1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Konsola.

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Faja123, Luty 25, 2010.

  1. Faja123

    Faja123 Banned

    Dołączył:
    Luty 25, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kutno
    Siema. Mam zamiar kupić konsole xbox 360 Arcade na Allegro za 680 zł. Zainteresowała mnie ta konsola, ponieważ grałem na niej na obozie przez cały tydzień z kumplem z pokoju (to była kumpla konsola). Zauważyłem, że on odtwarza gry i filmy na przegranych płytkach. Graliśmy w Fife 10 nagraną na zwykłą płytę DvD i mu odczytywało. Dochodząc do mojego pytania już powoli, chcę korzystać tak jak on. Tzn. 1. kupuje z allegro xbox'a nowego i chciałbym, żeby również odczytywał tak samo jak jego wszystkie płyty. Co trzeba zrobić? Dużo za to zapłace? .. // 2. Czy xbox 360, może odczytywać przeglądarke internetową. Miałem do wyboru kupno komputera lub konsoli. Wybrałem oczywiście xia. Mam internet w domu na routerze (na 2 komputery) więc zadaje pytanie czy odczyta mi ta konsola? // . . 3. Prosze o odpowiedź na moje pytania, z sensem ;*. !! :D

    KTÓRY MODEL NAJLEPIEJ KUPIĆ I DLACZEGO ? PROSZE O KRÓTKĄ ODPOWIEDŹ ..
    DOKŁADNIEJ CHODZI MI DLA POCZĄTKUJĄCEGO "GRACZA" :). // MAM ZAMIAR KUPIĆ 2 PAD, BO BEDE GRAL Z BRATEM LUB KUMPLAMI. JAKA CANA 2 PADA BEZPRZEWODOWEGO??

    Również, chciałbym się zapytac czy są jakieś poradniki do przeróbki xboxa 360 lub czy ktoś jest w stanie to zrobic :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Maques

    Maques Banned

    Dołączył:
    Listopad 20, 2009
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    ;]

    Jesli chcesz grac na piratach musisz flashowac naped)kosztuje to do 100zł zalezy jaki naped
     
  4. Faja123

    Faja123 Banned

    Dołączył:
    Luty 25, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kutno
    Ogólnie mówiąc to będe musiał wydawać następną kase aby to zrobić.. -.^ Może są jakieś inne sposoby? aaaa.. i gdzie moge to zrobić ?
     
  5. ktoszczak

    ktoszczak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 15, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdańsk
    Owszem są inne sposoby, możesz zrobić to sam ,ale do tego jest potrzeba naprawdę duża wiedza, wiec nie radze. Lepiej wydać te 100zł i w pół godziny masz przerobioną.

    Co do przeglądarki to aż tak dobrze nie jest. Jest facebook na przykład ale nie ma "firefoxa" :D
     
  6. Faja123

    Faja123 Banned

    Dołączył:
    Luty 25, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kutno
    hmm..., a jeśli ktoś umie zrobić to co powiedziałeś, że ja sam moge to zrobić to jeśli inna osoba umie to zrobić za darmo to jeśli skorzystam i coś s*******i to wtedy? :D
     
  7. Skay

    Skay Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Sam raczej tego nie zrobisz jeśli nie masz doświadczenia bo to naprawdę dużo roboty. Microsoft teraz montuje napędy liteon v3 bodajże, które naprawdę żeby przerobić trzeba się znać na rzeczy więc lepiej zapłać komuś te 100 zł i spokój będziesz miał. Ale jeśli przerobisz konsolę to pożegnaj się z graniem na XBOX LIVE niby najnowsza przeróbka napędu pozwala to robić ale w końcu tak ją wykryją jak poprzednie wersje i dostaniesz bana na konsole a to wiąże się z jeszcze innymi przykrymi rzeczami niż tylko blokada na gre przez neta a mianowicie blokade korzystania z dysku twardego jednak da się to odblokować choć nie zawsze, oczywiście za kase :). Co do pada to na allegro stoją po 100 zł w sklepie np mediaexpert 200 zł. Model hmm zależy od Ciebie jakie są twoje wymagania jeśli chcesz grać z dysku twardego napęd się wtedy mniej zużywa to kup wersje elite z dyskiem 120 gb albo jakąś wersje limitowaną z dyskiem 250 gb albo jeśli nie masz teraz kasy to możesz kupić wersje arcade bez dysku i grać z płyty konsola wtedy głośniej chodzi bo napęd hałasuje no i wiadomo szybciej się zużywa napęd nie konsola :p ale znowu nie jest tak źle :p nie przesadzajmy pograsz na nim sporo jak będziesz szanował płytki. Dysk zawsze można dokupić tylko sprzedawany osobno kosztuje prawie pół konsoli ;) ale możesz dokupić zawsze zamiennik taniej :) i go przerobić. Jak będziesz kupował xboxa 360 UWAGA WAŻNE!!! Aby koniecznie był w technologi JASPER nie FALCON bo jaspery mniej się przegrzewają to chyba na tyle POZDRAWIAM jak coś to pytaj :) chętnie pomogę
     
  8. Faja123

    Faja123 Banned

    Dołączył:
    Luty 25, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kutno
    Ogólnie mówiąc kupując konsole arcade, będe musiał dokupować oryginalne gry? Gdybym pożyczył oryginalną grę i ją przegrał odczytała by ją moja konsola? Czy może są jakieś dobre sposoby na odczytanie gierek. Dobra, a pomijając gry. Mam pytanie o filmy. Działają one na tej samej zasadzie co gry? Czy jeśli będę miał na płytce DvD to mi odczyta? Odczytuje Pendrive? Czy jest coś w tym stylu specjalnego do konsoli? tzn.. Na zasadzie Pendrive do xboxa'a, wkładam go do kompa, przeżucam gierke i mi odczytuje( lub Film i muzyke)) ?? :p
     
  9. Remaniac

    Remaniac Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Szczecin
    1#- Jeśli nie przerabiasz konsoli to bedziesz musiał kupować oryginały. Nie są już aż tak drogie, dla przykładu CoD mw2 można kupić już za 90zł w moim osiedlowym sklepie ;P
    2#- Grę zawsze możesz mieć na dysku, ale nie uruchomisz jej bez nośnika z tą samą grą w napędzie. Nie można np wziąść gry od kolegi, nagrać sobie na dysk i oddać koledze. Gra musi być ciągle w napędzie, gdyby można było uruchamiać bez płyty w napędzie kupowanie gier było by bez sensu.
    3#- Do x-kolcka nie ma jakiegoś specjalnego urządzenia. Zwykły pendrive będzie kompatybilny z konsolą.
     
  10. Faja123

    Faja123 Banned

    Dołączył:
    Luty 25, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kutno
    Już powoli rozumiem. Teraz reasumując wychodzi na to, że muszę przerobić konsole. Gdy ją przerobie to tracę gwarancje? Mogę wtedy ściągać gry i filmy z neta i wrzucać na nośnik i grać lub oglądać?
     
  11. Skay

    Skay Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Chodzi o to, że arcade nie ma dysku, można dokupić owszem. To nie ma nic spólnego z tym, że arcade nie czyta piratów jak przerobisz arcade albo elite to będzie czytało piraty ! :) Albo jeszcze inaczej każdą wersje xboxa 360 jaką przerobisz to będzie czytała piraty(kopie)
     
  12. Remaniac

    Remaniac Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Szczecin
    Jeśli chodzi o filmy, konsola odtwarza je nawet kiedy nie jest przerobiona (z tego co wiem to tylko DivX i WMV)

    A jeśli chodzi o pirackie gry (nagrywane) to musisz mieć przerobioną konsolę, co wiąże się z ryzykiem bana jeśli masz zamiar grać przez internet. Jeśli nie chcesz grać online to nie ma co się martwić o bana, ale jeśli chcesz to bana napewno złapiesz, może być to być po 2 dniach lub po 5 miesiącach ale kiedyś napewno do tego dojdzie, chyba że kilka razdy zagrasz przez neta, nie zbanują cię i odłączyć całkiem internet od konsoli (kabel)

    Co do gwarancji, jeśli serwis przy przerabianiu nie uszkodzi plomb to jest szansa że nie stracisz gwarancji.

    PS - Nie musisz grać na piratach by dostać bana. Wystarczy że m$ wykryje że masz nieoryginalnego firmware. Nawet gdy nie grasz w gry pirackie a oryginalne, na przerobionej konsoli to itak to wykryją. M$ rozpoznaje to po nieoryginalnym firmware.

    PS2 - dodam jeszcze że posiadam xboxa arcade z twardym dyskiem, który dokupiłem osobno i wszystko jest ok, konsola jest teraz jak premium, tylko bez chromu na cd-romie ;P
     
  13. Faja123

    Faja123 Banned

    Dołączył:
    Luty 25, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kutno
    hmm.. jeśli przerobie moja konsole to dostane Bana, ale teraz tak. Co ten BAN mi zrobi? Psy mi wjada na hate lub cos w tym stylu? Nie mam zamiaru grac przez internet tylko z bracholem. Wtedy zgrywali bysmy sobie gry z neta, nagrywali na plytke i grali. Albo bysmy poprostu pozyczali i przegrywali gry. DObra to teraz gdzie ja wogule bede mogl przerobic ta konsole?
     
  14. Michcio200

    Michcio200 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja ci powiem tak WSZYSTKO JEST NA FORUM czy OPCJA SZUKAJ NAPRAWDĘ BOLI??
     
  15. Faja123

    Faja123 Banned

    Dołączył:
    Luty 25, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kutno
    Nie chcesz nie czytaj :). Dla mnie mozesz *********a* i wgl nie czytac!
     
  16. Remaniac

    Remaniac Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Szczecin
    Kiedy dostajesz bana, tracisz możliwość instalowania gier na HDD (można przywrócić możliwość jeśli troche zabulisz) i nie możesz nigdy więcej korzystać z Xbox Live (nigdy więcej nie zagrasz przez internet na xboxie) jeśli nie zamierzasz grać przez internet to śmiało możesz przerabiać.
     
  17. Michcio200

    Michcio200 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie chce się kłócić ale naprawdę na większość pytań wystarczyło użyć opcji szukaj
     
  18. Skay

    Skay Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ależ oczywiście, że zagrasz tylko nie przez XBOX LIVE zawsze można pograć przez Xlink albo Leaf ;) jednak to już nie LIVE ale dalej gra przez internet :) Pozdrawiam
     
  19. Remaniac

    Remaniac Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Szczecin
  20. Skay

    Skay Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    hehe nie :) tylko jak jest nowy to warto, żeby wiedział też o Xlinku i Leafie :) bo to jakby live za darmo
     
  21. Remaniac

    Remaniac Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Szczecin
    Skay, jeśli masz spore doświadczenie z xboxem, zapraszam.

    http://xboxforum.pl/dla-swiezakow-f79/passy-live-zapomnialem-45729.html

    Aha. zapomniał bym !

    do faja123 : Jeśli nie podłączysz się do live, to bana nie dostaniesz.
    I przerobić xboxa można w większości serwisów. Napewno znajdziesz jakiś w swoim mieście, a jeśli nie to na allegro przerabiają. Wysyłasz konsolę, oni przerabiają i przysyłają przerobioną. może na allegro bedzie przerabiał ktoś z twojego miasta? poszukaj ;P
     
Wczytywanie...

Poleć forum