1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Konsola się wyłącza przy instalacji

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez pat792, Kwiecień 14, 2011.

  1. pat792

    pat792 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2011
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Otóż jestem posiadaczem konsoli w wersji slim 4gb. Dokupiłem sobie dysk gdzieś 3 miesiące temu. Wszystkie gry instalowały się normalnie. Z wyjątkiem fify 10 ponieważ jest zarysowana. Wtedy gdzieś na 50 % wyskakuje mi komunikat o przetarciu płyty. Ale nie w tym tkwi całe sedno problemu. Otóż kupiłem wczoraj CoD Black Ops. No to na pączątku próbuje go zainstalować. No i gdzieś na 50 % lub powyżej (różnie to bywa) konsola się wyłącza. Bez żadnego komunikatu czy ostrzeżenia. Po tym, gdy już się uruchmiła podobnie wchodzę w pamięć, aby zobaczyć czy się zainstalowała. I jest tam niby pokazana ta gra, ale uszkodzona i waży tylko 44 kb, a na dysku brakuje około 5 GB. Gdy odinstaluje tą uszkodzoną grę z powrotem powraca te 5 GB. Szczerze powiedziawszy nie wiem z czego wynika ten restart. Nawet myślałem, że to przez demo tej gry, ale odinstalowałem je i nadal się restartuje podczas instalacji. Nawet poczekałem do dzisiaj, aż konsolka przestygnie i do tego przeczyściłem płytę specjalnym płynem na rysy. Terz nie wiem co robić będę wdzięczny, za wszelką pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. hashpl

    hashpl Banned

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2011
    Posty:
    449
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Płock
    Prawdopodobnie wina bad sectorow, usun jakas gre z dysku i wtedy jeszcze raz zainstaluj black opsa.Jezeli sie zainstaluje normalnie to na pewno sa to bad sectory
     
  4. pat792

    pat792 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2011
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No niestety są to bad sectory, a do dysku nie mam gwarancjii. Kupiłem go od gościa z allegro co sprowadzał je z Hong Kongu. Niby w pudełku takim samym jak ma Microsoft, ale już był tam czyjś profil. Więc teraz mam raptem tylko parę giga na dysku.
     
  5. DeadWarrior

    DeadWarrior Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2011
    Posty:
    412
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Tak to jest jak kupuje się stare sflashowane dyski w obudowie do slima, ja kupiłem wd1200bevs 120gb bez badów za 50zł , parę minut roboty i śmiga nawet bez obudowy.
     
  6. hashpl

    hashpl Banned

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2011
    Posty:
    449
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Płock
    Nie wazne czy dysk jest juz przerobiony czy nie.Najwazniejsze aby byl NOWY z gwarancja producenta na 3 lata.Chociaz i tak najlepiej kupic orginalny dysk microsoftu
     
Wczytywanie...

Poleć forum