1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Konsola z uszkodzoną aktualizacją - naprawa

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Perdeq, Maj 23, 2013.

  1. Perdeq

    Perdeq Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 23, 2013
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam wszystkich serdecznie, jestem nowym użytkownikiem na forum, który ma możliwość kupna przerobionego Xbox'a 360 Slim 250GB, ale jest tam mały problem, z którym trzeba się uporać. Po włączeniu konsoli nie ładuje się główne menu, tylko pojawia się błąd o treści:
    Kod:
    Nie można odczytać aktualizacji z płyty. Aby kontynuować aktualizację ponownie w płytę.
    
    Jeśli problem będzie się powtarzał, odwiedź stronę:
    www.xbox.com/support.
    
    
    Kod statusu: 22FB - 351F - B800 - 0F00 - C000 - 0013
    Konsola ma ponad dwa lata, po roku czasu podczas próby aktualizacji przez grę Dirt 2 (tu kolega nie jest pewien, tak mu się wydaje) wyskoczył ten błąd i od tamtej pory konsola się kurzy. Trochę poczytałem i podobno wystarczy wgrać odpowiedniego dasha na pendrive'a i aktualizacja powinna ruszyć, ale podobno po tym zabiegu będzie trzeba ponownie przerabiać konsolę.

    Ile jest w tym wszystkim prawdy i czego powinienem się jeszcze dowiedzieć?
    Z góry dziękuję wszystkim za odpowiedzi i pozdrawiam. ;-)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2722
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Aktualizuj z pendrive później do ponownej przeróbki. Innej opcji nie ma. O i ilee napęd właściwy.

    Wysyłane z mojego HTC One X za pomocą Tapatalk 2
     
    1 osoba to lubi.
  4. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    W sieci jest soft odnosnie tych bledow. Wklepujesz kod i podaje dasha ktorego wgrac lub ewentualnie inne rozwiazanie

    Wysyłane z mojego LG-P700 za pomocą Tapatalk 2
     
    1 osoba to lubi.
  5. Perdeq

    Perdeq Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 23, 2013
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie wspomniałem o chyba bardzo istotnej rzeczy. Kolega wspominał o odpalaniu gier z dysku - czy to jest równoznaczne z przerobieniem bez wymiany napędu? Jeśli tak, to czy ma to jakieś znaczenie w moim przypadku?

    @~opeael2, nie mogę tego znaleźć, a wygląda to na bardzo pomocną rzecz, gdyż nie będę musiał sprawdzać po kolei każdego dasha. Mógłbyś mnie trochę nakierować? Najlepiej by było, gdybyś linkiem rzucił, ale wiem, że to może być ciężkie, gdy coś Ci tylko raz przed oczami przemknęło. ;)
     
  6. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    Dokoncz wgrywanie tego dash z pendrive lub nie masz napedu fabrycznego. Albo lt blokuje aktualizacje i trzeba wgrac ofw. Jaki tam masz naped?
     
    1 osoba to lubi.
  7. Perdeq

    Perdeq Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 23, 2013
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Niestety nie wiem jaki jest tam napęd, chciałem się o to dopytać, ale kumpel zniknął z kompa. Jeżeli napęd jest fabryczny, to wgranie dasha z penka załatwi sprawę? Jeśli jednak został wymieniony, to po aktualizacji będę musiał konsolę ponownie przerabiać, tak? Wybaczcie, pytania mogą się wydawać banalne, ale moja wiedza opiera się na kilku godzinach czytania o konsoli. ;)

    Jednak konsola ma sflashowany napęd, wyprodukowana 23.08.2009, więc ma LiteOna 16D4S.
     
  8. adamrz

    adamrz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2011
    Posty:
    735
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Elbląg
    Potrzebujesz dashboard 13599.
    LINK

    To co ściągniesz wypakuj na pendrive i podłącz do konsoli.
     
    1 osoba to lubi.
  9. Perdeq

    Perdeq Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 23, 2013
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dziękuję bardzo. Po tym zabiegu będzie potrzebny ponowny flash napędu?
     
  10. adamrz

    adamrz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2011
    Posty:
    735
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Elbląg
    Tak, napęd ma oryginalny firmware - teraz działają tylko oryginały.
     
    1 osoba to lubi.
  11. Perdeq

    Perdeq Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 23, 2013
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam rozumieć, że "teraz działają tylko oryginały" odnosiło się do gier? Więc do ceny konsoli muszę doliczyć jeszcze koło 60 zł za ponowną przeróbkę, o ile dobrze zrozumiałem. Jeśli mam rację, to temacik można zamknąć, a Wam wszystkim serdecznie dziękuję. Jeżeli coś źle zrozumiałem, to proszę mnie poprawić. ;)

    No dobra, jeszcze jedno pytanko - jak uniknąć podobnej wpadki? Jakoś nie widzi mi się płacić co kilka miesięcy za przerobienie konsoli. :p
     
  12. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    Najpierw ten dash wgraj. Miec najnowsze lt zawsze
     
    1 osoba to lubi.
  13. Perdeq

    Perdeq Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 23, 2013
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No okay, dziękuję wszystkim. Jeszcze przemyślę sprawę RGH, ale chyba za duża kasa jak dla mnie. Temat można zamknąć, w razie dalszych problemów będę pytał w nowym temacie.
     
Wczytywanie...

Poleć forum