1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

konsola

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Wojtek230492, Lipiec 6, 2011.

  1. Wojtek230492

    Wojtek230492 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 27, 2009
    Posty:
    263
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Radom
    Witam mam taki maly problem tzn niewiem czy to jest problem. A wiec tak kupilem konsole niby nowa wszystko bylo zapakowane wszystko bylo ok do czasu jak z tylu zauwazylem nie date produkcji tylko service date 27-10-2010. Zasilacz mam 150w a zasilcz ma12v---12,1v. a z tylu jest napisane ze napiecie ma 12v--14.2v wiec moje pytanie jest takie czy to jasper czy tez nie i czy mam sie martwic ze byla po naprawie.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. amnesia

    amnesia Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2010
    Posty:
    241
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    na pewno jasper bo inna wersja nie ruszyła by na zasilaczu 150W. Możliwe że był w serwisie M$ i wymienili całą płytę główną.
     
  4. Wojtek230492

    Wojtek230492 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 27, 2009
    Posty:
    263
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Radom
    a mam powody do zmartwien?? a co masz na mysli ze by nie ruszyla tzn nie odpalia by sie konsola??
     
  5. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    napięcie na konsoli wskazuje że to falcon. potrzebuje on zasilacza 175W. zasilacz jest od jaspera 150W. i to ci działa? a nie grzeje się zasilacz?

    poza tym jaka ona nowa jak ma sevice date? nowe mają manufacture date. gdzie kupowałeś? w sklepie, komisie czy na giełdzie (np. allegro).
     
  6. Wojtek230492

    Wojtek230492 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 27, 2009
    Posty:
    263
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Radom
    allegro. no zasilacz sie nie grzeje.
     
  7. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    jeżeli na aukcji gość wpisał że jst to nowa konsola i/lub że jest to jasper i/lub nie poinformował cię, iż konsola była serwisowana to towar jest NIEZGODNY z opisem i jest to oszustwo (albo jak kto woli zatajenie ważnych informacji handlowych) to należy ci się zwrot kasy a konsolę mu odeślij.
     
  8. Wojtek230492

    Wojtek230492 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 27, 2009
    Posty:
    263
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Radom
    Pisal ze to nowa i napisala date prod, tylko jak teraz patrze na te zdje to z tylu widac ledwo co ale widac service date kurw... moj blad. A mam powody do zmartwien czy jak narazie grac na niej. A co do odeslenie to nie bardzo bo jestem teraz za granica i konsole mam ze soba kur..
     
  9. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    no to kibel. bo masz 10 dni od zakupu na odstąpienie od umowy bez podania przyczyny. ewentualnie zostaje ci reklamacja u gości. jak porządny sprzedawca to przyjmie zwrot bo opis nie zgodny ze zdjęciami. a czy grać? nie wiem bo konsola ma za mało mocy z zasilacza (chociaż te 175W to maksimum jakie potrzebuje konsola).

    a którą masz wtyczkę na zasilaczu ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting???
     
  10. Wojtek230492

    Wojtek230492 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 27, 2009
    Posty:
    263
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Radom
    kur.. 2 mam jak cos to mam zasilacz 175 ze starej konsoli. napisze mu maila
     
  11. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    no to jak? zasilacz masz z wtykiem od falcona a jest na nim napisane że ma 150W. chyba gość ostro przerobił i konsolę i ciebie.
     
  12. Wojtek230492

    Wojtek230492 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 27, 2009
    Posty:
    263
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Radom
    nie nie mam 2 zasilacz swoj ze starej konsoli a ten 150w dostalem razem z konsola a ty mi wyslales zdjecia zasilania w konsoli
     
  13. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    wiem co ci wysłałem. a wtyk od zasilacza 150W pasuje do tej konsoli? nie był przerabiany?
     
  14. Wojtek230492

    Wojtek230492 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 27, 2009
    Posty:
    263
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Radom
    no jak widze to byl. Napisalem maila temu koleszce. A moze sprzedac ja i kupic inna kur. sam niewiem
     
  15. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    najpierw spróbuj oddać bo gość wziął kasę za jaspera a sprzedał falcona. bo jak będziesz chciał sprzedać falcona to stracisz na tym.
     
  16. Wojtek230492

    Wojtek230492 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 27, 2009
    Posty:
    263
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Radom
    No wlasnie niewiem co zrobic. czy zostawic i grac az padnie ale najpierw sprobuje oddac tzn zobacze co powie po mailu chyba ze nie odp nic to co zrobiic wtedy
     
  17. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    decyzja należy do ciebie. pozdrawiam.
     
  18. veins

    veins Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    569
    Polubienia:
    36
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Katowice
    Heh :D
    Jest tu na forum podobny wątek kolesia, który też ma pomylony zasilacz.
    Podawał link do aukcji. Były tam 2 konsole...
    Pewnie masz jego zasilacz, a on Twój... ^^

    EDIT:

    http://www.xboxforum.pl/showthread.php?p=768852


    Sent from my U20i using Tapatalk
     
  19. Wojtek230492

    Wojtek230492 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 27, 2009
    Posty:
    263
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Radom
    nie chyba raczej nie:D huk jak nie bd sie odzywal to bd gral za padnie
     
  20. Wojtek230492

    Wojtek230492 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 27, 2009
    Posty:
    263
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Radom
    a u niego konsola nie dziala a u mnie dziala normalnie czyli moze jednakl to jasper??
     
  21. Wojtek230492

    Wojtek230492 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 27, 2009
    Posty:
    263
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Radom
    a i jeszcze jedno ile taka konsola pozuje po serwisie bo czytalem ze ms nie naprawia tylko wymienia plyte glowna na nowa
     
Wczytywanie...

Poleć forum