1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Konsola Typ Jasper

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez TIMON300579, Maj 29, 2014.

  1. TIMON300579

    TIMON300579 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 6, 2013
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam jak w temacie po podłączeni zasilania cisza po paru minutach w zasilaczu lampka kontrolna zapala się na zielono i wtedy można włączyć. Brak obrazu brak świecenia diod na pulpicie, możliwe otwieranie napędu. Brak możliwości sprawdzenia błędu ze względu na pulpit.

    Dzięki za odp.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Sowa

    Sowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    439
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tarnów
    Nie bardzo rozumiem Twój post, jaki pulpit?

    W momencie połączenia konsoli z zasilaczem jaka dioda się na nim świeci? Po wciśnięciu power brak reakcji, tak?

    Próbujesz ją po HDMI?
     
  4. TIMON300579

    TIMON300579 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 6, 2013
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przy podłączeniu zasilacza pali się na nim dioda pomarańczowa, konsoli nie można wcale uruchomić, po paru minutach dioda na zasilaczu zmienia się na zielony, a na konsoli nic się nie pali i włączają się wentylatory brak świecenia diod z przodu.
     
  5. @siwy

    @siwy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2013
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Sprawdź na innym zasilaczu ...
     
  6. TIMON300579

    TIMON300579 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 6, 2013
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam kilka zasilaczy to samo
     
  7. Sowa

    Sowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    439
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tarnów
    Podmień RF board i zobacz czy kondensatory na płycie nie są "w ciąży".
     
    1 osoba to lubi.
  8. TIMON300579

    TIMON300579 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 6, 2013
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    RF Też podmieniałem a kondensatory są dobre,.

    Jakieś inne pomysły.
     
  9. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    A ty masz jaki kabel video wpiety? HDMi czy AV? Jeśli piszesz że po paru min się zapala zielona dioda na zasilaczu czyli zasilacz wraca do stanu Standby, bo konsola się sama wyłącza, a po paru min czyli około 5 wyłącza się sama jak nie ma wpiętego kabla AV ani HDMI. Spróbój i po HDMI i po AV kablu o ile masz..
     
  10. TIMON300579

    TIMON300579 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 6, 2013
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kabelek av nie podpięty, samoczynny rozruch po ok 5-7 minutach
     
  11. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Av nie podpiety ale Hdmi tak? Zkień kabel Hdmi. Podepnij pod inny TV. Lub Zobacz kablem AV jak masz.

    Napisane na Joysticku w Commodore 64. Tapatalk wczytany z kasety magnetofonowej :-D
     
Wczytywanie...

Poleć forum