1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Konsola się wiesza

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez TRV13E, Marzec 12, 2016.

  1. TRV13E

    TRV13E Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 23, 2014
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czesc, kulilem konsole juz ponad 2 lata temu, miala juz lt i rgh. Dlugo na niej nie gralem, pewnie 3 miesiace a potem poszla w kat i odpalalem raz na tydzien, dwa. Byly wtedy problemy z odpaleniem konsoli(restarowala sie), i zacinaniem w trakcie gry. Tydzien temu naszla mnie ochota zeby pograc a konsola nie startowala, doszedlem do wniosku ze jak jest zepsuta to sprobuje ja naprawic, chwycilem lutownice i poprawilem RGH. Teraz dziala bez problemu(startuje bez problemu). Gralem tydzien i wszystko bylo ok(raz na 2 dni zdarzala sie zacinka). Niestety wczoraj konsola prawie nie dzialala(zaciecia caly czas). Dzisiaj jest ok. Jaki moze byc powod? Dodam ze przez te 2 lata widzialem 3 czerwone diody dwa razy, ale wystarczylo restart zrobic i konsola dziala, ostatni raz pokazaly sie pol roku temu ;)


    //Wybaczcie za brak polskich znakow.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TRV13E

    TRV13E Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 23, 2014
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zapomnialem dodac, w momencie zacieca pokazuja sie artefakty na ekranie, chociaz nie zawsze.
     
  4. Marf

    Marf Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2010
    Posty:
    1024
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Sprawdz jeszcze raz luty RGH i wymień pasty
     
  5. TRV13E

    TRV13E Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 23, 2014
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wymienilem paste i poprawilem lut jednego kabla bo wygladal na zbyt luzny. Na razie dziala, po kilku dniach dam znac
     
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Wroci problem masz zimne luty na procku

    Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
     
  7. TRV13E

    TRV13E Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 23, 2014
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jestem niemalże pewny że nie, ale zapytam, jest jakiś sposób naprawy domowej?

    Dodam że mam slimkę na trinity, myślałem że tutaj ten problem nie występuje.


    I mam prośbę, mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak to działa? Ok, załóżmy że mam zimne luty, ale dlaczego konsola zaczęła działać tydzień temu(po lutowaniu przeróbki), tak samo dzisiaj, wymienilem paste, podlaczylem xboxa i sie zacina, poprawilem luzny kabelek w przerobce i dziala bez zarzutu. Dlaczego na dniach znowu mialby przestac dzialac?
     
    Ostatnia edycja: Marzec 14, 2016
  8. Marf

    Marf Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2010
    Posty:
    1024
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Moim zdaniem zbyt wczesnie mowimy o zimnych lutach,skoro poprawiłeś RGH,wymieniłeś pasty i smiga to jest dobrze - jak problem wroci za pare tygodni to wtedy mozna o tym myslec.
    Czasem moze byc tak ze xenon wytrzyma dluzej niz slimka,na to nie ma reguły ale tez z tego co mi wiadomo to jaspery sie mniej grzeja niz slimki.
     
  9. adam2248

    adam2248 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2015
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witam
    Jestem nowy na forum i nie wiedziałem gdzie mam napisać ten post
    otóż mam problem z x360 slim rgh nie mogę przerzucać plików z pendrive do konsoli (raz przerzuci 3mb a raz 3gb nie wazne jakiej gry)
    jedyne co zauważyłem to ze w konsoli w środku miga czerwona dioda.
    prosze o pomoc
     
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Zmien pendriva, dioda jest id chipa

    Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
     
    Ostatnia edycja: Czerwiec 26, 2016
  11. p_bladek

    p_bladek Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2016
    Posty:
    861
    Polubienia:
    487
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    bo procek, jak to w układak z lat 200x lubi mieć zimne luty (okres przejścia producentów na lurowanie bezołowiowe) Domowe sposoby to tylko piekarnik, ale jak to mówia szkłem się dupy nie podciera.
     
  12. adam2248

    adam2248 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2015
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Zmieniałem pendrive i nic to samo .zapomiałem dodac ze formatowałem przed tym zanim mi sie to stało dysk możne wina lezy tutaj
     
  13. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Prawdopodobnie moze się okazac ze uszkodzony jest dysk.

    Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
     
  14. adam2248

    adam2248 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2015
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    FSD wgrałem dasha wgrałem i chodzi. np teraz udało mi sie przerzucić fight night champion odpalam czarny ekran (z pendrive odpala)
     
  15. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Dysk

    Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
     
  16. adam2248

    adam2248 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2015
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    No dobra dzieki za pomoc bedzie trzeba kupic nowy dysk :D
     
Wczytywanie...

Poleć forum