1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

konsola sie zawiesza

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez jutub, Sierpień 20, 2014.

  1. jutub

    jutub Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2013
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Barlinek
    witam od jakiegos miesiaca moja konsola sie zawiesza, wyglada to tak ze wlacze gre, po jakis 10 minutach sie zawiesza, musze wylaczyc i wlaczyc od nowa pozniej konsola dziala normalnie , wiec odrzucam grzanie sie, konsola nie byla przerabiana, jest to slim z dyskiem 4gb uzywam peny do gry w gry, macie jakies pomysly co to moze byc?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Prawdopodobnie masz za wolne pendrive lub maja one bad sectory, ja wczoraj na probe tez odpalalem gre z pendrive i konsola sie zawiesila, mam Slim Trinity.
     
  4. xenon500

    xenon500 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2014
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Żuromin
    Też mam problem z zawieszaniem. Odpalam grę z płyty, gra czasem się odpali, lecz często jest tak, że wyskakuje komunikat 'nie można odczytać płyty'. Jakieś 3 miesiące temu był wymieniany laser, od tego czasu zagrałem chyba tylko w jedną lub 2 gry. Gry potrafią się włączyć, po czym np po załadowaniu xbox łapie ścinkę. Niektóre gry odczytuje mi normalnie, np cod 5 gdzie płyta jest naprawdę konkretnie porysowana, zainstalowała się też bez problemu, a dzień później z innymi grami już miałem problem (nawet takie, co na płycie nie ma ani jednej rysy).
     
  5. xsunnyx

    xsunnyx Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 20, 2014
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam pewien problem z konsolą xbox360 slim a mianowicie konsola długo się włącza czasem wcale się nie włącza. Nieraz potrafi odpalić po kilku sekundach a nieraz po 30 minutach. Używam zwykłego kabla hdmi, którego wcześniej miałem podłączonego do tv i dekodera, mam też przeróbkę lt3.0 i RGH. Proszę o pomoc.


    Trochę źle to ująłem. Konsola włącza się, świeci zielona dioda, na padzie wszystkie światełka migają tylko nie ma jakby przesyłu obrazu z konsoli czasem, nie chce wystartować interfejs główny.
     
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12078
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    To po 2 minutach wykacz konsole. Odczekaj 10s i wlacz ponownie.
     
  7. bogaczykk

    bogaczykk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2014
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ale z czego wynika takie działanie. To wlączenie konsoli bez przesyłania obrazu. Czy związane jest to z jakąś dysfunkcją/awarią?
     
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12078
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Trzeba pobawic sie ustawieniami chipa. Rgh2.0tak ma
     
  9. bogaczykk

    bogaczykk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2014
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli rozumiem, że wiąże się to z pracą serwisową? Czy tego typu kwestie są objęte gwarancją na RGH? Czy przy podłączeniu konsoli bez HDMI(oryginalnym kablem 3żyłowym) problem nie będzie występował?
     
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12078
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nawet nie wiemy jaka masz konsole. Jeśli problem z zawieszaniem nie występuje odrazu po modyfikacji, to moze znaczyć ze konsola konczy żywot.
     
Wczytywanie...

Poleć forum