1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Konsola się zawiesza

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Sierak1717, Marzec 4, 2013.

  1. Sierak1717

    Sierak1717 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 16, 2010
    Posty:
    697
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bielawa
    Witam. Zawiesza mi się konsola (robi się czarny ekran, tak jakby była wyłączona) Arcade 2009 (Jasper) Konsola nie wiesza się po paru minutach. zawieche łapię np. w niektórych momentach różnych gier, niezależnie ile się gra. Przykładowo zawiecha jest zawsze przy przegraniu w jednej z walk wera attitude WWE 13. Konsola wiesza się również przy długim oglądaniu YT. Co może być przyczyną, czy to "drgawki przedśmiertne"

    Konsola stoi w przewiewnym miejscu, daleko od źródeł ciepła. (LT 3.0)

    Pamięć cache wyczyszczona i to samo, konsola nie jest w środku zakurzona
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ziomal666v

    ziomal666v Banned

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2013
    Posty:
    60
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Gry kopie, nagrane ihasem? Jeżeli nie, to wszystko wskazuje na to, ze gra zle wypalona, a i instaluje sie na dysku?
     
  4. Sierak1717

    Sierak1717 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 16, 2010
    Posty:
    697
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bielawa
    muszę sprawdzić, bo coś ostatnio nagrywam ichasem i błędy ze szmatką są częste. Muszę to sprawdzić

    Gra nagrywa się na dysku, nie zawiesiła się bo to ja wygrałem walkę :D nosz akurat w takim momencie :D
     
  5. ziomal666v

    ziomal666v Banned

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2013
    Posty:
    60
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    To tylko w tej grze? Czy w innych grach w tym samych momentach. Jeżeli nagrywasz 2.4x to wylacz OPC, bedize ok. Jeżeli na orginalach tez masz blad o sciereczce to laser pada, wymienićtrzeba.

    PS jak masz tak, że np w jakieś grze na poczatku ci wywala blad i np po 5 probach odpala gra to wszystko wskazuje na laser.
     
  6. Sierak1717

    Sierak1717 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 16, 2010
    Posty:
    697
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bielawa
    laser to już się rypał od dawna, ale od tego chyba nie wiesza się po dłuższym oglądaniu YT
     
  7. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Jeśli gra zainstalowana na dysku to do tego laser nic nie ma może coś z dyskiem, yt masz na myśli youtuba?
     
  8. Sierak1717

    Sierak1717 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 16, 2010
    Posty:
    697
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bielawa
    tak youtube, gra po instalacji na dysku śmiga bez problemu. Za to inne gry działające z płyty co chwila wywalają błędy ze ściereczką, więc laser jest już skończony.
     
  9. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Tak to napewno laser lub źle gra nagrana a youtube no cóż może internet nie domaga przyczyn jest wiele ale napewno żadne nie wskazują na to że konsola na paść :)
     
  10. Sierak1717

    Sierak1717 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 16, 2010
    Posty:
    697
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bielawa
    Wszystkie gry instalują się na dysku. Bedzie laser bo błędy przetrzyj plytkę szmatką są częste nieraz muszę z 15 minut czekać aby gra uruchomiła bo jest nierozpoznawalny dysk ;) a czy taka wymiana lasera jest bardzo kosztowna ?
     
  11. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Do fat nowy laser chyba że 40zł do ślim nie wiem popatrz na allegro +montaż sam lub serwis
     
Wczytywanie...

Poleć forum