1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Konsola zawiesza się - problem.

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez djmancio, Styczeń 5, 2011.

  1. djmancio

    djmancio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2009
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Znajomy ma konsolę, która za bardzo nie chce działać. Czasami nie reaguje na pada, nie widzi dysku / pamięci. Po włożeniu płyt, nie czyta płyty - generalnie dostaje zwiechy w różnych sytuacjach. Zaczęło się od tego, że po wgraniu LT+ do starego napędu, dostała błąd E64, potem poszedł do niej drugi napęd (używany), trochę działała, ale wczoraj po wymienie napędu na zupełnie nowy, zwiecha na całego, nic nie idzie na niej zrobić, flash poszedł ok, bo udaje się jej czasami zacząć czytać płytę, ale potem zwiecha. Ma ktoś jakieś sugestie? Oczywiście zakładamy, że jest już na wykończeniu, ale może coś uda się zrobić?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. cru5h

    cru5h Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2010
    Posty:
    188
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Sosnowiec
    Możesz spróbować wymienić moduł RF, bo może on miesza coś (koszt ok 20zł na allegro). RF odpowiada za komunikację padów i diody. Może jest uwalony i RODa nie pokazuje....
     
  4. djmancio

    djmancio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2009
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Raczej tego nie zakładam, bo pokazała RROD przy błędzie E64
     
  5. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    przy flashu brane było zasilanie z konsoli ???
    bo jest tak to to może być przyczyną
     
  6. djmancio

    djmancio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2009
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Tak, zasilanie było brane z konsoli. Teraz już całkowicie przestała działać, nie dochodzi nawet do dasha, czarny ekran, padem można włączyć, ale nawet nie zaskakuje, a konsola pada nie integruje. Napęd działa bez problemu, jednak to nie ma znaczenia. Raz udało się załadować dash, ale pad wtedy nie działał. Szlag ją chyba trafił.
     
  7. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    jak od razu czarny ekran to może padł ci ANA/HANA spróbuj dociśnąć go lekko i zobacz.....może zaskoczy....a dźwięk masz???
    tak to jest z przerabianiem bez zewnetrznego zasilania napędu.....
     
  8. djmancio

    djmancio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2009
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nie wiem jak może mieć wpływ na konsolę branie zasilania z konsoli przy flashu ( fakt, nie jestem elektronikiem ), ale bardziej bym obstawiał przy braniu zasilania z konsoli uwalenie napędu, niż samej konsoli. Wracając do tematu, to dźwięku też nie ma przy tym czarnym ekranie, ale też obstawiam uwalenie jakiegoś podzepspołu, bo czasem też TV wywala komunikat, że brak źródła na kablu, pomimo, że konsola jest podłączona i włączona, więc coś po mojemu z tymi wtyczkami jest uwalone.
     
Wczytywanie...

Poleć forum