1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Konsola z 2006 roku, błąd przy aktualizacji, napęd z 2007 roku

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez irazu, Marzec 20, 2012.

  1. irazu

    irazu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 20, 2012
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Wpadła mi w ręce ostatnio uszkodzona konsola a dokładnie to miała wyrwany port av. Z tym sobie poradziłem zamontowałem vga. Podczas gry offline jest ok ale jak chce wejść na online pojawia się monit o aktualizacji, zatwierdzam, wszystko ładnie pobiera, zaczyna aktualizacje i pod koniec błąd 3151-397f-1680-2203-c000-0001. Napęd to benq na pewno był wymieniany poniewaz konsola jest z 2006 roku a naped z 07. Z napedem chyba nic nie było robione ponieważ oryginalne płyty czyta ok a kopii zapasowej juz nie. Moje pytanie czy da się coś z tym zrobić? Co ważne będę używał tylko org gier online ?
    Dzięki za odpowiedz.
    Pozdrawiam

    Sent from my DesireS using Tapatalk 2 Beta-2
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    napęd jest podmieniony, spróbuj wsadzić Samsunga lub Hitachii, aktualizacja powinna przejść.
     
  4. irazu

    irazu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 20, 2012
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzieki
    Ale kolejny problem nie mam dostępu do innych napędów, przynajmniej narazie

    Sent from my DesireS using Tapatalk 2 Beta-2
     
  5. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    zawsze możesz wyciągnąć flash z tego benq i sprawdzić w jf czy nie był spoofowany.
     
  6. irazu

    irazu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 20, 2012
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A w którym miejscu w jf będzie info czy flash jest po spoof czy nie ?

    Sent from my DesireS using Tapatalk 2 Beta-2
     
  7. irazu

    irazu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 20, 2012
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    powiem tak z tego co czytam na forum jest duza szansa ze naped wyminiony byl na gwarancji (nie jestem pewnien na 100%)
    1. konsola pochdzi z uk
    2. data produkcji konsoli 2006-09-11
    3. data produkcji napedu 2007-07-15 (wiec nie wiecj jak rok) benq VAD 6038 FW 62430CR
    4. naped czyta tylko oryginalne plyty
    5. jesli chodzi o live to mozna sie polaczyc (nie zalogowac) jest info o auktualizacji, mozna ja pobrac, zaczyna sie instalacja, pasek przesuwa sie prawie do konca, a potem blad 3151-397f-1680-2203-c000-0001.

    wiec teraz nie wiem co zrobic a zalezy mi na tym aby grac online
    jesli by sie okazalo ze jednak jest ban to trudo, ale chcialbym tego uniknac bo na obena chwile nie jestem w stanie tego sprawdzic, a nie chce probowac jakis modyfikacji zeby ewentualnego bana uniknac

    co proponujecie ??
     
  8. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    Musisz miec naped samsung lub hitachi inaczej nie zrobisz aktualizacji i tym samym nie zagrasz na livie
     
  9. irazu

    irazu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 20, 2012
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no to nic mi nie pozostaje tylko pszukac ww

    a jak juz bede mial ktorys z tych napedow to co powinienem zrobic, bo nie sadze ze wystarczy tylko wymiec ??
     
  10. Baloon 360

    Baloon 360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    276
    Polubienia:
    32
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Wgraj LT 3 do napędu i aktualizacja zainstaluje się pomyślnie .
     
  11. irazu

    irazu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 20, 2012
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No take ale to zwieksza ryzyko uzykania bana

    Sent from my VegaComb with HoneyIce 3.2.7 using Tapatalk 2 Beta-2
     
Wczytywanie...

Poleć forum