1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Konsola zawiesza się na FSD i resetuje

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez gawior, Grudzień 26, 2013.

  1. gawior

    gawior Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2013
    Posty:
    26
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Witam. Konsolę mam od niedawna i jestem w temacie zielony.
    Jest to Silm 4GB z dyskiem 320GB
    Konsola jest z przeróbką RGH ( z przeróbką kupiłem ).
    Do tej pory konsola chodziła poprawnie. Wczoraj próbowałem przenieść grę poprzez "FTPRush", ale konsola zrestartowała się dwa razy i dałem sobie spokój ( późno już było ).
    Dzisiaj uruchomiłem konsolę i chciałem przenieść grę poprzez pendrive, ale zresetowała się konsola podczas kopiowania dwa razy. Obecnie restartuje się samoczynnie po chwili, albo zawiesza na ekranie ładowania FSD, lub zaraz po wejściu do "menu" FSD i po krótkiej chwili reset.
    Uruchomiłem konsolę po przez otwarcie napędu. Wyświetla się niebieskie tło ( xell czy jak to tam ), przelatują jakieś informacje i mieli coś z połączeniem sieci lokalnej ( z podpiętym kable, lub bez ). Tutaj nie zawiesza się, ani nie resetuje.

    Co mam w tej sytuacji zrobić ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2717
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
  4. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Wlaczyc konsole bez hdd

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  5. gawior

    gawior Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2013
    Posty:
    26
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Wyciągnąłem HDD i się trochę wnerwiłem.
    Konsola uruchamia się i działa poprawnie bez dysku.

    Wnerwienie się polega na tym, ze konsola miała być z dyskiem 320GB ( konsola tak wyświetla pojemność ), ale sam dysk po wyjęciu okazuje się być dyskiem WD 160GB ( WD1600BEVS ) i w dodatku to dysk używany.
    Prawdopodobnie mogłem dobić do granicy pojemności dysku jeżeli to dysk 160GB ( cała etykieta na dysku tak mówi ) i czy jeżeli jest to oszukana pojemność, to może si tak dziać, że zawiesza się, czy resetuje konsola ?
     
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Dokladnie tak

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  7. gawior

    gawior Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2013
    Posty:
    26
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Pobrałem i wypaliłem sobie XEXmenu na płytkę. Zamysłem moim było uruchomienie jakiegoś file managera, wejście na dysk i wywalenie jakichś danych, bo założyć się mogę, że problem robi oszukana pojemność dysku i te 320GB, gdy dysk to 160G ( tak jak z pendriveami na allegro bylo, że były to 8, 16GB, a okazywało się, że to "przerobione" 2GB żeby wykrywało jako większy ). Zapełniłem go na maksa i pewnie we łbie się miesza konsoli, bo widzi 320GB i niby jest miejsce, a tu dysk pełen.

    Uruchomił się XEXmenu i pisze, że czyta jakieś pliki z dysku ( gry czy coś tam ) i reset się robi, albo TV staje się czarny, ale na konsoli świeci się normalnie jedna z czterech diod, oraz jedna z diod na padzie.

    Sądzę, że tak samo będzie jak odpalę FSD z pendrive jak dysk będzie podpięty do xboxa.

    Jak podpinałem ten dysk pod PC, to w Windowsie go nie wykrywa. Czy tak jest, że dysk przygotowany pod xbox-a nie widzi Windows ( Windows 7 w moim przypadku ). Jeżeli tak ma być, to jak zrobić żeby był widziany pod Windowsem. Może pod windą uda się usunąć ten nadmiar danych, lub też przepuścić dysk przez jakiś program diagnostyczny, albo w ostateczności go sformatować.

    EDIT:

    Z linków z poradami od #orso6 jedna paczka z FSD powodowała "Fatal Crash Intercepted" przy uruchomieniu z pendriver (coś namieszane jest w "launch.ini").
    W drugim linku z poradami paczce z FSD było wszystko poprawnie.
    FSD odpalił się z pendrive/USB
    Drugi raz uruchomiłem z włożonym dyskiem i dysk jest widoczny. Właśnie wyrzucam trochę danych i zobaczymy czy ten FSD na dysku odpali jak należy, czy muszę go przeinstalować.

    Tak czy inaczej mam niezłego wkur... z tym dyskiem, co jest nie taki jak miał być i to nie pomyłka, bo od tak soft nie wykrywa dysku 160GB jako 320GB

    -----------------------------------------------------------

    Po usunięciu nadmiaru danych FSD 3 rev. 775 z dysku uruchamia się prawidłowo. Obecnie odpaliłem FSD3 ( ten na dysku ) z menu FSD z pendrive, ale działa bez zawieszenia i resetu.

    Teraz będę dochodził swojego u sprzedawcy, a jak mnie zagotuje, to przejadę się te 250km, bo już się zdarzało.
    Nie mam 15lat ( mam własną rodzinę itp. ) i nie dam się w h.. robić. Może taki przekręt z małymi dziećmi by przeszedł, ale ja nie odpuszczę, bo na każdą złotówkę trzeba ciężko ************.

    Edytuj swoje posty - nie pisz jeden pod drugim - #Jabar
     
Wczytywanie...

Poleć forum