1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Konsola z dyskiem czy bez dysku?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Kakej, Listopad 10, 2014.

  1. Kakej

    Kakej Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 8, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, przymierzam się do kupna Xboksa w wersji E z RGH. Chciałbym się dowiedzieć czy lepiej kupić ją z dyskiem wbudowanym 500GB czy bez niego? Jeśli bez, to czy samemu dokupić wewnętrzny i go zamontować czy zewnętrzny, w obudowie? Zależy mi na wygodnym przerzucaniu gier z komputera na ten dysk.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. nollo

    nollo Użytkownik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2012
    Posty:
    1200
    Polubienia:
    222
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zawiercie
    Najlepiej mieć wewnętrzny nie ma wtedy problemów z instalacją dlc tekstur hd i wgl
     
    1 osoba to lubi.
  4. Kakej

    Kakej Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 8, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A jak wtedy z wrzucaniem gier? Mogę go wyjąć, wrzucić sobie do obudowy i podpiąć do PCta?
     
  5. nollo

    nollo Użytkownik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2012
    Posty:
    1200
    Polubienia:
    222
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zawiercie
    Szczerze to nie wiem nie próbowałem takich zabiegów ja mam pendraka 32 gb i zgrywam kopię gier z pc
     
    1 osoba to lubi.
  6. Kakej

    Kakej Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 8, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Aha, czyli jak mam dysk 2TB to normalnie na niego zrzucam, podpinam pod Xklocka i zrzucam na wewnętrzny, tak? I jeszcze jedno: 500GB wystarczy?
     
  7. Rossatti

    Rossatti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2013
    Posty:
    269
    Polubienia:
    68
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Warszawa
    To zależy ile będziesz na niego zrzucał ;) na początek 500 GB styknie ;) najwyżej jakiś zewnętrzny podebniesz ;)

    Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
     
    1 osoba to lubi.
  8. nollo

    nollo Użytkownik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2012
    Posty:
    1200
    Polubienia:
    222
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zawiercie
    Tzn wewnętrzny to najlepiej jest mieć dla gier na 2DVD i dlc do gier bo tak to przy rgh to sobie możesz zewnętrzny podpiąć ale trzeba się męczyć z dlc i grami z teksturami hd
     
    1 osoba to lubi.
  9. Kakej

    Kakej Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 8, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    OK, mam 2 dyski, razem 3TB, zajęte koło 1,5TB, więc jak mi się skończy miejsce na tym 500 to mogę z tamtych normalnie korzystać przez USB, tak?
     
  10. nollo

    nollo Użytkownik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2012
    Posty:
    1200
    Polubienia:
    222
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zawiercie
    No tak ale tak kombinuj zawsze żebyś miał to miejsce na tekstury hd i dlc na wewnętrznym
     
    1 osoba to lubi.
  11. Rossatti

    Rossatti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2013
    Posty:
    269
    Polubienia:
    68
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Warszawa
    Jeśli będą sformatowane pod fat 32 to tak

    Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
     
    1 osoba to lubi.
  12. Kakej

    Kakej Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 8, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A mogę je podzielić na partycje i tylko jedną z nich sformatować na FAT32? I jeszcze jedno pytanie: lepiej kupić Iksa z dyskiem 500GB o 200 zł drożej niż tego bez dysku czy lepiej tego bez dysku i samemu go dokupić? WD chodzą po ok. 160 zł za 500GB, ale nie wiem czy ten, który będzie w zestawie nie będzie jakoś specjalnie sformatowany/ustawiony itp. Czy w przypadku drugiej opcji trzeba zakupić jakiś adapter (kupiłbym 2,5 cala, 7mm)?
     
  13. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Tak, możesz tak zrobić. Tylko pamiętaj żeby partycja FAT32 była ustawiona jako Primary.

    Zależy od Ciebie, czy chcesz zaoszczędzić te +/- 40zł.
    Dysk nie będzie jakoś specjalnie przygotowany, sam także sobie z tym poradzisz.

    Nie musisz kupować żadnej obudowy do niego, można wsadzić bez i zabezpieczyć czymś np. papierem żeby nie latał.
     
    1 osoba to lubi.
  14. Kakej

    Kakej Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 8, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki wielkie za pomoc ;)
     
  15. jasiu226

    jasiu226 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2012
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Z ori dyskiem do xboxa jest wygodniej, pasuje do obudowy, nie trzeba kombinować, no ale jest różnica w cenie oczywiście ;)
     
  16. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    A kiedy Ty te 3 terabajty zapełnisz ? 500 giga wewnętrzny zupełnie wystarczy. Przecież jak skończysz grę to ją chyba usuniesz.
     
  17. Kakej

    Kakej Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 8, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Niby racja, ale takich gier jak na przykład Fifa nie będę przecież usuwał ;)
     
  18. Kakej

    Kakej Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 8, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Okej, panowie, konsola już jest, jedna gra zrzucona, ale chciałbym się podłączyć pod Wi-Fi, chociażby w celu pobrania okładki i w FSD takiej opcji nie widzę. Jak przejdę do oryginalnego dasha?

    EDIT: Już zrobione :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum