1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Konsola świeżo po przeróbce RGH?. Czy potrzeba coś jeszcze?

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez rawison, Styczeń 16, 2013.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. rawison

    rawison Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam czy gdy mam już przerobioną konsolę mogę od razu zacząć wrzucać gry na dysk tak jak w tym poradniku:

    http://xboxforum.pl/artykuly-196/tutorial-wypakowanie-bad-konwertowanie-obrazu-gry-pod-jtag-104943/

    Czy będę przed tym musiał zrobić jeszcze to?:

    http://xboxforum.pl/artykuly-196/tutorial-poradnik-swiezego-jtagowca-104876/

    i jeszcze jedno pytanie: Czy na RGH chodzą wszystkie gry czy np te starsze mogą już nie pójść?


    Pozdrawiam!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    Musisz poinstalowac te rzeczy z drugiego linku,wszystkie gry będą chodzic
     
    1 osoba to lubi.
  4. rawison

    rawison Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ok trochę roboty jest ale trudno. Jest tam napisane że trzeba mieć wewnętrzny dysk xboxowy Mam wersje slim 4gb. 4 Gb dysku starczy?


    Edit: Zapomniałem o jednej rzeczy. Mam kinecta żeby na nim pograć w ściągnięte gry muszę dodatkowo coś zrobić czy wszystko już będzie chodzić?
     
  5. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    na programy tak na gry nie
     
  6. rawison

    rawison Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Sorry za pytanie wyrwane z kontekstu ale pożyczyłem od kumpla gry na przeróbkę lt bo powiedziano mi w innym temacie że mogę to jakoś przekonwertować na przeróbkę RGH. Przykład: mam płytę nfs most wanted 2012 i komputer pokazuje mi że ta płyta ma 50 mb zajętego miejsca.(Płyty są 8,5 gb a gra raczej tyle ważyć nie może). Czy dało by się w jakiś sposób pograć w taką gierkę na RGH?
     
  7. pestek1771

    pestek1771 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2012
    Posty:
    35
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Tuchola
    ImgBurn i jazda. Są tutoriale jak zapisać iso z nagranej płyty.
     
  8. Daniel1979

    Daniel1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    786
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SCI
    CloneCD (Odczyt CD i zapis jako plik z obrazem płyty) , powstaje ISO , przepuszczasz ten obraz przez Iso2God i all ok.

    Na marginesie to NFS Most Wanted 2012 to straszy shit.....
     
  9. jacek1

    jacek1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2013
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    nie tak do końca , sa gry które wymagają latki pod rgh np. Dance Central , własnie się mecze nad obrazem i instalacja , na LT 3 chodziła bez problemu.
    W tej wersji muszę rozpakować iso , wgrać path ,spakować i wrzucić na xbox , niestety nawet ta operacja nie pozwoliła uruchomić DC3. Pokazuje informacje ze aktualizacja jest niezgodna z gra. Nie wiem co jeszcze trzeba zrobić żeby widział spathowany obraz.

    latka default.xex
     
  10. cast

    cast Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2012
    Posty:
    55
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Spróbuj ściągnąć TU dla gry spod FSD.
     
  11. jacek1

    jacek1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2013
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    udało się

    po kolei
    rozpakowanie ISO
    podmiana default.xex
    wgranie do katalogu gry w content folderu z rozpakowanym ISO
    wgranie do katalogu 00000002 dodatków
    usuniecie z cache TU_0RJ61UP_000000K000000 tego uaktualnienia
    uruchomienie z managera plików default.xex
     
  12. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Jeżeli macie pytania lub problemy to zapraszam do tematów:

    http://xboxforum.pl/jtag-rgh-194/jtag-rgh-pytania-i-odpowiedzi-wersja-soft-ware-115535/
    http://xboxforum.pl/jtag-rgh-194/jtag-rgh-pytania-i-odpowiedzi-105780/

    Można pisać również w tematach poradników w sub-forum Artykuły

    Zamykam i kosz.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum