1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Konsola u laika= problem

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez blacha80, Grudzień 21, 2009.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. blacha80

    blacha80 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam wszystkich. Mam problem i myślę że postaracie się mi jakoś pomóc.
    Otóż kupiłem synkowi (i sobie:D) konsolkę Xbox 360 ARKADE z 20.09.2009, jestem bardzo zadowolony z zakupu.Przyszło mi do głowy,aby wgrać flesza,bo nie każdego stać na zakup orginalnych gierek. Dzisiaj umówiłem sie z gościem który twierdził ze nie ma z tym problemu (aukcja na alledrogo) cena 150 zł.A więc problem zaczyna się na tym ze trochę się wystraszyłem czytając na innej aukcji


    Uwaga!!!
    Jeżeli posiadasz konsole wyprodukowaną w drugiej połowie sierpnia 2009r. lub później. to są duże szanse że na aktualną chwilę twojej konsoli nie da się przerobić. Wyjątkiem są konsole w wersji Elite z grą Forza 3 Motorsport, które mimo tego, że mają datę produkcji koniec sierpnia 2009 lub początek września 2009 to nadal sąprzerabilane.

    Jescze nie mam jak sprawdzić bo nie posiadam żadnej kopi gry, oprócz ściągniętej cod MW 2, którą wypaliłem na płycie maxell i nie trybi (pewnie z powodu złej płyty lub zabezpieczenia wave4 .
    Jak myślicie czy mógł mnie oszukać ???.
    Z góry sory za niedociągnięcia w poście.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. MixMachine

    MixMachine Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 1, 2009
    Posty:
    279
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    KnO
    po pierwsze: 150 za przeróbkę?! sick!
    co do samego faktu działania... jeśli nie miałeś wgranego ix1.61 lub nowszego, to w cod'a bez płytki activate.iso nie odpalisz... było załatwić kopię z wave3 lub niżej to by się sprawdziło ;)
     
  4. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Napisz jakiego ixtreme wgrał ( 1.6 czy 1.61 ) jeśli 1.6 to do gry z wave4 trzeba nagrać wcześniej płytę z activate.iso jeśli masz 1.61 to gra powinna odpalić bez problemu ( o ile dobrze nagrałeś grę ) zresztą na płycie CD , którą dostałeś po przeróbce powinien być oryginalny klucz napędu oraz plik activate.iso , który wystarczy wypalić na DVD+r DL a w jaki sposób to poszukaj na forum ) .Poza tym jeśli zapłaciłeś 150 zł za przeróbkę to możesz ( a nawet powinieneś ) czuć się oszukany ( lub mówiąc wprost : wydymany analnie bez użycia mydła ) . Taka przeróbka nie powinna kosztować więcej jak 70-80zł !!!! Standardowa cena to 50zł !! Co do nieprzerabialności najnowszych xboxów to z pewnością chodzi o nowe napędy liteona , ale nie słyszałem żeby były jakieś problemy z ich przerobieniem .
     
  5. loopguru

    loopguru Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Szczecin
    A dostałeś chociaż płytkę cd z kluczami?
     
  6. blacha80

    blacha80 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Szczerze to chyba wyjdę na głupka ,bo do końca to nie wiem jakiego ixtreme wgrał,ponieważ było to robione w locie ale zapewniał ze to najnowszy flash.
    Jutro bedę dzwonił i sie dowiem co i jak.
     
  7. blacha80

    blacha80 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    nie na aukcji pisze ze on klucze archiwizuje w swojej bazie danych czy jakoś tak :mad: ale jestem zły
     
  8. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Jeśli to najnowszy ixtreme to powinien to być 1.61 . Jeśli nagrałeś grę prawidłowo ( używając clonecd lub imgburn i zaznaczając do nagrania plik z rozszerzeniem *.DVD i prędkość 2.4 ) to gra musi działać , jeśli koleś wgrał starszego ixtreme ( czyli 1.6 ) to bez dodatkowej płyty z activate.iso się nie obędzie . Płytę z kluczami powinien dać tobie . A nie "archiwizować" twój oryginalny klucz napędu u siebie , bo to bez sensu z jego strony ! Oby się nie okazało że to jakiś elektronik-amator który zbytnio pojęcia o tym nie ma ...
     
  9. blacha80

    blacha80 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ale jestem zły. Płytę nagrałem napewno dobrze według opisu na forum jutro spróbuję z active iso i napiszę co i jak
    Dzięki bardzo za odp.
     
  10. MixMachine

    MixMachine Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 1, 2009
    Posty:
    279
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    KnO
    na upartego to sprawdź jeszcze płytkę wypaloną abgx'em. to wykluczy wady płyty.
     
  11. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    W pierwszym poście piszesz czy to , że gra nie uruchamia się to wina płyty lub zabezpieczeń , więc jeśli to wina płyty ( w co raczej wątpię ale w przyszłości lepiej nagrywać na płytach EMTEC lub Verbatim ) to możesz nagrać jeszcze raz na innej płycie . Jeśli gra ma zabezpieczenie wave4 to jeśli koleś wgrał najnowszego ixtreme 1.61 to gra powinna odpalić bez problemu , jeśli nie uruchamia się możesz mieć ixtreme 1.6 ( czyli starszą wersję ) i do uruchomienia gier z wave4 będzie potrzebna płyta z activate.iso
     
  12. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    maclogan - nie wprowadzaj w błąd! nie może mieć iX 1.61 bo dla liteona nie ma iX 1.61 a nowe konsole mają TYLKO liteony! Dla litka max iX to 1.6


    Do Autora:

    Musisz użyć activate.iso
     
  13. blacha80

    blacha80 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Najlepiej będzie jak do niego zadzwonię i mi powie co i jak ,za te półtora stówki to chyba łaski nie robi,szkoda kasy na płyty, a jak dojdę do wszystkiego dam znać .
    jeszcze raz dzięki chłopaki
     
  14. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    He ! No faktycznie zapomniałem , że do liteona jest 1.6 !

    Chociaż tutaj : http://www.allegro.pl/item826609069_przerobka_napedy_liteon_ixtreme_1_61_rzeszow.html już ktoś oferuje przerobienie liteona ( co prawda tylko niektóre modele ) na 1.61
     
  15. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Na 100% masz iX 1.6 więc wypalaj płytkę z activate.iso i graj ;)

    Za 150zł to ostro pojechał - przeróbka liteona to koszt od 40 do max 80zł... Niech Ci chociaż klucz z napędu wyśle mailem (ważny kilka kb) a przynajmniej jak coś będziesz miał to nie będziesz uzależniony od tego naciągacza


    @UP:


    Nie ma dla Liteona iX 1.61! Zrozum to! Ludzie na allegro często tak piszą, ALE NIE MA!
     
  16. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    a ja tylko dodam że płyty Maxell to sobie możesz używać jako podstawki pod kwiatki :D
    nagraj na Verbatimie ,a odczujesz różnicę
    a co do ceny tej usługi to się dopytaj czy już wliczył w nią drugi flash gratis ?



    .
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum