1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Konsola się zwiesza przez dysk twardy !

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez rymcio1987, Wrzesień 20, 2009.

  1. rymcio1987

    rymcio1987 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Marzec 16, 2008
    Posty:
    145
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Knurów
    Siemka , od czasu do czasu zawieszały mi się gry, w sensie takim że konsola nic nie mogla zrobić, klikanie guide buttona nic nie dawało,tylko wyłącz włącz. myślałem sobie że to po prostu tak może raz na jakiś czas jest, ale dzisiaj zainstalowałem na dysk SHIFTA, no i przy pierwszym loadingu, tam gdzie pojawia się ten pasek, zacinało się na 2/3 . i tak za każdym razem jak włączałem , usunołem gre z dysku i problem znikł, potem zainstalowałem dirta 2 i gra odpaliła, lecz jak wybrałem wyścig i nasępnie samochód to gra się wcinała ! i tak cały czas, to raczej na pewno dysk co nie ? tylko co może być przyczyną ?
    konsola Arcade falcon z oryginalnym dyskiem 20GB
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    zobacz czy bez dysku tez sie zacina

    Jesli tak - objaw padania konsoli
    Jesli nie to usun cache z dysku. Jesli to nic nie da to format. jesli tez nic nie da to masz bad sectory albo inne uszkodzenie dysku.
     
  4. rymcio1987

    rymcio1987 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Marzec 16, 2008
    Posty:
    145
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Knurów
    cholera, bez instalowania gry na dysk to się raczej nie zacina, może się raz bądź dwa zdarzyło, ale znowu pojawia się taki problem ze dirt2 raz podczas zakończenie wyścigu i ładowania menu poprostu nie mogł skończyć się ładować, cały czas loading i loading, w shifcie też mi się sporo razy zdarzało że wyścig nie mógł się załadować, ale podczas tych nie skończonych loadingów mogłem normalnie wcisnąć Guide buttona i połazić po menu, więc konsola się do końca nie zawiesiła, czyszczenie cache nic nie dało a dysku nie chce formatować bo wydymają mi się wszystkie savy ;/
     
  5. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    no to cos konsolka nie tak ci zgrywa gre na dysk :)

    badow raczej nie masz bo dysk chodzi i zgrywa na niego wiec obstawiaj konsolke
     
  6. rymcio1987

    rymcio1987 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Marzec 16, 2008
    Posty:
    145
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Knurów
    cholera ;/ a może napęd ? raz zdarzyło mi się że nie mogłem tacki otworzyć, nie reagowała w ogóle na przycisk, dopiero po włączeniu i wyłączeniu konsoli dało się otworzyć
    pożyczę od kumpla dysk twardy, zainstaluje dirta2 i shifta i zobaczę czy dalej będzie się wieszać, być może wykluczę dysk..
     
  7. rymcio1987

    rymcio1987 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Marzec 16, 2008
    Posty:
    145
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Knurów
    Zainstalowałem Shifta na dysk od kumpla i wszystko działa, czyli coś nie halo z moim dyskiem ;/ są jakieś szanse żeby go odratować ? czyszczenie cache nic nie dało
     
  8. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    sprawdz czy badow nie ma
     
  9. glodos

    glodos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2008
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    proponuję formata, jesli to nie pomoże to dysk raczej do wyrzucenia chyba że masz gwarancję
     
  10. x-360.pl

    x-360.pl Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 29, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Biała Podlaska
    podczep do kompa i sprawdz progsem jakims :p
     
Wczytywanie...

Poleć forum