1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

konsola się wyłącza

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez brzana, Luty 1, 2014.

  1. brzana

    brzana Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2010
    Posty:
    52
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    kielce
    konsola się wyłącza podczas uruchamiania dead or alive 5 ultimate, pac man , ben10 a w street fighter 4 arcade edition wchodzi do menu lecz po naciśnięciu start wtedy gaśnie, w poprzednich grach od razu po odpaleniu z fsd gaśnie
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Krzysztof PL

    Krzysztof PL Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2013
    Posty:
    168
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    zasilacz sprawny ? na jaki kolor świeci konsola i zasilacz gdy gaśnie ?
     
  4. brzana

    brzana Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2010
    Posty:
    52
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    kielce
    ale to tylko przy tych grach jak narazie w kazdej innej jest okej, widziałem inne osoby też czasem mają taką przypadłość, wątpię żeby to była wina zasilacza, myślałem że to może wina dasha ale street fighter ae to nie jest najnowsza gra
     
  5. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3696
    Polubienia:
    1106
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    To nie wina zasilacza.

    Jaki masz kernel, dashlaunch, fsd - najnowsze ?
    Pamięć podręczną hdd czyściłeś ?
     
  6. Krzysztof PL

    Krzysztof PL Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2013
    Posty:
    168
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    konsola przerobiona ? grasz na płytach czy masz gry na dysku ?
     
  7. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3696
    Polubienia:
    1106
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna


    Ma RGH...
    Maksiu :D... czytając pierwszy post uniknąłbyś takich pytań ... lol
     
    Ostatnio edytowane przez moderatora: Grudzień 24, 2014
  8. brzana

    brzana Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2010
    Posty:
    52
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    kielce
    jabar nie wiem jaki mam kernel dash mam 16202 widac to w okienku po lewej gdzie moj nick, fsd 3 , pozatym jeszczew mi gasnie jak odpalam gre o slimakach :) turbo slim? nie pamietam tytułu, pamięci cache nie czyszcze bo strace wszystkie title update'y
     
  9. BYK

    BYK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2013
    Posty:
    47
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    TU nie stracisz tylko okładki od nowa trzeba pobierać
     
  10. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Podczas uruchomienia dead or alive 5 ultimate, pac man , ben10
    przerób grę jeszcze raz na drugi wspierany format RGH GOD czy tam XEX. Jeśli nie pomoże można też szukać innego obrazu ISO. Potem ewentualnie na nowo FSD i to co pisali wcześniej koledzy
     
  11. brzana

    brzana Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2010
    Posty:
    52
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    kielce
    a moze te gry po prostu wymagają nowszego dasha?
    btw jak sie czyści cache?
     
  12. Krzysztof PL

    Krzysztof PL Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2013
    Posty:
    168
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    Ustawienia > pamięć masowa " Wyczyść pamięć podręczną " ;)

    @edit Ustawienia > Ustawienia systemu > pamięć masowa :D
     
  13. brzana

    brzana Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2010
    Posty:
    52
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    kielce
    xex ,god juz sprawdzałem bez różnicy... pozatym co ma cache do tego, że się 4 gry nie odpalają
     
  14. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Opcja numer 2 skoro XEX czy GOD nic nie daje. Zobacz pobierz testowo jak się da obraz ISO z innego źródła. Raz miałem tak z Fifą 13, Z tym że ona restartowała się i wracało do głównego menu FSD. Pobralem obraz z innej wstawki, źródła i było w porządku.


    A tak wogóle pytanie zasadnicze. Jaka to konsola? Może Fat Falcon na RGH2 ;-p ?
     
  15. brzana

    brzana Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2010
    Posty:
    52
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    kielce
    slim produkcja 2011.02.15
    wewnetrzny dysk 250 i zewn 2T, w sumie na ponad 150 tytułów tylko te 4 nie odpalają, przeżyję :)
     
  16. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Właśnie. Ja uważam że albo coś nie tak z obrazami, konwertowac 2gi raz nie ma co bo pisałeś że i na GOD i na XEX jest tak samo. Jedyne co mi przychodzi do głowy to co pisałem w poście #13. Inny obraz ISO pobrać.
     
  17. fryc88

    fryc88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2009
    Posty:
    455
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tuchola
    Popieram powyżej.
    Pobrać inne ISO lub od razu w wersji wypakowanej do XEX i spróbować na tym.
     
  18. brzana

    brzana Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2010
    Posty:
    52
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    kielce
    hmm do xex a nie do fsd?, pamieć podręczną czyści się w xex czy w fsd (xex to chyba chodzi o to oficjalne menu, tak?
     
  19. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Mylisz pojęcia hehe
    oryginalny dashboard - NXE
    XEX to tak jakby 2 format do którego przerabiasz ISO
     
    1 osoba to lubi.
  20. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia

    Mylisz.
    FSD skrót od Freestyle Dash, jets to alternatywne menu do oryginalnego NXE, które jest lepsze, prostsze i przyjaźniejsze do obsługi.

    XEX czy GOD są to jedyne formaty obsługiwane przez RGH, i żeby grę widziała przerobiona konsola z RGH, musisz koniecznie do jednego z tych formatów przerobić grę z ISO.
     
  21. brzana

    brzana Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2010
    Posty:
    52
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    kielce
    no ja przerabiam zawsze w xexem (Exiso ten program sie zwie) ponieważ czasem gra zajmuje dużo mniej aniżeli bym przerobił godem choć i tak konsola gaśnie. Postaram się zassać z innego źródła ale np skyrim ostatnio podczas gry mi zgasił konsolę a w sumie miałem tam przegranych kilkanaście godzin. Skyrim w wersji PL z patchami.
    Okej czyli cache czyszcze z poziomu nxe, tak?
    Aha a co to jest jak uruchomię konsolę poprzez wcisnięcie eject tacki napędu?
     
Wczytywanie...

Poleć forum