1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

konsola sie wylacza pomocy

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Pandashi, Kwiecień 16, 2013.

  1. Pandashi

    Pandashi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2012
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Poznan
    Mam JASPERA z RGH od kilku miesięcy najpierw sporadycznie raz na dwa trzy tygodnie wyłacza mi się konsola
    tak jakby skok zasilania, ale nie włacza się powtórnie tylko mruga na czerwono. Jak wcisnę POWER rusza od nowa jakby
    się nic nie stało. Dioda zasilacza wtedy tez świeci na czerwono. Teraz jednak wyłącza się już prawie codziennie.
    O co chodzi ?
    Czy to zasilacz ? Czy może konsola dokonuje żywota ?
    POMÓZCIE
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3706
    Polubienia:
    1112
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miałem raz slim'a z RGH, który po pół godz grania wyłączał się samoczynnie , a dioda na zasilaczu zmieniała kolor na czerwony,ale nie dało się jej na tym zasilaczu od razu odpalić,
    dopiero tak po 10 minutach ruszała ale po wymianie zasilacza problem ustąpił.
     
  4. adamrz

    adamrz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2011
    Posty:
    735
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Elbląg
    Zacznij od tego, żeby wymienić zasilacz.
     
  5. Pandashi

    Pandashi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2012
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Poznan
    Ale diody na konsoli też mrugają na czerwono ! Czy to nie są objawy RROD-a
     
  6. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Odczytaj kod błędu tylko błagam nie pisz w jaki sposob...

    Wysyłane z mojego LG-P700 za pomocą Tapatalk 2
     
  7. Pandashi

    Pandashi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2012
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Poznan
    Buahaha :) a jak to zrobić ?
    Kurde stary jestem laikiem , na prawie się znam i na przepisach ale na konsolach
    nędznie - w zasadzie tylko na nich gram
     
  8. EEService

    EEService Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2013
    Posty:
    54
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Bydgoszcz- CAŁA POLSKA
    Odczytwanie kodu :

    Jak odczytać kod błędu gdy święcą się 1, 2, 3, 4 diody i nie ma obrazu ?
    Włączamy konsolę czekamy aż zaczną migać diody

    - naciśnij ten mały przycisk na konsoli od synchronizacji pada i trzymaj następnie nacisnij eject.
    -Licz ile diód miga i znowu nacisnij Eject
    -Zrób tak cztery razy

    Jeżeli świecą się cztery diody jest to liczba - 0
    Jeżeli świeci się jedna dioda jest to liczba - 1
    Jeżeli świecą się dwie diody jest to liczba - 2
    Jeżeli świecą się trzy diody jest to liczba - 3
     
  9. Pandashi

    Pandashi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2012
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Poznan
    Tylko że jak ja ją włączam ponownie to wszysko działa , diody już nie mrugają na czerwono a konsola normalnie cyka.
    Innymi słowy z jakiegoś powodu po różnym czasie grania, raz jest to pół godziny a raz dwie, konsola wyłącza się.
    Wtedy trzy diody na konsoli mrugają na czerwono, a dioda na zasilaczu jest czerwona. Czy to właśnie wtedy jak mrugają mam sprawdzić numer błędu ?
    Czy kiedy ? Bo jak ją włączam od nowa to już jest OK. Konsola normalnie rusza a diody są zielone.
     
  10. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    Wtedy jak mrugają czerwone
     
  11. Asuna

    Asuna Dziewczyna Dziewczyna XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 18, 2013
    Posty:
    130
    Polubienia:
    84
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Kobieta
    Miasto:
    Wrocław
    Coś mi sie zdaje, że to zasilacz pada ;] jak pojawią się te diody czerwone to wtedy odczytaj kod błędu, tak jak wytłumaczył to EEService.
     
  12. Pandashi

    Pandashi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2012
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Poznan
    To się może zdażyć dzius jutro a może za dwa dni :) ale spoko
    będę was dalej o to dusił :) Dziękuję
     
  13. Kryniuk

    Kryniuk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2012
    Posty:
    284
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Skierniewice
    Pożycz od kolegi zasilacz i sprawdź jak sie zachowuje konsola a sam uzyskasz odpowiedź co się dzieję. :)

    Wysłane z mojego SK17i za pomocą Tapatalk 2
     
  14. Asuna

    Asuna Dziewczyna Dziewczyna XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 18, 2013
    Posty:
    130
    Polubienia:
    84
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Kobieta
    Miasto:
    Wrocław
    No coś widzę, że jak na razie w porządku ;]
     
  15. Pandashi

    Pandashi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2012
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Poznan
    Proszę Państwa odczytywałem kod błędu - konsola chodziła cały weekend (3godz grania na 30 min odpoczynku) i raz się wyłączyła.
    Próbowałem wtedy sprawdzić nr błędu ale niestety za każdym razem mrugały 3 diody. Nie wiem czy to mam znaczenie ale
    szwankuje mi EJECT :) więc albo nie dam rady odczytać kodu błędu albo nr błędu to: 3333
     
  16. Asuna

    Asuna Dziewczyna Dziewczyna XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 18, 2013
    Posty:
    130
    Polubienia:
    84
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Kobieta
    Miasto:
    Wrocław
    Nie ma takiego kodu jak 3333 .. skoro ci eject nie działa to nie sprawdzisz
     
  17. Pandashi

    Pandashi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2012
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Poznan
    Pozostaje pożyczyć zasilacz :)
     
  18. Pandashi

    Pandashi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2012
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Poznan
    Halo

    Więc mam pewne podejrzenia. Czy może być tak że procesor graficzny (GPU) się przegrzewa i
    konsola się wyłącza wtedy sam , bo zauważyłem związek pomiędzy nagłym wzrostem(niezwyczajnym) temperatury
    GPU z wyłączeniami konsoli.
     
  19. Asuna

    Asuna Dziewczyna Dziewczyna XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 18, 2013
    Posty:
    130
    Polubienia:
    84
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Kobieta
    Miasto:
    Wrocław
    zeby sie upewnic musisz odczytac kod błędu .. pożyczałeś od kogoś zasilacz?

    ale w sumie.. mialam tak kiedys ze sie przegrzewal i sie wylaczala konsola i migał rrod.. ale to było powodem słabo dokręconych radiatorów jak wymieniałam pastę :D
     
  20. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    Wina pasty moze byc ,ze nie przewodzi . Jak sa radiatorki nie dopiete wentylator na maxa jada zeby chlodzic . Rroda nie ma ale konsola sie wylaczy po komunikacie.
     
  21. Pandashi

    Pandashi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2012
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Poznan
    Mam dodatkowe wiatraczki...

    ...czy cos mam w srodku wyczyscic , a może dokręcić :)?
     
Wczytywanie...

Poleć forum