1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

konsola w sieci

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Grygor25, Kwiecień 21, 2012.

  1. Grygor25

    Grygor25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 28, 2008
    Posty:
    105
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    B-ce Warm-mazur
    Witam!1
    Mam maly problem-posiadam neta z vectry i router wifi do ktorego podpieta jest konsola i tv za pomoca kabla, natomiast laptop laczy sie bezprzewodowo.Problem jest taki ze gdy gram online to laptop traci polaczenie i na odwoty,jesli siedze na lapie to konsola nie moze polaczyc sie z siecia i netem tak jakby lap i konsola laczyly sie na tym samy ip czy cos w tym stylu. probowale recznie wpisywac rozne ip w lapie i w konsoli lecz to nie pomoglo.Prosze o pomoc bo troche jest to juz nie mam pomyslow jak wybrnac z tego.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. KLAIN

    KLAIN Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2010
    Posty:
    133
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zamość (okolice)
    wyglada to wlasnie na to samo ip, upewnij sie ze w laptopie i konsoli jest na innym lub najlepiej ustaw auto.domyslam sie ze router ma wlaczone dhcp i sam przydziela ip?
     
  4. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    jak wyżej...jeżeli dhcp jest włączone na routerze to w konsoli wszystko ma być ustawione na "automatyczne" i będzie hulać
     
  5. Grygor25

    Grygor25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 28, 2008
    Posty:
    105
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    B-ce Warm-mazur
    tak dhcp jest wlaczone. probowalem wczesniej tych roziwazan i wygladalo tak-konsola na auto-lap na konkretnym ip=jezeli konsola pierwsza sie polaczyla z siecia i netem to byla w sieci i necie a w lapie byla tylko siec i na odwrot.Wczoraj odlaczylem tv od neta i konsola wraz z lapem korzysta z siec i neta, podejrzewam ze vectra udostepnia mi tylko polaczenie na dwa sprzety-moze tak byc???
     
  6. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    oczywiście że tak, twoja pula dostępnych adresów jest równa = 2 Zadzwoń do nich i powiedz że masz nowe urządzenie.
     
  7. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Dlaczego laptop ma recznie wpisane ip ?
    Pokaz ustawienia DHCP z routera
    Nie moze bo vectra tego nie robi
    Podaj model routera i modemu od vectry
    Zrób tez test na laptopie w wierszu polecen wpisz ping 8.8.8.8 jaki masz TTL ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum