1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Konsola Stoi i nagle RROD

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Losssiu, Grudzień 19, 2010.

  1. Losssiu

    Losssiu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam kupiłem , no raczej wziąłem sobie konsole od ziomka około roku temu , zwykły arcade 20 hdd i nigdy nie było problemów z nim i tak nie dawno z miesiąc temu wziąłem konsole do kumpla na domówke , odpalam i fifa się ładuje i nagle zawias , wyłączam konsole włączam znów i rrod , i tak wyłączałem/włączałem i wkoncu działala zagraliśmy pare meczy i spać bo troszke % poszło , dziś odpalam bo chciałem do końca przejść NFS Pro Street i znów zawiais i rrod się pali , nie mam pojęcia z jakiej przyczyny , na youutube oglądałem jakieś poradniki z tymi kocami , możę wy mi pomożecie ?Pozdrawiam Losssiu
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. T0Mmy

    T0Mmy Banned

    Dołączył:
    Październik 15, 2010
    Posty:
    605
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Warszawa
    Jaki kod ? I wszystko będziemy wiedzieć co jest
     
  4. CaZa

    CaZa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Najpierw przeprowadź diagnozę jaki błąd. Gdzieś na forum to już widziałem. Potem można myśleć co się stało. Bo powodów moze być dużo. sprawdź moze podpiecie kabli najpierw?
     
  5. Losssiu

    Losssiu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A jak sprawdzić kod ? Ja leszczyk w tym temacie ..
     
  6. Nowicjusz

    Nowicjusz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2010
    Posty:
    75
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  7. adidas2009

    adidas2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    928
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polnocna czesc kraju ;).
    Date produkcji podaj.
     
  8. Losssiu

    Losssiu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No więc teraz będzie dużo pisania , więc tak , chciałem sprawdzić kod błędu , więc włączam konsole i DASH normalnie chodził wiec postanowiłem zagrać wyśćig w nfs ps , po 1szym wyścigu zacinka , wyłączyłem konsole włączam znów i przy DASHU ścina , więc znow off/on i przy ekranie powitalnym zacinka , i dopiero teraz rrod sie pojawił po off/on i kod błędu to "0102" i data produkcji 2006-11-24
     
  9. Nikolai

    Nikolai Banned

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2010
    Posty:
    242
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    0102 oznacza problem z zimnymi lutami pod GPU.
     
  10. Losssiu

    Losssiu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No dobra to zimne luty pod GPU i da rade to jakoś zrobić samemu? Jakies wskazówki czy serwis ?
     
  11. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    daj na serwis, nie ma sensu "domowymi sposobami" dobijac konsole
     
  12. Losssiu

    Losssiu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No wlasnie nie mam siana zbytnio bo na co innego zamierzam przeznaczyć , a czytalem tam ze smarowali radiator na procku i chodziło ... czy coś w tym stylu i z jakiego powodu ten error wyskoczył tzn RROD ?Tak o , sam z siebie ?
     
  13. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Zimne luty to typowa bolaczka xboxa. Po prostu urok lutow bezolowiowych.

    Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
     
  14. Losssiu

    Losssiu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No a w domu wogóle niema opcji zrobienia ? Mam dobrego elektryka i myśle że z instrukcja (video) by to zrobił , a w serwisie jakie koszty przewidujecie ? na Śląsku
     
  15. AiZo

    AiZo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2008
    Posty:
    456
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    KrakĂłw, Poland
    Do rebaillingu potrzeba profesjonalnego sprzętu, nie ma opcji w domu bez zainwestowania grubej kasy.
    Koszt rzędu 200zł za wykonany naprawdę porządnie.
     
  16. kriss202

    kriss202 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tez tak miałem i dałem na serwis naszczescie była gwarancja
     
  17. Losssiu

    Losssiu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  18. AiZo

    AiZo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2008
    Posty:
    456
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    KrakĂłw, Poland
  19. Losssiu

    Losssiu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ojciec znów mi będzie sapał ;p no dobra dzięki za pomoc , pozdrawiam
     
  20. pepe8.8

    pepe8.8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    115
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    jak ci się konsola uruchamia i po chwili zawiesza to stawiał bym na zimne luty pod pamięciami Ram. warto spróbować zrobić Eraser Mod Fix ( jest poradnik na forum ) ale zamiast tych gumek do mazania dał bym coś innego np. gumki z dętki rowerowej. ja tak zrobiłem i konsola hula już kilka miesięcy jak burza.
     
  21. szmaja111

    szmaja111 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 4, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kościelec
    Ja w pierwszym xboxie 360 miałem zimne luty, ale sytuacja była zupełnie inna:
    Też wziąłem na domówkę i graliśmy długo we fife.Wziąłem do domu, a tu obrazu i dźwięku nie ma :/.Tylko zimne luty rozwiązały sprawę. Oddałem ją za 100 zł kuzynowi i naprawił ją za 170 zł. I śmiem twierdzić, że kolega AiZo ma stuprocentową rację, ponieważ konsola teraz jest nie do zdarcia. Kuzyn jest nieukiem, i po 4 h dziennie napieprza we wszystko co się da.
     
Wczytywanie...

Poleć forum