam podejrzenie ,że to kwestia zmiany położenia kabelków z chipu do RGH, bo wiem ,że ludzie podobne problemy kiedyś mieli. Konsole przerabiałem jednak w serwisie, i nie mam bladego pojęcia co konkretnie tam nie styka. W razie czego sam ją rozkręcę i pogrzebię ,jednak prosze was o jakieś rady/instrukcje, bo jestem totalnie zielony. Dziękuje z góry za pomoc :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Kacper_Lew

    Kacper_Lew Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2014
    Posty:
    217
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Płock
    Jak się nie znasz to nie radzę grzebać bo możesz pogorszyć. Masz jakie masz RGH jaki układ był zastosowany.?Położenie kabli raczej same się nie zmieniło jak dobry serwis to na pewno kable zabezpieczyli może glicher padł.


    Sent from my Windows Phone 8S by HTC using Tapatalk
     
  4. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    A moze moze konsolka umiera...

    Wysyłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2
     
  5. Fifol

    Fifol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2010
    Posty:
    133
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Nie mam pojęcia jaki układ został zastosowany. Glitcher bierze udział tylko w rozruchu konsoli? Bo jeśli tak to chyba jest w porządku, konsola się uruchamia, czasami ma problem, żeby się "wstrzelić", ale to normalne przy RGH i zawsze tak miała.
     
  6. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3696
    Polubienia:
    1105
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Te zwiechy po minucie masz w grze czy już w dash'u ?

    Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
     
  7. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Różnica ??

    Wysyłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2
     
  8. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3696
    Polubienia:
    1105
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    -_- może w FSD łapać freezy np. nie ?? - a to niekoniecznie oznacza dogorywającą konsolę.
     
  9. Fifol

    Fifol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2010
    Posty:
    133
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Niestety łapie i tu i tu
     
  10. Fifol

    Fifol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2010
    Posty:
    133
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Co radzicie zrobić w tym przypadku?
     
  11. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1061
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Edycje smc

    Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
     
Wczytywanie...

Poleć forum